ΤΑ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΑ ΦΙΛΟΞΕΝΕΙ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΤΑ ΝΗΠΙΑ

Αγνώριστο το Νηπιαγωγείο Τερψιθέας

Δημοσίευση: 11 Σεπ 2015 8:05

Αγνώριστο έγινε το πρώην Δημοτικό Σχολείο της Τερψιθέας, που από σήμερα θα λειτουργεί ως Νηπιαγωγείο. Το εγκαταλειμμένο, μετά την ανέγερση νέου δημοτικού, παλιό λιθόκτιστο κτίριο ανασκευάσθηκε με χρήματα του ΕΣΠΑ και ως νηπιαγωγείο πλέον, θα συμβάλει στην άμβλυνση του στεγαστικού προβλήματος που αντιμετωπίζει η περιοχή με αφορμή και την αύξηση των κατοίκων της Τερψιθέας.

Η μελέτη του έργου, που έγινε από τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Λάρισας αφορούσε την ανακατασκευή των κτιρίων (παλαιού και προσθηκών) και τη διαμόρφωση των χώρων με τη δημιουργία, μεταξύ άλλων, τριών αιθουσών διδασκαλίας, αίθουσας πολλαπλών χρήσεων και ανάπαυσης των νηπίων, γραφείου των νηπιαγωγών, κουζίνας, τραπεζαρίας και χώρους υγιεινής νηπίων, προσωπικού και κοινού.

Όπως διευκρινίζεται από τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών «στο κεντρικό κτίριο αποκαλύφθηκε η πέτρα, τονίζοντας τα χαρακτηριστικά και την τεχνοτροπία των διδακτηρίων μιας άλλης εποχής.

Η παλαιά κατεστραμμένη στέγη αντικαταστάθηκε με νέα μονωμένη στέγη από ρωμαϊκά κεραμίδια, ενώ τα κουφώματα αντικαταστάθηκαν με νέα ενεργειακά κουφώματα (τύπου low-E) για τη μέγιστη ενεργειακή απόδοση του Νηπιαγωγείου.

Στο κτίριο έγιναν καινούργιες ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις που αφορούν στην ύδρευση, την αποχέτευση, την πυροπροστασία, την εγκατάσταση του φυσικού αερίου, τη θέρμανση και τον κλιματισμό.

Ο περιβάλλοντας χώρος διαμορφώθηκε εκ νέου, με την κατασκευή ενός ξύλινου υπόστεγου με κεραμοσκεπή για τις αθλητικές δραστηριότητες των παιδιών, τη δημιουργία ενός κυκλικού πλατώματος με κερκίδες για τις σχολικές εκδηλώσεις, τη δημιουργία παιδικής χαράς αλλά και τη φύτευση του υπόλοιπου χώρου με χλοοτάπητα, δένδρα και λουλούδια. Η καλυπτόμενη επιφάνεια του κτιρίου είναι 600 τ.μ. σε δημοτικό οικόπεδο 2.490 τ.μ. περίπου».

Τη μελέτη και επίβλεψη του έργου είχε η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Λαρισαίων (Γιοβρή Ευαγγελία αρχιτέκτονας μηχανικός διευθύντρια Τεχνικών Υπηρεσιών, Μπουμπίτσα Βασιλική ηλεκτρολόγος μηχανικός προϊσταμένη Τμήματος Η/Μ, Τσιάρας Μιχάλης πολιτικός μηχανικός, Λιακοπούλου Νέλλη αρχιτέκτονας μηχανικός, Τσόλια Χρυσάνθη μηχανολόγος μηχανικός) ενώ η κατασκευή του, χρηματοδοτήθηκε από το πρόγραμμα «ΕΣΠΑ - χρηματοδότηση από το Ε.Π. Θεσσαλίας- Στερεάς Ελλάδας-Ηπείρου με συγχρηματοδότηση ΕΤΠΑ», με ανάδοχο την κοινοπραξία Α. Κουτελίδας – Ε. Παλαιοχωρλίδης.

Β.Κ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass