Εκδηλώσεις για τα Ατομα με Αναπηρίες

Δημοσίευση: 08 Δεκ 2014 20:11 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 20:00

Σε κλίμα συγκίνησης, προβληματισμού αλλά και «ξεκάθαρης δέσμευσης πως είναι καιρός να αλλάξει η καθημερινότητα για τα άτομα με αναπηρία στο Δήμο της Λάρισας» ολοκληρώθηκαν την Παρασκευή το βράδυ στη Δημοτική Πινακοθήκη – Μουσείο Γ.Ι.Κατσίγρα οι διήμερες εκδηλώσεις με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για τα ΑΜΕΑ, που διοργάνωσαν η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής, η Δημοτική Πινακοθήκη- Μουσείο Γ.Ι.Κατσίγρα, τα Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας Θεσσαλίας, η Περιφερειακή Ομοσπονδία ΑμεΑ Θεσσαλίας  και το Α’ ΤΕΕ ειδικής αγωγής.

Στην έναρξη της εκδήλωσης σύντομο χαιρετισμό πραγματοποίησε η Ά Αντιπρόεδρος ΚΚΠ Θεσσαλίας, Στ. Μπαξεβάνου και η διευθύντρια του Ά ΤΕΕ Ειδικής Αγωγής. Σ. Λίταινα, που επεσήμαναν την ανάγκη ενίσχυσης και υποστήριξης της προσπάθειας που πραγματοποιούν οι φορείς τους, αλλά και όλοι οι φορείς που σχετίζονται με την προσφορά υπηρεσιών στα άτομα με αναπηρία.

Στη σύντομη ομιλία του κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης επεσήμανε τεράστιο έλλειμμα στη δομή, οργάνωση και λειτουργία της πόλης σε σχέση με την προσφορά σωστών υπηρεσιών στα άτομα με αναπηρία και κάλεσε πολίτες και φορείς σε συνεργασία, υπομονή και επιμονή να προχωρήσουν σε έναν καλύτερο  σχεδιασμό.

Ακολούθησε στρογγυλό τραπέζι με θέμα «Κοινωνική Πολιτική, Τοπική Αυτοδιοίκηση και Διεθνής Σύμβαση για τα δικαιώματα των ΑΜΕΑ», με κεντρικούς ομιλητές τους Ράλλη Τσιουλάκη, πρόεδρο της Πανθεσσαλικής  Ομοσπονδίας Συλλόγων Ατόμων με Αναπηρία, ο οποίος πραγματοποίησε μια διεξοδική παρουσίαση των αναγκών και της βασικής φιλοσοφίας που επιβάλλεται να χαρακτηρίζει την κοινωνική πολιτική σε επίπεδο τοπικής αυτοδιοίκησης για τα ΑμεΑ, τον Δημ. Δεληγιάννη, αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής, που αναφέρθηκε στο τεράστιο κενό που κληροδοτήθηκε από τις διοικήσεις των περασμένων ετών στο ζήτημα της προσβασιμότητας και της παροχής υπηρεσιών στα ΑμεΑ, αλλά και την πρόθεση της νέας δημοτικής αρχής να ξεπεράσει προβλήματα και αγκυλώσεις, και την ψυχολόγο, Αλεξία Κωτούλα, που έκανε μια διεξοδική παρουσίαση των δομών και των υπηρεσιών που προσφέρουν. Ακολούθησε ανοιχτή συζήτηση με τους παραβρισκόμενους.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε χριστουγεννιάτικη θεατρική παράσταση από το Α’ ΤΕΕ και λειτούργησε μπαζάρ με προϊόντα  των εργαστηρίων Αριστέα Γιάννουλης.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass