ΑΠΟ ΤΗ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗ «ΦΛΟΓΑ»

Γιορτή Αγάπης και Αλληλεγγύης στην Ελασσόνα

Δημοσίευση: 20 Δεκ 2014 10:30 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 20:23

ΕΛΑΣΣΟΝΑ (Γραφείο «Ε», του Γιάννη Μουκίδη)

Πιστή στο χριστουγεννιάτικο ραντεβού της με τα παιδιά και τους μεγάλους, η Λαογραφική – Αρχαιολογική Εταιρία Ελασσόνας διοργανώνει την ερχόμενη Τρίτη 23 Δεκεμβρίου, στις 8 το βράδυ, την χριστουγεννιάτικη γιορτή Αγάπης και Αλληλεγγύης «… στου Ολύμπου την αυλή, Θάματα και Καρκαντσέλια».

Η βραδιά, που θα γίνει στην Αίθουσα Θεάτρου «Δημάρχου Βασ. Φαρμάκη», είναι υπό την αιγίδα της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού του Δήμου Ελασσόνας και την υποστήριξη της Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης «ΜΕΝΤΟΡΕΣ ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ.», και περιλαμβάνει παραδόσεις για τα καρκατζέλια, τρυφερά παραμύθια αγάπης και κάλαντα, ευχές και παινέματα από όλες τις γωνιές της Ελλάδας.

Καλικάντζαροι και μικρά ξωτικά ανατρέπουν τις ζωές των ανθρώπων, κάνουν ένα σωρό σκανταλιές, μα κάνουν και καλοσύνες. Εκπλήξεις, ανατροπές, παιχνίδια, ξεγελάσματα κι ένα σωρό γλυκίσματα πλέκονται και ξεπλέκονται μέσα στα παραμύθια μαζί με μουσικές και κάλαντα.

Ιστορίες της προφορικής παράδοσης που αγγίζουν θέματα όπως η φιλία, η γενναιοδωρία, η αγωνιστικότητα σε όλες τις δυσκολίες της ζωής, η διαφορετικότητα, η διατήρηση της ισορροπίας στη φύση και η δύναμη του νου και της καρδιάς. Ιστορίες μαγικές, αλλά και διασκεδαστικές με ήρωες πλάσματα μικρά και τρυφερά, άγρια κι αρπακτικά, αλλόκοτα και ξωτικά. Οι αφηγήσεις γίνονται με τρόπο άμεσο και παραστατικό, εμπλέκοντας το στοιχείο του αυτοσχεδιασμού και της επικοινωνίας με το κοινό.

Την επιμέλεια των παραμυθιών έχει η Ανθή Θάνου που μαζί με τον μουσικό Αλέξανδρο Μακρή, τα παιδιά των τμημάτων της Λαογραφικής - Αρχαιολογικής Εταιρείας Ελασσόνας και τους μουσικούς, θα ταξιδέψουν μικρούς και μεγάλους σε άλλες εποχές.

Η εκδήλωση εκτός από ψυχαγωγική, είναι και μια εκδήλωση αλληλεγγύης προς συνανθρώπους μας (όπως κάνει κάθε χρόνο η Λ.Α.Ε.Ε.). Τα έσοδα της εφετινής εκδήλωσης(είσοδος 3 ευρώ) θα δοθούν στον «Σύλλογο Γονέων Παιδιών με νεοπλασματική ασθένεια – "Η ΦΛΟΓΑ».

Να σημειωθεί ότι με ανάλογες εκδηλώσεις τις προηγούμενες χρονιές η Λαογραφική Εταιρία Ελασσόνας ενίσχυσε το Ειδικό Σχολείο Γαλανόβρυσης Ελασσόνας και το Ορφανοτροφείο Βόλου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass