ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΤΗΝ ΕΡΧΟΜΕΝΗ ΠΕΜΠΤΗ

Από κόσκινο οι υποψήφιοι βουλευτές του «Ποταμιού»

* Στη Λάρισα συνεργάτες του Σταύρου Θεοδωράκη

Δημοσίευση: 05 Δεκ 2014 23:06 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 19:56

 

Του Γιώργου Ρούστα

Διαδοχικές συναντήσεις με ενεργούς πολίτες που προτάθηκαν στη διαδικτυακή πλατφόρμα topotami.gr από συμπολίτες για να είναι υποψήφιοι βουλευτές με το Ποτάμι είχε χθες (θα έχει και σήμερα) η Εκλογική Επιτροπή Αγώνα του κόμματος στο ξενοδοχείο «Διόνυσος» στη Λάρισα.

Όπως είναι γνωστό το κόμμα του Σταύρου Θεοδωράκη επέλεξε την μέθοδο «η κάθε πρόταση θα πρέπει να συμπεριλαμβάνει πάντα περισσότερα του ενός πρόσωπα και συγκεκριμένα, για το νομό Λάρισας τουλάχιστον τέσσερα πρόσωπα (προτεινόμενους υποψήφιους βουλευτές)» για την συγκρότηση των ψηφοδελτίων του, με στόχο να αποφευχθούν οι ομαδοποιήσεις και οι παραγοντισμοί υπέρ συγκεκριμένων προσώπων.

«Αναζητούμε ερασιτέχνες πολιτικούς και επαγγελματίες πολίτες» ήταν το σχόλιο των υπευθύνων του Ποταμιού για την διαδικασία εξεύρεσης υποψηφίων βουλευτών και συγκεκριμένα του υπευθύνου Οργανωτικού του κόμματος Μιχάλη Θεοχάρη, του συνεργάτη Γιώργου Σκέμπερη, του Συντονιστή της Ομάδας Εθελοντών ν. Λάρισας Χρήστου Ξηρομερίτη και του μέλους Κώστα Μπαζάκη που «ανέκριναν» όσα πρόσωπα προτάθηκαν στην διαδικτυακή πλατφόρμα του κόμματος, ως «ιδανικοί για την Βουλή και κυρίως για το νέο πολιτικό σύστημα που πρόκειται να δημιουργηθεί από τις στάχτες του απερχόμενου». Οι δύο πρώτοι οργώνουν την Ελλάδα και δηλώνουν στην «Ε» «ικανοποιημένοι από την μεγάλη συμμετοχή των λαρισαίων στο ηλεκτρονικό δημοψήφισμα που έστησε το «Ποτάμι», καθώς οι προτάσεις που υποβλήθηκαν ήταν αρκετές και κυρίως ποιοτικές και ξεχωριστές».

Οι κ.κ. Ξηρομερίτης, Μπαζάκης σπεύδουν να συμπληρώσουν πως «αυτό είναι αναμενόμενο, αφού έτσι κι αλλιώς η Ομάδα Εθελοντών του νομού είναι από τις πλέον πολυπληθέστερες στην ελληνική περιφέρεια». Διευκρινίζουν ακόμη ότι «μέχρι στιγμής δεν έχει κλείσει καμία υποψηφιότητα και τον τελικό λόγο θα έχει η Συντονιστική Επιτροπή και η Επιτροπή Εκλογικού Αγώνα. Ο στόχος του κόμματος για τις εθνικές εκλογές, όποτε αυτές γίνουν, είναι η εκλογή δύο βουλευτών». Όσον αφορά στο προφίλ του ιδανικού υποψήφιου, αυτό είναι να μην έχει προηγούμενη ανάμειξη με θέσεις ευθύνης, πόσο μάλιστα με κυβερνητικές, να διακατέχετε από φρέσκες ιδέες και στον επαγγελματικό του χώρο να θεωρείται πετυχημένος. 

Πολιτικό εργαστήρι και εκδήλωση για την Παιδεία

Στο μεταξύ η Ομάδα Εθελοντών νομού Λάρισας του κόμματος συνεδρίασε προχθές βράδυ στο Επιμελητήριο, συζητώντας κυρίως για την εκδήλωση που διοργανώνεται στο Δημοτικό θέατρο ΟΥΛ, (Ανθ. Γαζή και Κουμουνδούρου γωνία), την Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου και ώρα 19:30 με θέμα ένα νέο μοντέλο συνανάπτυξης των ΑΕΙ με την τοπική κοινωνία. Προσκεκλημένος ομιλητής θα είναι ο Γιώργος Σούλτης, αντιδήμαρχος του Δήμου Λαρισαίων, καθηγητής του ΤΕΙ Θεσσαλίας και για πολλά χρόνια πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΣΕΠ) του ΤΕΙ Θεσσαλίας. Συζητάνε μαζί του ο πρόεδρος του Συλλόγου Βασίλης Βλάχος και ο εκπρόσωπος του πανεπιστημίου Χρήστος Κόλιας, ενώ την κεντρική εισήγηση θα κάνει ο γνωστός καθηγητής του ΕΜΠ, συγγραφέας και υπεύθυνος τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στο Ποτάμι Γιώργος  Μαυρωτάς. Την συζήτηση συντονίζει η δημοσιογράφος Χριστίνα Ταχιάου, υπεύθυνη τομέα Περιφερειακής Ανασυγκρότησης και ο τοπικός συντονιστής του «Ποταμιού» Χρήστος Ξηρομερίτης.

Η εκδήλωση εντάσσεται στα πλαίσια του πρώτου πολιτικού εργαστηρίου και είναι φυσικό να ασχοληθεί με τα θέματα της τριτοβάθμιας Παιδείας, όπου τα προβλήματα είναι εκρηκτικά.

 

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass