Ο ΚΟΙΝΟΤΑΡΧΗΣ ΓΟΝΝΩΝ Γ. ΜΠΑΝΙΩΡΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥ ΙΕΡΕΑ

Πόντιοι Πιλάτοι οι τοπικοί παράγοντες…

Δημοσίευση: 09 Σεπ 2015 8:03

«Αν έχουν το θάρρος ας βγουν επώνυμα οι λεγόμενοι δημοτικοί παράγοντες και φορείς και να καταγγείλουν συγκεκριμένα γεγονότα καθώς και να αφήσουν την Ενορία να ηρεμήσει», για τη μετάθεση του ιερέα της ενορίας του Αγίου Γεωργίου Γόννων, καλεί ο πρόεδρος του χωριού Γιώργος Μπανιώρας, με επιστολή του στην «Ε», ενώ τους κατηγορεί πως λειτούργησαν ως άλλοι «Πόντιοι Πιλάτοι» και χωρίς θάρρος προσπαθούν να εκμεταλλευτούν την εν λόγω κατάσταση για πολιτικά οφέλη και για να καλύψουν δικές τους αστοχίες.

Αναλυτικότερα και μετά τα πρόσφατα δημοσιεύματα για το θέμα που προέκυψε εξαιτίας της απόφασης του μητροπολίτη κ. Ιγνατίου να μεταθέσει τον ιερέα της ενορίας του Αγίου Γεωργίου Γόννων ο πρόεδρος του χωριού Γιώργος Μπανιώρας αναφέρει τα εξής στην επιστολή του: «Δημοτικοί παράγοντες και τοπικοί φορείς (όπως χαρακτηρίζονται σε δημοσίευμα) – φορείς; ποιος ή ποιοι, κρυβόμενοι πίσω από την ανωνυμία, χωρίς κανένα στοιχείο στοχοποιούν τον πρόεδρο του χωριού και την αντιπολίτευση για απαράδεκτη συμπεριφορά απέναντι στον ιερέα τον οποίον κατήγγειλαν (κατά τα γραφόμενά τους) στη Μητρόπολη. Ας βγουν επώνυμα και όχι σε συζητήσεις καφενείων και πλατείας.

Την επομένη όμως, η Μητρόπολη με ανακοίνωσή της, τοποθετεί τα γεγονότα «επί τον τύπον των ήλων» και μας πληροφορεί μέσω του Τύπου ότι η μετακίνηση του ιερέα από τους Γόννους στη Γυρτώνη έγινε για θέματα καθαρά εφημεριακά. Μετά τη διευκρινιστική παρέμβαση της Μητρόπολης περίμενα από τους ευαίσθητους δημοτικούς παράγοντες και φορείς την επέμβασή τους, να αλλάξουν τις απόψεις τους, να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να πουν την αλήθεια στους κατοίκους των Γόννων. Παρά αυτό, συνέχισαν την πολιτική πεζοδρομίου και καφενείου συνεχίζοντας να ρίχνουν μομφή στο πρόσωπό μου και στην αντιπολίτευση. Απευθύνομαι στους δημοτικούς παράγοντες, στους φορείς και σ΄ όσους τους ακολουθούν να είναι επιφυλακτικοί για αυτά που γράφουν, να κοιτάξουν πρώτα τα πρόσωπά τους στον καθρέπτη, να δούνε την υποκρισία τους και να σιωπήσουν, γιατί παπα-Γιάννη, οι ίδιοι που σε κτυπούν την πλάτη σήμερα είναι αυτοί που με τη συμπεριφορά τους, τις αποφάσεις τους, οδήγησαν την κατάσταση εκεί που έφτασε σήμερα και ως άλλοι Πόντιοι Πιλάτοι σήμερα κάνουν τους ανήξερους. Χωρίς θάρρος προσπαθούν να εκμεταλλευτούν την εν λόγω κατάσταση για πολιτικά οφέλη και για να καλύψουν δικές τους αστοχίες και παρατυπίες. Ντροπή τους! Αυτούς παπα-Γιάννη να φοβάσαι, τους υποκριτές κι εσύ ξέρεις από τις Γραφές ότι η υποκρισία σταύρωσε τον Χριστό. Ως προς το ευλογημένο ποίμνιο της ενορίας του Αγίου Γεωργίου πρωτίστως και βεβαίως σε όλους τους ενορίτες του χωριού μου, οι οποίοι με τίμησαν και με εξέλεξαν πρόεδρο της Κοινότητας, θέλω να τους πω να έχουν πίστη και σεβασμό στις αποφάσεις του σεβασμιοτάτου μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνάτιο, ο οποίος έπραξε με αίσθημα δικαίου και να γυρίσουν την πλάτη σ΄ αυτούς «τους υποκριτές», δημοτικοί παράγοντες λέγονται, φορείς λέγονται ή όπως άλλως και να έχουν εμπιστοσύνη στον αγαπητό μας μητροπολίτη κ. Ιγνάτιο. Να είναι σίγουροι ότι ο μητροπολίτης μας θα δώσει τη δικαιότερη λύση στο πρόβλημα που προέκυψε και για το οποίο οι μόνοι που έχουν ευθύνη είναι οι δημοτικοί παράγοντες, που σαν άλλες σειρήνες, σας παρασέρνουν σε εκδηλώσεις μη σεβασμού προς την Εκκλησία, εναντίον του μητροπολίτη μας κ. Ιγνατίου, εναντίον του προέδρου, του τοπικού συμβουλίου και της αντιπολίτευσης, οι οποίοι δεν έχουν πράξει το παραμικρό απέναντι στον Ιερέα του Αγίου Γεωργίου Γόννων. Επιφυλάσσομαι για περαιτέρω νομικές ενέργειες. Αν έχουν το θάρρος ας βγουν επώνυμα (δημοτικοί παράγοντες και φορείς) να μας καταγγείλουν για συγκεκριμένα γεγονότα και να αφήσουν την Ενορία του Αγίου Γεωργίου να ηρεμήσει» καταλήγει ο κοινοτάρχης.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass