ΔΗΜ. ΚΟΥΡΕΤΑΣ: ΠΙΣΤΕΥΩ ΣΕ ΑΞΙΕΣ, ΟΧΙ ΣΕ ΑΡΧΕΣ

Αυτό δεν είναι το «Ποτάμι» στο οποίο πίστεψα...

Δημοσίευση: 31 Δεκ 2014 10:25 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 20:34

«Εγώ είμαι «αναρχικός», δεν υποτάσσομαι δηλαδή σε αρχές, παρά μόνο σε αξίες», δηλώνει ο Δημήτρης Κουρέτας, με αφορμή τη διαγραφή του από το «Ποτάμι». Σημειώνοντας ότι είναι τουλάχιστον αστείο να ισχυρίζονται κάποιοι ότι ένας άνθρωπος που εκτέθηκε στις ευρωεκλογές και έλαβε 15.000 σταυρούς, πιέζει για να είναι ξανά υποψήφιος.

Ο κ. Κουρέτας διευκρινίζει ότι διαφώνησε πολιτικά με τις πρακτικές του «Ποταμιού», οι οποίες, όπως είπε «θυμίζουν άλλες εποχές», αναφέροντας ένα παράδειγμα: Στο κείμενο οδηγιών του κόμματος, φαίνεται καθαρά το αντιδημοκρατικό σύστημα λειτουργίας του. Λένε για παράδειγμα ότι σε κάθε πόλη δημιουργείται ένας πυρήνας με επικεφαλής έναν πυρηνάρχη του, ο οποίος πρέπει να είναι κάτω των 30 ετών και όταν μιλά με υποψήφια μέλη ή φίλους, δεν θα πρέπει να συζητά πολιτικά, παρά μόνο για άλλου είδους θέματα (...), προσπαθώντας στη συνέχεια να διαθέσει κουπόνια ενίσχυσης του κόμματος...

Αυτά, σημειώνει ο κ. Κουρέτας είναι πρακτικές άλλων εποχών, τελείως άγνωστες σε μένα...».

Επιπρόσθετα διευκρινίζει με κατηγορηματικό τρόπο ότι: Ουδέποτε είχα προσωπικά επικοινωνήσει με το κόμμα ότι ενδιαφέρομαι να είμαι υποψήφιος, και ούτε τέθηκε θέμα υποψηφιότητας μου. Είχα εκτεθεί στο ευρωψηφοδέλτιο, είχα συγκεντρώσει 15.000 ψήφους, εκλέχτηκα τον Ιούνιο στην κεντρική επιτροπή και έκτοτε έχω εκφράσει τις διαφωνίες μου σε πολιτικό επίπεδο με τις πρακτικές και τις λειτουργίες του κόμματος, πάντα στα πλαίσια των καταστατικών αρχών. Επομένως πως είναι δυνατόν εγώ να εκβιάζω τοπικά στελέχη, και μάλιστα όπως γράφει η ανακοίνωση αυτό συνέβη σε μια εκδήλωση στο Επιμελητήριο στις 22 Δεκεμβρίου, τη στιγμή που εγώ δεν παρέστην σε αυτή την εκδήλωση.

Εγώ ακολούθησα το κάλεσμα του Σταύρου Θεοδωράκη τον Φεβρουάριο του 2014, γιατί πίστεψα ότι αυτά που λέει είναι σημαντικά. Το "Ποτάμι" όμως του Φεβρουαρίου 2014 είναι διαφορετικό από το “Ποτάμι “ του Δεκεμβρίου 2014.

Αυτή τη στιγμή το Ποτάμι έχει μετατραπεί σε ένα κόμμα που δεν έχει ούτε δημοκρατία, ούτε διαφάνεια. Δεν θα μπορούσε να με ενδιαφέρει ένα τέτοιο κόμμα πλέον. Και αν με ενδιέφερε θα με ενδιέφερε μόνο ως αντίπαλος. Κρίμα.

Το επόμενο διάστημα θα εξειδικεύσω του λόγους, σε πολλαπλά επίπεδα που με οδήγησαν σε αυτή την απόφαση. Αυτά προς το παρόν».

Χθες το πρωί ενημερώθηκα από φιλικό μου πρόσωπο για ένα δημοσίευμα σε τοπικό μέσο το οποίο ανέφερε ότι έχω παραπεμφθεί στην Επιτροπή Δεοντολογίας του κόμματος “Ποτάμι′. Ειδικότερα το δημοσίευμα ανάφερε τα εξής : “Από το Ποτάμι ανακοινώθηκε ότι ο καθηγητής της Βιοχημείας και υποψήφιος ευρωβουλευτής με το κόμμα Δημήτρης Κουρέτας, παραπέμπεται στην Πειθαρχική Επιτροπή Δεοντολογίας, για εκβιασμούς που άσκησε το τελευταίο διάστημα στην τοπική οργάνωση . Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η απόφαση ελήφθη μετά τα όσα έγιναν σε εκδήλωση του κόμματος στο Επιμελητήριο.

Λίγη ώρα πριν υπήρχε ανάρτηση στην ιστοσελίδα του facebook του “Ποταμιού” , από τον κύριο Χρήστο Ξηρομερίτη, η οποία αργότερα ανασκευάσθηκε και κατόπιν κατέβηκε, έλεγε τα εξής: Ο κ. Κουρέτας «εκβιάζει, πιέζει, και απειλεί για να είναι υποψήφιος βουλευτής παρακάμπτοντας τις καταστατικές διαδικασίες ενώ όλες οι αξιολογήσεις του ήταν αρνητικές».

Ενημέρωσα τον δικηγόρο μου, ο οποίος επικοινώνησε με τον πρόεδρο της Επιτροπής Δεοντολογίας κύριο Μάκη Παπούλια, στην οποία υποτίθεται ότι είχα παραπεμφθεί. Ο πρόεδρος τον ενημέρωσε ότι δεν υπήρχε καμία παραπομπή. Δέχθηκα αργότερα ένα τηλέφωνο ενός μέλους που μου είπε ότι θα (!!) παραπεμφθώ γιατί όπως ενημερώθηκε από υψηλόβαθμο (!!) στέλεχος “αν ήμουν υποψήφιος λογικά θα εκλεγόμουν, και ο Θεοδωράκης φοβόταν ότι θα με έκλεβε ο ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή".

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass