ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ

Διαφοροποίηση σε Αχελώο και ΜΚΟ

Δημοσίευση: 25 Δεκ 2014 11:00 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 20:29

«Στο θέμα του Αχελώου αποδείχθηκε για άλλη μια φορά η διαφορετική προσέγγιση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» σε σχέση με τις άλλες παρατάξεις ακόμη και στην περίπτωση που εκείνες συμφωνούν με την ολοκλήρωση του έργου», επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η παράταξη του Γ. Λαμπρούλη, με αφορμή τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λάρισας την περασμένη εβδομάδα.

Σχολιάζοντας τα όσα συζητήθηκαν, η «Λαϊκή Συσπείρωση» σημειώνει μεταξύ άλλων: «Το κείμενο των φορέων με τα 10 σημεία υιοθέτησαν ως βάση για απόφαση του Δ.Σ. οι παρατάξεις των κ.κ. Καραλαριώτου, Τζανακούλη, Διαμάντου, Νασιώκα, αποκρύβοντας τις κυβερνητικές ευθύνες διαχρονικά για την μη ολοκλήρωσή του έργου, αλλά και τη συμφωνία τους με τις στρατηγικές επιλογές της άρχουσας τάξης και της ΕΕ όπου θέλει το νερό, την ηλεκτρική ενέργεια, τα τρόφιμα, τη γη, τις δασικές εκτάσεις να αποτελούν εμπορεύματα και που υπηρέτησαν πιστά μέσα από τα κόμματά τους (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ) καθώς και από διάφορες θέσεις κρατικής διοίκησης.

Ο δήμαρχος, θέλοντας να κρατήσει ισορροπίες εντός της δημοτικής αρχής, πρότεινε τον διαχωρισμό του έργου, προκρίνοντας μόνο το κομμάτι που αφορά τα υδροηλεκτρικά της Μεσοχώρας και Συκιάς. Οι εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι του ΣΥΡΙΖΑ οι οποίοι συμφωνούν με τη νέα ΚΑΠ και η οποία προωθεί την αναδιάρθρωση καλλιεργειών, επικαλούμενοι «οικολογικές ευαισθησίες», πρότειναν μικρότερα περιφερειακά έργα που όμως δεν μπορούν να επιλύσουν το πρόβλημα.

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» ανέδειξε για άλλη μια φορά την αναγκαιότητα ολοκλήρωσης του έργου για την ουσιαστική προστασία του περιβάλλοντος. Ξεσκέπασε τις αντιαγροτικές κατευθύνσεις τις νέας ΚΑΠ που επιδιώκει το ξεκλήρισμα της μικρομεσαίας αγροτιάς και την περαιτέρω διατροφική εξάρτηση της χώρας. Αποκάλυψε τους σχεδιασμούς κυβέρνησης-κεφαλαίου στο πλαίσιο της προσαρμογής στην οδηγία 2000/60 της Ε.Ε,. Δεν ψήφισε καμιά από τις δύο εισηγήσεις, ψηφίζοντας παρών».

Και η ανακοίνωση συνεχίζει: «Σημαντικό θέμα που απασχόλησε το Δ.Σ. ήταν η ανανέωση της σύμβασης με τις ΜΚΟ «Ανθρωπομάνια» και «ΘΕΣΙΣ» για τη λειτουργία των κοινωνικών δομών του Δήμου Λάρισας (Παντοπωλείου, Ιατρείου, Φαρμακείου, Συσσιτίου, κ.τλ.) Αυτές οι ΜΚΟ αναλαμβάνοντας ρόλο «εργολάβου» με το αζημίωτο (800χιλ ευρώ στη Λάρισα) τρέχουν αυτά τα προγράμματα σε υποδομές που τους παραχωρεί η δημοτική αρχή.

Η θετική εισήγηση της δημοτικής αρχής η οποία υπερψηφίστηκε από τις άλλες παρατάξεις των κ.κ. Καραλαριώτου, Τζανακούλη, Διαμάντου, Νασιώκα, επιβεβαίωσε για άλλη μια φορά τη στρατηγική τους σύμπλευση στην αντιλαϊκή πολιτική η οποία συνεχίζεται σαν να μην πέρασε μια μέρα. Μόνο τρεις-τέσσερις σύμβουλοι της δημοτικής πλειοψηφίας διαφοροποιήθηκαν, προσπαθώντας να φανούν συνεπείς έστω και στο παρά πέντε απέναντι στις προγραμματικές θέσεις τους. Η πρόταση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» ήταν να διακοπεί κάθε σχέση με τις ΜΚΟ και να χρησιμοποιηθεί το αποθεματικό του δήμου για να καλυφθούν τα κονδύλια. Η δημοτική αρχή επικαλέστηκε το ασφυκτικό χρονοδιάγραμμα από τον Σεπτέμβριο που ανέλαβε. Στον Δήμο Καισαριανής όμως, μετά από επαναληπτικές εκλογές στις 30 Νοέμβρη, η δημοτική αρχή πέρασε στα χέρια της «Λαϊκής Συσπείρωσης» και των κομμουνιστών. Ανέλαβε πριν 15 μέρες και διέκοψε αμέσως τη σύμβαση με τη ΜΚΟ και δεσμεύτηκε να συνεχίσει τη λειτουργία των δομών με ευθύνη και χρήματα του δήμου. Το παράδειγμα αυτό αποτελεί μια ηχηρή απάντηση απέναντι στις διαχειριστικές λογικές του δεν γίνεται τίποτα που υιοθετεί η δημοτική αρχή Λάρισας.

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» καλεί το λαό να παλέψει οργανωμένα, για να πάρουν πόδι οι ΜΚΟ από τις κοινωνικές δομές, να παρθούν από τη δημοτική αρχή άμεσα μέτρα προστασίας των ανέργων, των ΕΒΕ που κλείνουν τα μαγαζιά τους, των παιδιών στα σχολεία και στους παιδικούς σταθμούς».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass