ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΩΣ ΛΟΓΩ... ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΑΛΛΑ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΚΑΘΙΖΗΣΗΣ ΕΔΑΦΟΥΣ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΘΩΜΑ

234 σπίτια «ψήλωσαν» κατά 20 πόντους

* Κάθε χρόνο «κάθεται» ο περιβάλλων χώρος και από λίγο, δημιουργώντας προβλήματα στους ενοίκους των κατοικιών

Δημοσίευση: 10 Δεκ 2014 10:05 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 20:03

Του Κ. Γκιάστα

Φωτ. Β. Ντάμπλης

Μα ψηλώνουν τα σπίτια; Κι όμως 234 σπίτια «ψήλωσαν» κατά 20 πόντους σε σχέση με το έδαφος που τα περιβάλλει τα τελευταία χρόνια. Στις Εργατικές Κατοικίες του Αγίου Θωμά μόνο ως... αστείο όμως δεν αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι το συγκεκριμένο ζήτημα και ειδικά αυτοί που μένουν στα ισόγεια των κτιρίων που στεγάζουν συνολικά και τις 234 κατοικίες.

Κάποιοι το χτίζουν με τούβλα, άλλοι βάζουν αφρό, μερικοί το κλείνουν με σίδερα, όμως όσο και να το φτιάχνουν κάθε χρόνο αυτό άλλο τόσο χαλάει, καθώς το «σχίσιμο» του πρώτου ορόφου από το έδαφος συνεχώς και μεγαλώνει.

«Τα πρώτα σημάδια εμφανίστηκαν περίπου δύο χρόνια μετά την παράδοση των Εργατικών Κατοικιών στους πολίτες», θυμάται ο κ. Μιχάλης Μπακατσής που είναι και πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου της περιοχής. «Οι κάτοικοι εγκαταστάθηκαν εδώ από το 1994 ως και το 1996 και σχεδόν σε όλα τα κτίρια έχει εμφανιστεί το συγκεκριμένο ζήτημα». Όσον αφορά τώρα στους λόγους τόνισε πως πρόκειται για κακοτεχνία του εργολάβου, καθώς δεν έγινε η σωστή διαδικασία και στους σωστούς χρόνους για τη διαμόρφωση των κοινόχρηστων χώρων.

Για το αν τώρα κάτι τέτοιο έχει επιπτώσεις στα θεμέλια των κτιρίων ο κ. Μπακατσής αναφέρει: «Εμείς πριν από αρκετά χρόνια το είχαμε επισημάνει στον ΟΕΚ αλλά μας έλεγαν πως δεν υπάρχει κανένα τέτοιο πρόβλημα και πως τα σπίτια είναι ασφαλή».

Παρόλα αυτά οι δουλειές που... ανοίγονται δεν είναι και λίγες όπως καταγράφει ο φακός της «Ε» και σ' αυτό μας επιβεβαιώνει η κ. Κατερίνα κάτοικος των Εργατικών Κατοικιών «Σαφώς και δεν είναι μόνο αισθητικό το πρόβλημα. Πληρώνει ο καθένας μια κατασκευή την οποία κάθε χρόνο πρέπει να την ανανεώνει αφού όλο και κάθεται το έδαφος. Δεν στρώθηκε με το κατάλληλο υλικό και δεν έγινε με το σωστό τρόπο όταν έπρεπε να γίνει. Δεν πατήθηκε με λίγα λόγια».

Ράμπες που θέλουν κάθε χρόνο φτιάξιμο καθώς παίρνουν κλίση από την καθίζηση του εδάφους, σκάλες που αιωρούνται ή κάθονται λίγο – λίγο, μάρμαρα που ξεκολλούν από τη θέση τους είναι τα σημεία που επισήμαναν μερικοί κάτοικοι της περιοχής, ενώ κάποιοι άλλοι τόνισαν πως λόγω κλίσης του εδάφους δημιουργείται πρόβλημα στην αποχέτευση καθώς γυρνάει πίσω τα λύματα και η δυσοσμία είναι έντονη. Αυτό τόνισαν πως έχει και παρακλάδια με ποντίκια και φίδια... Ενός κακού, μύρια έπονται.

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΑΛΛΑ...

Ο κ. Μπακατσής λέει στην «Ε» πως οι κάτοικοι είχαν προβεί σε διαμαρτυρία για διάφορα προβλήματα που είχαν στον ΟΕΚ πριν από μερικά χρόνια αλλά το ενδιαφέρον επισήμανε ήταν επιδερμικό και σαφώς δεν δόθηκε ουσιαστική λύση σε κάποιο. «Σαφώς και δεν έχουμε την απαίτηση από κάποιον να έρθει τώρα να μας τα φτιάξει. Πόσο μάλιστα από έναν οργανισμό που δεν υπάρχει πλέον. Θα τα φτιάξουμε εμείς αλλά κάθε χρόνο το έδαφος κάθεται συνεχώς...».

Κάτι σαν το γιοφύρι της Άρτας. Μόνο που στις Εργατικές Κατοικίες του Αγίου Θωμά, ολημερίς τα χτίζουνε το βράδυ... ξεκολλάνε.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass