ΜΕ ΟΜΟΦΩΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΠΛΑΣΤΕΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ

Ελεγκτές στον ΔΟΠΑΕΛ

* «Θα υπάρξει διαφάνεια παντού, θα έρθουν όλα στο φως» υπογράμμισε ο δήμαρχος * «Τέτοια έσοδα δεν υπήρξαν, επί προεδρίας μου», ανέφερε ο δημοτικός σύμβουλος Μιχ. Τσακίρης

Δημοσίευση: 19 Δεκ 2014 2:31 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 20:20

Τη διενέργεια διαχειριστικού ελέγχου στο πρώην Νομικό πρόσωπο του δήμου Λαρισαίων, τον καταργηθέντα «Δημοτικό Οργανισμό Πολιτισμού Αθλητισμού και Επιστημών Λάρισας (ΔΟΠΑΕΛ) αποφάσισε ομόφωνα χθες βράδυ το δημοτικό συμβούλιο Λάρισας, μετά και τον εντοπισμό πλαστών αποδείξεων.

Η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου είναι ανεξάρτητη από την εισαγγελική έρευνα που προκλήθηκε μετά την παραπομπή της υπόθεσης από τη δημοτική αρχή με τον δήμαρχο Απ. Καλογιάννη, απαντώντας σε ερώτημα συμβούλου αν ο έλεγχος θα επεκταθεί, να υπογραμμίζει πως «θα υπάρξει διαφάνεια παντού, θα έρθουν όλα στο φώς και για όλα θα ενημερωθεί το δημοτικό συμβούλιο όταν έρθει η ώρα».

Στη συζήτηση για το ίδιο θέμα προκάλεσε αίσθηση η διαφοροποίηση του δημοτικού συμβούλου Μιχ. Τσακίρη (πρώην αντιδημάρχου επί δημαρχίας Κων. Τζανακούλη και νυν συμβούλου με την παράταξη της Ρένας Καραλαριώτου), ο οποίος σημείωσε ότι επί προεδρίας του στον ΔΟΠΑΕΛ «δεν υπάρχει κάτι μεμπτό στον οργανισμό, το δηλώνω κατηγορηματικά για την περίοδο 6/5/11 έως 31/12/2012 που υπήρξα πρόεδρος. Η διάθεση της πλατείας δεν ανήκε στην αρμοδιότητα του ΔΟΠΑΕΛ, δεν ξέρω πως χορηγούνταν. Έσοδα τέτοια δεν υπήρξαν, ψάξτε αλλού. Δεν υπήρχαν ούτε μαύρα – ούτε άσπρα. Θα είμαι στη διάθεση των Ελεγκτών, το ήθος και την εντιμότητά μου δεν την διαπραγματεύομαι» κατέληξε ο κ. Τσακίρης αποσαφηνίζοντας τη θέση του, για πρώτη φορά μετά την αποκάλυψη της υπόθεσης.

Όπως είναι γνωστό, τον περασμένο Οκτώβριο, ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Παν. Νταής εντόπισε πλαστές αποδείξεις είσπραξης χρημάτων στο όνομα του ΔΟΠΑΕΛ (παρότι είχε καταργηθεί) με αφορμή τη διάθεση χώρων στην κεντρική Πλατεία Λάρισας για τη διοργάνωση εκδηλώσεων, ποσά που δεν είχαν καταχωρηθεί παράλληλα στα έσοδα του οργανισμού. Ο δήμος Λαρισαίων παρέπεμψε την υπόθεση στη Δικαιοσύνη ενώ κατά την χθεσινοβραδινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, ελήφθη ομόφωνα η απόφαση για διενέργεια διαχειριστικού ελέγχου. Με τον κ. Νταή, που εισηγήθηκε το θέμα να διευκρινίζει πως πρέπει να γίνει έλεγχος στο σύνολο της λειτουργίας των πρώην Οργανισμού για τρία οικονομικά έτη (2011 – 2013) όπως και στα πεπραγμένα του οργανισμού.

Η επικεφαλής της μείζονος πλειοψηφίας Ρένα Καραλαριώτου, υπερψήφισε την εισήγηση προτρέποντας τη δημοτική αρχή «με απολιτική απόφαση να επεκτείνει τον έλεγχο», ο δημοτικός σύμβουλος Αθ. Μαμάκος συμφώνησε με τον έλεγχο επικρίνοντας τη δημοτική αρχή για την πρακτική της, πρώτα να παραπεμφθεί το θέμα στη Δικαιοσύνη, να γίνει γνωστό από τα ΜΜΕ αντί να προηγηθεί έλεγχος ενώ τέλος, ο δημοτικός σύμβουλος Ντ. Διαμάντος, συμφώνησε επίσης με τον έλεγχο σημειώνοντας την ανάγκη να γίνει γνωστή στο συμβούλιο η οικονομική θέση του δήμου.

Στην ερώτηση του δημοτικού συμβούλου Θ. Καφφέ, αν θα επεκταθεί ο έλεγχος ο κ. Νταής τόνισε πως «αυτονόητα θα επεκταθεί ο έλεγχος αν υποπέσουν στοιχεία στην αντίληψη των ελεγκτών» με τον δήμαρχο να σημειώνει πως «ο δήμος έχει Ταμείο, έχει Νομικά Πρόσωπα, θα υπάρξει διαφάνεια παντού, θα έρθουν όλα στο φώς και για όλα θα ενημερωθεί το δημοτικό συμβούλιο όταν έρθει η ώρα». Με τον αντιδήμαρχο Οικονομικών, να διευκρινίζει τέλος πως, χωρίς να αμφισβητεί την ειλικρίνεια του κ. Τσακίρη «δεν ξέρουμε αν υπήρχαν μαύρα αλλά κατά το κοινώς λεγόμενο, κάποιος τα έπαιρνε».

Ο ΑΧΕΛΩΟΣ

Εκτός ημερήσιας διάταξης και για ώρες συζητήθηκε το θέμα του Αχελώου, μετά από πρόταση του δημοτικού συμβούλου Ντ. Διαμάντου, μια συζήτηση που δεν κατέληξε σε ομόφωνο ψήφισμα αφού ανέβηκαν οι τόνοι όταν ο δημοτικός σύμβουλος Π. Κρίκκης επέκρινε τη δημοτική αρχή λέγοντας ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλει την εκτροπή και γι αυτό προσπαθεί να κάνει ντρίμπλα ο δήμαρχος».

«Να τελειώσει αυτό το παραμύθι, αυτά είναι αστειότητες, αν έχετε την εντύπωση ότι θα στριμώξετε μια παράταξη με τη συζήτηση αυτού του θέματος» απάντησε ο δήμαρχος η πρόταση του οποίου (να εκδοθεί ψήφισμα με το οποίο θα ζητείται η ολοκλήρωση και λειτουργία των Υδροηλεκτρικών Σταθμών Μεσοχώρας και Συκιάς χωρίς να υιοθετηθεί το «κείμενο 10 σημείων» των ΕΘΕΜ, ΤΕΕ και ΓΕΩΤΕΕ) υπερψηφίσθηκε, έναντι της πρότασης Διαμάντου που μειοψήφησε (αν και υπερψηφίσθηκε από παρατάξεις της αντιπολίτευσης), να υιοθετηθεί δηλαδή το κείμενο των 3 φορέων και να εκδοθεί ψήφισμα για την υλοποίηση παράλληλων έργων αναδεικνύοντας και την ανάγκη της εκτροπής του άνω ρού του Αχελώου. 

Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass