Συνεχόμενες στάσεις εργασίας στη ΔΕΥΑΛ

* ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΧΘΕΣ ΚΑΙ ΘΑ ΔΙΑΡΚΕΣΟΥΝ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 27 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ * ΑΠΕΡΓΟΥΝ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ * ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ ΣΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΤΩΝ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΩΝ ΔΕΥΑ

Δημοσίευση: 25 Φεβ 2025 15:05

Τετράωρες στάσεις εργασίας πραγματοποιούν από χθες μέχρι και την Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου, τις ώρες 11 π.μ. με 3 μ.μ. οι εργαζόμενοι στη Δημοτική Επιχείρηση Υδρευσης Αποχέτευσης Λάρισας (ΔΕΥΑΛ), με αφορμή τη διαβούλευση του σχεδίου νόμου για τις συγχωνεύσεις των ΔΕΥΑ της χώρας, που αναρτήθηκε και λήγει την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου.

Επίσης την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου θα συμμετέχουν στην πανελλαδική απεργία για την επέτειο της τραγωδίας του σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών.
Να σημειωθεί ότι για όλες αυτές τις ημέρες οι εργαζόμενοι στη ΔΕΥΑΛ έχουν ορίσει ομάδες προσωπικού ασφαλείας, που θα καλύψει επείγουσες καταστάσεις.
Αντίστοιχα στάσεις εργασίας πραγματοποιούν από χθες και οι εργαζόμενοι στη Δημοτική Επιχείρηση Υδρευσης Αποχέτευσης Φαρσάλων.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων (ΠΟΕ) στις ΔΕΥΑ «Το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας προσπάθησε τις τελευταίες ημέρες, μετά που έγινε γνωστό το σχέδιο νόμου που τέθηκε σε διαβούλευση, να συναντήσει τους αρμόδιους υπουργούς ως ύστατη προσπάθεια να ανατρέψουμε τις αρνητικές διατάξεις για τους εργαζόμενους.
Δεν καταδέχθηκαν ούτε να μας συναντήσουν. Αυτό δείχνει ότι έχουν πάρει τις αποφάσεις τους. Δεν μας μένει πλέον άλλος δρόμος εκτός αυτός της αντίστασης και του αγώνα.
Το Δ.Σ σε συνεδρίασή του αποφάσισε την κλιμάκωση του αγώνα για να μην περάσει το χειρότερο νομοσχέδιο από την ίδρυση των ΔΕΥΑ.
Ένα νομοσχέδιο που αμφισβητεί τις θέσεις εργασίας, καταργεί εργασιακά δικαιώματα χρόνων, τιμωρεί τους εργαζόμενους. Το Δ.Σ. αποφάσισε τα εξής: Πραγματοποιούμε καθημερινά στάσεις εργασίας από Δευτέρα 24-02-2025 έως Πέμπτη 27-02-2025 και ώρες από 11:00 έως 15:00. Κήρυξη 24ωρης απεργίας και συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τη Βουλή την ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου. Απέχουμε από την επιφυλακή όταν δεν υπάρχει συμφωνία για την αποζημίωσή της, όπως ρητά ο νόμος επιβάλλει. Απέχουμε από την επίβλεψη και την παραλαβή των έργων.
Συμμετέχουμε στην 24ωρη Πανελλαδική Απεργία που κήρυξε η ΓΣΕΕ για την τραγωδία των Τεμπών την Παρασκευή 28-02-2025».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

XOREPSE

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass