ΠΡΟΣΚΟΠΙΚΑ ΘΕΡΙΝΑ «ΜΑΘΗΜΑΤΑ» ΤΗΣ 5ης ΑΓΕΛΗΣ ΛΥΚΟΠΟΥΛΩΝ

Περιπέτειες ωραίες, αναμνήσεις ζωηρές…

Δημοσίευση: 09 Σεπ 2015 8:03

Ένας στίχος προσκοπικού τραγουδιού που περιγράφει πολύ χαρακτηριστικά την κατασκήνωση των λυκοπούλων της 5ης Αγέλης Λάρισας - με τη συμβολή και βοήθεια του κ. Γιώργου Γιάνναρου και της Συνεταιριστικής Τράπεζας Θεσσαλίας είναι το «Περιπέτειες ωραίες, αναμνήσεις ζωηρές».

Στο Στόμιο λοιπόν και συγκεκριμένα στις εγκαταστάσεις του Δημοτικού Σχολείου στήθηκε από το επιτελείο της 5ης Αγέλης η «Μεγάλη των Μάγων Σχολή», λειτούργησαν για πρώτη φορά τα θερινά μαθήματα της «Σχολής Χόγκουαρτς» για «Μαγείες και Ξόρκια» τα οποία παρακολούθησαν τα λυκόπουλα παρέα με τους μαθητευόμενους μάγους και τον Χάρι Πότερ, τον Ρον και την Ερμιόνη.

Μια μαγική συνταγή με συστατικά το κέφι, την όρεξη για προσκοπική δουλειά, τη γνώση, τον αυθορμητισμό και την προσπάθεια να περάσουνε όλοι καλά και... η περιπέτεια αρχίζει, ψάχνοντας τη «φιλοσοφική λίθο», ανοίγοντας την «Κάμαρα με τα μυστικά», παλεύοντας με τον «κακό Βόλντεμορτ», συμμετέχοντας στο γνωστό σόου «Και οι μάγοι έχουν φωνή», παίζοντας «JUMANJI» το επιτραπέζιο που ζωντανεύει, αγωνιζόμενοι στο πένταθλο «το Κύπελλο της Φωτιάς» και στο πρωτάθλημα «ΚΟΥΙΝΤΙΤΖ» με τα μαγικά σκουπόξυλα… μάθανε πως η μαγεία υπάρχει!

Η μαγεία που χαρίζει η προσκοπική κατασκηνωτική ζωή στα παιδιά που έχουν την τύχη να τη ζήσουν. Έπαιξαν παιχνίδια, τραγούδησαν με την ψυχή τους, έφτιαξαν πολλές κατασκευές, διασκέδασαν μέχρι τελικής πτώσης. Παιχνίδια που δίνουν μαθήματα ζωής στα παιδιά για τη συλλογικότητα, τη στήριξη στο διπλανό, την ανάληψη πρωτοβουλιών, την ένταξη κα τη λειτουργία μιας ομάδας, την υπευθυνότητα και τον σεβασμό στο περιβάλλον.

Αξία ανεκτίμητη τα χαμόγελα των παιδιών έχοντας στο σακίδιό τους …εικόνες, εμπειρίες, φιλίες και δάκρυα, σημάδι της επιτυχίας στα μάτια των λυκοπούλων που δεν ήθελαν να φύγουν από την κατασκήνωση.

Μια εβδομάδα παιχνιδιού και γέλιου, μια εβδομάδα γνώσεων και εμπειριών, μια εβδομάδα περιπέτειας και δράσης, μια εβδομάδα Προσκοπισμού.

Τι είναι όμως ο Προσκοπισμός; Είναι μια εθελοντική κίνηση νέων της οποίας μέλη μπορούν να γίνουν όλοι ανεξαρτήτως φύλου, χρώματος ή θρησκείας, κάτι σαν μια αγκαλιά που χωράει μέσα της όλους. Ο Προσκοπισμός δεν έχει ως μοναδικό σκοπό την ψυχαγωγία. Σκοπός του είναι η μετάδοση αξιών στο παιδί που μπορούν να το κάνουν υπεύθυνο και σωστό άνθρωπο που μπορεί να προσφέρει στην κοινωνία. Πιο συγκεκριμένα η δημιουργία περιβαλλοντικής και κοινωνικής συνείδησης, η ανακάλυψη από το μέρος του παιδιού των κλίσεών του, η επαφή με την θρησκεία, η επαφή με τον πολιτισμό και την ιστορία, τη δημοκρατία, τη φύση. Γιατί ο Προσκοπισμός σε κάνει καλύτερο άνθρωπο!

Μια νέα προσκοπική χρονιά ξεκινά για το 5ο Σύστημα Προσκόπων Λάρισας πληροφορίες και εγγραφές για τους ενδιαφερόμενους στα τηλέφωνα 6947-661756, 6974-034513.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass