ΜΗΝΥΜΑ ΤΩΝ ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ ΑΠΟ ΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

«Θα είμαστε παρόντες σε αυτές τις εκλογές»

* «Η κυβέρνηση ψεύδεται και εκβιάζει. Παλαιοκομματικοί κομματάρχες της ΝΔ, Γιούνκερ και Μοσκοβισί»

Δημοσίευση: 19 Δεκ 2014 0:30 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 20:20

Του Κ. Γκιάστα

Την πεποίθησή τους πως οδηγούμαστε σε εθνικές εκλογές εξέφρασαν χθες οι Οικολόγοι Πράσινοι από τη Λάρισα καθώς η συνέντευξη Τύπου στην πόλη αποτέλεσε μέρος της περιοδείας τους σε όλη την Ελλάδα. Μάλιστα τόνισαν πως το κόμμα τους παρά τις μικρές του δυνάμεις θα είναι «παρών» σε αυτήν τη δοκιμασία. Επίσης σχολίασαν και την στάση της Ευρωπαϊκής Ένωσης απέναντι στην Ελλάδα χαρακτηρίζοντας τους Γιουνκέρ και Μοσκοβισί ως… παλαιοκομματικούς κομματάρχες της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ.

Αρχικά μίλησε ο συντονιστής Εκτελεστικής Γραμματείας κ. Γιάννης Τσιρώνης ο οποίος ανέφερε: «Ήδη από το 2010 είχαμε προειδοποιήσει, ότι τα μνημόνια δεν οδηγούν σε έξοδο από την κρίση, αλλά σε χρεοκοπία. Πέντε σχεδόν χρόνια μετά, οι προβλέψεις μας δυστυχώς δικαιώνονται», σχολίασε σχετικά με την κρίση και συνέχισε: «Αποκορύφωμα αυτής της εξέλιξης, είναι η αδυναμία της κυβέρνησης να συμφωνήσει με την τρόικα, χωρίς να καταφύγει σε νέα αφαίμαξη της υγιούς οικονομίας και των πολιτών. Τα ψεύδη λοιπόν, ότι η Ελλάδα έχει μπει σε τροχιά ανάκαμψης, αποδείχθηκε ότι δεν θα άντεχαν ούτε μέχρι τον Φεβρουάριο, όταν θα έπρεπε να εκλεγεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Η κυβέρνηση ψεύδεται και εκβιάζει. Εάν οι πολιτικές της είχαν οδηγήσει την οικονομία σε ανάκαμψη, ο ρόλος της τρόικας θα είχε τελειώσει και δεν θα υπήρχε διχογνωμία για κάλυψη επί πλέον δημοσιονομικού κενού».

Στη συνέχεια χαρακτήρισε απαράδεκτη τη στάση της ευρωπαϊκής ηγεσίας λέγοντας πιο αναλυτικά: «Ο Γιούνκερ και ο Μοσκοβισί έχουν ξεχάσει τον θεσμικό τους ρόλο και έχουν μετατραπεί σε παλαιοκομματικούς κομματάρχες της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ, που με απειλές και εκβιασμούς προσπαθούν να πειθαναγκάσουν τους πολίτες να παραμείνουν εγκλωβισμένοι στα κόμματα που μας οδήγησαν στα αδιέξοδα.

Προβλέπουν επικείμενες καταστροφές, για να αποκρύψουν τις δικές τους καταστροφές».

Έπειτα έκανε την πρόβλεψη πως «η χώρα οδηγείται πιθανότατα σε εκλογές, αφού η κυβέρνηση αρνήθηκε από το 2012 μέχρι σήμερα να συνεννοηθεί με τα κόμματα της αντιπολίτευσης ή έστω να εφαρμόσει το κυβερνητικό πρόγραμμα, βάσει του οποίου εκλέχτηκε».

Καταλήγοντας υπογράμμισε: «Οι Οικολόγοι Πράσινοι δηλώνουμε, ότι με τις μικρές μας δυνάμεις θα είμαστε παρόντες σε αυτές τις κρίσιμες εκλογές. Είμαστε υποχρεωμένοι να συνεισφέρουμε σε μία ριζική αλλαγή πολιτικής στην κατεύθυνση της βιωσιμότητας, σε μία ριζική στροφή σε μία οικονομία που να σέβεται τον άνθρωπο και το περιβάλλον και να αξιοποιεί χωρίς να καταστρέφει την ανυπολόγιστη φυσική και πολιτιστική μας κληρονομιά».

Στη συνέχεια η υπεύθυνη Τύπου κ. Χριστίνα Ευθυμιάτου ανέλυσε τις προγραμματικές προτάσεις για ένα νέο οικολογικό παραγωγικό πρότυπο με βάση τις αποφάσεις του πρόσφατου Συνεδρίου τους δηλώνοντας πως «είτε είμαστε παρόντες στην επόμενη Βουλή, είτε όχι, δεσμευόμαστε να συνεισφέρουμε με θετικές προτάσεις στη διακυβέρνηση της χώρας».

Στην κατεύθυνση αυτή παρουσίασε ένα πλαίσιο από πάγιες οικολογικές θέσεις όπως τις χαρακτήρισε για ένα νέο, εφαρμόσιμο, οικολογικό παραγωγικό μοντέλο για τη χώρα, με κύριες κατευθυντήριες γραμμές, που θα διασφαλίζουν: την προστασία των κοινών αγαθών, ένα ενεργειακό μοντέλο που θα απομακρύνεται από τη χρήση ορυκτών καυσίμων, την αναδιάρθρωση του γεωργικού τομέα, τη στροφή του κατασκευαστικού τομέα προς την ενεργειακή αποδοτικότητα, του εξορυκτικού τομέα προς αποκλειστικά υπόγειες εξορύξεις, του τομέα των μεταφορών σε βιώσιμες επιλογές, της διαχείρισης των απορριμμάτων προς πολιτικές μείωσης, επαναχρησιμοποίησης και ανακύκλωσης.

Επίσης τη χρηστή διαχείριση των δημόσιων αγαθών, την προστασία του ανθρωπογενούς και φυσικού περιβάλλοντος, την αντιμετώπιση των διεργασιών ερημοποίησης, την απόρριψη μεγάλων σχεδίων ιδιωτικοποίησης μέσω της παραχώρησης μεγάλων δημοσίων εκτάσεων, την εφαρμογή πολιτικών στήριξης της κοινωνικής αλληλεγγύης, των μορφών της κοινωνικής και αλληλέγγυας οικονομίας.

Στη συνέντευξη Τύπου εκτός από τους ομιλητές παρευρέθησαν ο περιφερειακός σύμβουλος, επικεφαλής της «Οικολογικής Θεσσαλίας» Νίκος Πουτσιάκας, τα μέλη του Πανελλήνιου Συμβουλίου κ. Αστέριος Χλωρός, Κώστας Κούτσικος, το μέλος κ. Νίκος Σαμαράς και ο υπεύθυνος της Καρδίτσας κ. Τέλης Τσόγκας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass