Εθελοντές από …κούνια!

Δημοσίευση: 12 Δεκ 2014 20:32 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 20:10

 

Ευχάριστη έκπληξη για τους «Ενεργούς Πολίτες Λάρισας» αποτέλεσε η επίσκεψη μαθητών του 33ου Νηπιαγωγείου Λάρισας στη «Στέγη Αλληλεγγύης», όπου αναπτύσσεται μεγάλο μέρος δράσεων της εθελοντικής κίνησης.

Τα παιδιά «βομβάρδισαν» τους εθελοντές που τους υποδέχθηκαν με απορίες για το ποιοι είναι οι Ενεργοί Πολίτες, τι σημαίνει εθελοντής, πώς κατάφεραν να φτιάξουν τόσο ωραίο σπίτι… Οι εθελοντές και εθελόντριες της Στέγης απάντησαν σε όλα τα ερωτήματα των μικρών μαθητών με μια ιδιαίτερη προσπάθεια να γίνουν κατανοητοί όροι που χρειάζεται κόπος να γίνουν αντιληπτοί και από πολύ μεγαλύτερες ηλικίες.

Ένα οπτικοποιημένο παραμύθι με τίτλο «Ένα δέντρο μια φορά» του Ευγένιου Τριβιζά κι ένα τραγούδι βοήθησαν ώστε να «ανοίξει» η συζήτηση.  Οι μαθητές ξεναγήθηκαν στους χώρους όπου γίνονται τα μαθήματα του «Κοινωνικού Φροντιστηρίου» και του «Αλληλέγγυου Παντοπωλείου» και  έμαθαν για τις κυριότερες δράσεις των Ενεργών Πολιτών.

Εξέφρασαν  την επιθυμία να γίνουν κι εκείνοι εθελοντές. Τους μαθητές του νηπιαγωγείου συνόδευσαν η νηπιαγωγόςτους κ. Αρετή Ριτζιά και εθελοντές γονείς.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass