ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΣΤΙΓΜΗΣ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΤΡΙΓΜΟΥΣ ΣΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ ΛΑΡΙΣΑΣ

Στη 2η θέση ο Νίκος Παπαδόπουλος και εκτός ψηφοδελτίου ο Γιάννης Καριπίδης

Δημοσίευση: 07 Σεπ 2015 1:53

Μια ανατροπή της τελευταίας στιγμής στην κατάρτιση του ψηφοδελτίου που προκλήθηκε με πρωτοβουλία της Κεντρικής Επιτροπής Ψηφοδελτίων του ΣΥΡΙΖΑ, δημιούργησε αναταράξεις αλλά και αντιδράσεις σε τοπικό επίπεδο.

Ειδικότερα, η Επιτροπή τοποθέτησε στη 2η και θεωρητικά εκλόγιμη θέση του ψηφοδελτίου στον νομό τον γνωστό αγροτοσυνδικαλιστή Νίκο Παπαδόπουλο, ο οποίος στις εκλογές του περασμένου Ιανουαρίου κατείχε τιμητική θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του κόμματος, αφήνοντας με αυτό τον τρόπο εκτός του Ελασσονίτη γιατρό Γιάννη Καριπίδη που είχε καταλάβει την 4η θέση στις 25 Ιανουαρίου και φερόταν ως 2ος στη λίστα, μετά τη μη συμμετοχή για τους γνωστούς λόγους τόσο της Ηρώς Διώτη όσο και του Δημήτρη Γελαλή (2η και 3ος αντίστοιχα στις προηγούμενες εκλογές).

Την επιθυμία του να μην είναι καν υποψήφιος αν δεν καταλάμβανε τη 2η θέση είχε νωρίτερα τονίσει μετ’ επιτάσεως ο κ. Καριπίδης, εκφράζοντας με αυτό τον τρόπο την πικρία του για την εξέλιξη.

Όπως μάλιστα έγινε γνωστό, η οργάνωση της Ελασσόνας αρνήθηκε να προτείνει κάποιο άλλο μέλος της ώστε να εκπροσωπηθεί η επαρχία στο ψηφοδέλτιο, δείχνοντας ότι η πικρία είναι συνολική.

Ετσι, στην 1η θέση του ψηφοδελτίου βρίσκεται, όπως αναμενόταν, η βουλευτής Άννα Βαγενά, στη 2η θέση είναι ο Νίκος Παπαδόπουλος και την 3η θέση καταλαμβάνει ο Τυρναβίτης πρώην πρόεδρος του Οινοποιητικού Συνεταιρισμού, Στέλιος Παπράς, εκπροσωπώντας την επαρχία και διορθώνοντας τη σχετική έλλειψη του περασμένου Ιανουαρίου.

Στην 4η θέση βρίσκεται ο εκπρόσωπος των Οικολόγων Πράσινων, Νίκος Σαμαράς.

Ακολουθούν στην 5η και 6η θέση οι υποψήφιοι και στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, με τη σειρά εκλογής τους, η Φωτεινή Καργιώτη (εκπρόσωπος της Νεολαίας) και ο Βαγγέλης Δημητρακόπουλος (εκπρόσωπος της επαρχίας Φαρσάλων).

Οι υποψήφιοι από την 7η μέχρι την 11η θέση τοποθετούνται με αλφαβητική σειρά και πρόκειται συγκεκριμένα για τους Γιάννη Αρζομανίδη (εκπρόσωπος των μικρομεσαίων επιχειρηματιών), ο Γιώργος Γκόγκος (πολιτικός μηχανικός), η Νάνσυ Σπετσιώτη (σκηνοθέτης), η Αννυ Ψάρρα(εικαστικός) και στην τελευταία θέση, όπως είχε εξαρχής ζητήσει, ο Μάνθος Σαρρής.

Ετσι, το ψηφοδέλτιο τον ΣΥΡΙΖΑ στο νομό καλύπτει τις περισσότερες από τις προϋποθέσεις που είχαν εξαρχής τεθεί, τόσο από την Επιτροπή Ψηφοδελτίων όσο και από τη Νομαρχιακή Επιτροπή, δηλαδή την εκπροσώπηση συγκεκριμένων κλάδων όπως η νεολαία, οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις και ο αγροτικός κόσμος, την ποσόστωση των γυναικών (υπάρχουν 4 στο ψηφοδέλτιο) και τη γεωγραφική κατανομή, αν και τελικά, εκτός από τις επαρχίες Φαρσάλων και Τυρνάβου, δεν κατέστη δυνατή η εκπροσώπηση της Ελασσόνας.

Το ζητούμενο πλέον είναι αν και πόσο οι αντιδράσεις που σημειώνονται ήδη από χθες στην τοπική οργάνωση επηρεάσουν καταρχήν την επικείμενη προεκλογική εκστρατεία και επακόλουθα το εκλογικό αποτέλεσμα στις 20 Σεπτεμβρίου.

Μενέλαος Κατσαμπέλας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass