Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ κ. ΙΓΝΑΤΙΟΣ ΧΘΕΣ ΑΠΟ ΤΟ «ΦΡΟΥΡΙΟ»

Η Εκκλησία έκανε φιλανθρωπία κυρίως στα δύσκολα χρόνια…

Δημοσίευση: 09 Σεπ 2015 8:00

Η Εκκλησία έκανε φιλανθρωπία και στα πιο δύσκολα χρόνια. Κυρίως στα δύσκολα χρόνια, υπογράμμισε χθες το βράδυ μιλώντας στην φιλανθρωπική εκδήλωση της Μητρόπολης στο «Φρούριο», ο σεβασμιότατος μητροπολίτης κ. Ιγνάτιος, ευχαριστώντας παράλληλα, το μεγάλο πλήθος γυναικών, που πήρε μέρος.

Η μικρή μπόρα, απλά καθυστέρησε την έναρξη και αντί υπαιθρίως, έγινε τελικά στην κλειστή αίθουσα. Μεταξύ άλλων, ο μητροπολίτης υπογράμμισε και τα εξής: «Δυσανάλογα τα πράγματα τώρα. Άλλοτε μπορούσαμε και αντιμετωπίζαμε τα περιστατικά. Το κατάλαβαν και οι ενδεείς άνθρωποι και δεν αυξάνουν τις απαιτήσεις τους. Ζητάνε λίγα. Εμείς στενοχωριόμαστε πολύ, γιατί δεν μπορούμε να τα αντιμετωπίσουμε, όπως παλιά με τον μεγάλο αριθμό φοιτητών, που τους βοηθούσαμε με μηνιαίο βοήθημα.

Σ΄ αυτό το έργο υπολειπόμαστε, δεν μπορούμε να αντεπεξέλθουμε… Οι ενορίες συν τοις άλλοις, επιβαρύνονται με τα επιδόματα και με την ασφάλεια αριθμού άμισθων ιερέων. Ανταποκρίθηκαν ιερείς και εκκλησιαστικά συμβούλια, που θα μπορούσαν να αρνηθούν. Σαν εκκλησία καλύπτουμε πρώτα τις άμεσες εκκλησιαστικές ανάγκες, χειροτονήσαμε μερικούς ιερείς. Υπάρχουν και εκείνοι που έχουν παράλληλη δουλειά και μισθοδοτούνται από αλλού. Υπάρχουν όμως άμισθοι ιερείς, οικογενειάρχες, με παιδιά και τους δίνουμε μικρό επίδομα και τους ασφαλίζουμε. Το δικαίωμα να διορίζουμε όσους χειροτονούμε, περιορίστηκε, όπως παντού και έχουμε μόνο μία θέση ιερέα τον χρόνο. Φέτος, ακόμα δεν τη λάβαμε.

Τον «Επιούσιο» δεν θα μπορούσαμε να τον κρατήσουμε, αν δεν υπήρχε τόση εθελοντική εργασία. Άνθρωποι, που άλλοτε έδιναν μία δωρεά, τώρα δεν μπορούν. Έχουν άνεργα παιδιά… Αυτή την εποχή και τα λίγα που δίνει ο κόσμος πιάνουν τόπο. Υπάρχουν άνθρωποι, που πεινάνε, έρχονται και μας ζητάνε εργασία, που δεν μπορούμε να δώσουμε. Είναι καλό ότι δεν διώχνουμε κανέναν. Τουλάχιστον, τους δίνουμε λίγα τρόφιμα, είναι μια παρηγοριά. Ελάτε στη θέση του οικογενειάρχη χωρίς εργασία, με πεινασμένα τα παιδιά του. Να ξημερώνει η ημέρα και να μην έχει να δώσει στο παιδί του να φάει. Παρακαλώ λοιπόν και ένα ευρώ να περισσεύει, να το δίνετε σε ένα φτωχό. Ένα κουτί γάλα, να το δίνετε στην Εκκλησία, να το δώσει εκείνη σε εκείνους, που πράγματι έχουν ανάγκη…».

Παρέμβαση έκανε και ο γενικός αρχιερατικός επίτροπος π. Ιγνάτιος, ότι σ’ αυτό τον κόσμο, όπου όλα κι αν κάποτε κλείσουν, η Εκκλησία του Χριστού θα παραμένει ανοιχτή και θα περιμένει και τον πρώτο και τον έσχατο, υπομονετικά… Το πρόγραμμα, περιελάμβανε παραδοσιακή μουσική και τραγούδια από τον «Ήχο Γηγενή» με τους: Γραμμένο Αντώνη, Ζώζια Θανάση, Κωστούλη Κων., Καλαμπούκα Χρ. και με συμμετοχή της Γεωργίας Περίσσιου- Λιανού.

Ε. Ρ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass