ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΣΤΑ "ΧΑΪΝΤΑΡΙΑ" ΦΑΡΣΑΛΩΝ

"Το δάσος μας αλλιώς"

Δημοσίευση: 08 Σεπ 2015 8:10

ΦΑΡΣΑΛΑ (Γραφείο "Ε")

Του Αχ. Μπακαλέξη

Ο Δήμος Φαρσάλων σε συνεργασία με τους προσκόπους, τους Ενεργούς Πολίτες και το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού Φαρσάλων, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων το "Δάσος μας Αλλιώς" διοργάνωσε περιβαλλοντική δράση στις παρυφές του δάσους, στην τοποθεσία "Χαϊντάρια" τόπο αναψυχής των Φαρσαλινών στο παρελθόν. Στόχος της δράσης ήταν η ευαισθητοποίηση, διά της άμεσης συμμετοχής των δημοτών, σε δράσεις που σχετίζονται με θέματα ανάδειξης και διατήρησης της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, καλλιέργειας και ανάπτυξης περιβαλλοντικής συνείδησης, προώθησης του εθελοντισμού και ανάδειξης του φυσικού κάλλους που περιβάλλει την πόλη των Φαρσάλων.

Εκατοντάδες φαρσαλινοί το Σαββατοκύριακο 5 και 6 Σεπτεμβρίου έζησαν μια καταπληκτική βραδιά στην τοποθεσία "Χαϊνταρια" συμμετέχοντας στην δράση "Το δάσος μας Αλλιώς". Σ΄ ένα ωραίο διαμορφωμένο και φωτισμένο χώρο είχαν στηθεί σκηνές από τους προσκόπους, ενώ παράλληλα έγινε και εκπαίδευση για το στήσιμό τους.

Στις  σκηνές εκτός από την διαμονή κάποιων κατοίκων της πόλης, περιλαμβάνονταν το αρχηγείο, πρώτες βοήθειες, έκθεση φωτογραφικού υλικού. Επίσης δίπλα στα πλατάνια είχαν στηθεί σκηνές ιδιωτών οι οποίοι πέρασαν το βράδυ τους εκεί. Στην εκδήλωση χαιρέτισε η πρόεδρος της ΔΗΚΕΦΑ και υπεύθυνη της δράσης κ. Δέσποινα Συροπούλου η οποία εκτός των άλλων αναφέρθηκε στην ονοματοδοσία της περιοχής καθώς και στην ιστορία της.

Η βραδιά κύλησε με παιχνίδια και μουσική από νέους djs της περιοχής Φαρσάλων που διασκέδασαν τον κόσμο μέχρι τις πρωινές ώρες. Τα "Χαϊντάρια" επισκέφθηκε και ο δήμαρχος Φαρσάλων κ. Αρης Καραχάλιος, ο οποίος πρότεινε την καθιέρωση  της δράσης το πρώτο Σαββατοκύριακο κάθε Σεπτεμβρίου. Η υπεύθυνη της δράσης κ. Δέσποινα Συροπούλου ευχαρίστησε τους χορηγούς της εκδήλωσης και όσους συνέβαλαν στην επιτυχία της.

Τα "Χαϊντάρια" επισκέφθηκαν ακόμη οι αντιδήμαρχοι κ. Χριστοδ. Παπαγεωργίου, κ. Ιωάννης Βασιλείου, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Σταύρος Πουλαράκης, εκπρόσωποι συλλόγων και εκατοντάδες δημότες απ΄ όλη την επαρχία Φαρσάλων.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass