Ζητούν την αποφυλάκιση του Σ. Στρατούλη

Δημοσίευση: 02 Δεκ 2014 22:23 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 19:48

Την αποφυλάκιση του συντρόφου τους Σπύρου Στρατούλη ζήτησαν το πρωί αντιεξουσιαστές, που συγκεντρώθηκαν έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Λάρισας, ανάρτησαν πανό και μοίραζαν προκηρύξεις.  Συζητούνταν το αίτημα αποφυλάκισης του, στα δικαστήρια της Λάρισας. Σε ανακοίνωση, που υπογράφει το «Ταμείο Αλληλεγγύης Πολιτικών Κρατουμένων και Φυλακισμένων Αγωνιστών», αναφέρονται και τα εξής: 

«…Οι αγώνες εντός των τειχών συνεχίζονται και οι διεκδικήσεις, ακόμα και με το ρίσκο της απώλειας ζωής, είναι η απάντησή που δίνουμε. Οι απεργίες πείνας, οι απεργίες δίψας, οι μαζικές αποχές συσσιτίου, αλλά και οι εξεγέρσεις στις φυλακές συνεχίζουν να δίνουν σημάδια αντίστασης. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο Νίκος Ρωμανός ο οποίος παρόλο που πέρασε (μέσω των εξετάσεων στις φυλακές) σε τριτοβάθμιο ίδρυμα και δικαιούται εκπαιδευτικές άδειες για να παρακολουθήσει τις σπουδές του, του τις στερούνε εκδικητικά. Βρίσκεται λοιπόν σε απεργία πείνας από 10/11 και αγωνίζεται πλάι- πλάι με το κίνημα αλληλέγγυων, για να δικαιωθεί...

Σήμερα λοιπόν εξετάζεται η αποφυλάκιση ενός από αυτούς τους ανθρώπους, του συντρόφου Σπύρου Στρατούλη. Ο Σ. Στρατούλης έχει εκτίσει την ποινή του συμπληρώνοντας 22 χρόνια κάθειρξης και ζητάει να του χορηγηθεί η αποφυλάκισή του. Παρόλα αυτά ο τα όργανα της φυλακής και των δικαστηρίων αρνούνται να του επιστρέψουν την ελευθερία του. Αρνούνται γιατί ο Σ. Στρατούλης είναι αγωνιστής και ποτέ δεν έπαψε να αντιστέκεται απέναντι σε ότι τον καταπίεζε και τον αδικούσε. Αρνούνται γιατί φοβούνται τους ανθρώπους που δε δέχονται πειθήνια τις προσταγές…»

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass