«Μπλόκο» στο πάρκινγκ της Τ. Τσιόγκα

* ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΡΙΣΑΣ

Δημοσίευση: 26 Οκτ 2024 13:26

Άμεσα αποδείχθηκαν τα αντανακλαστικά των μελών του Εργατικού Κέντρου Λάρισας στην προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Λαρισαίων να ξεκινήσει την υλοποίηση του πάρκινγκ σε χώρο της οδού Τάκη Τσιόγκα. Με την έναρξη των έργων από τα μηχανήματα του Δήμου έσπευσαν στο σημείο σταματώντας τις εργασίες και δηλώνοντας πως δε θα επιτρέψουν σε καμία περίπτωση να συνεχιστεί κάτι τέτοιο.
Σύμφωνα με τους ανθρώπους του ΕΚΛ, πρόκειται για ένα οικόπεδο που έχει παραχωρηθεί από τη Δημοτική Αρχή του Αριστείδη Λαμπρούλη στον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας, με σκοπό να ανεγερθεί το νέο Εργατικό Κέντρο και να φύγει από εκεί που βρίσκεται τώρα δίπλα από το Β’ Αρχαίο Θέατρο. Από τότε, όμως, πέρασαν αρκετά χρόνια και άλλαξε και η κατάσταση στον ΟΕΚ μέσω ΟΑΕΔ και πλέον έγινε ΔΥΠΑ. Πριν λίγο διάστημα η Δημοτική Αρχή Μαμάκου αποφάσισε στην προσπάθεια να δώσει λύση στο θέμα των λίγων θέσεων πάρκινγκ να ζητήσει από τη ΔΥΠΑ την άδεια να εκμεταλλευτεί για κάποιο χρονικό διάστημα τον εν λόγω χώρο με σκοπό να μετατραπεί σε χώρο πάρκινγκ. Σ’ αυτό το αίτημα ήταν θετική η απάντηση της ΔΥΠΑ, αλλά εξ αρχής είχε εκφράσει την αντίθεσή της η διοίκηση του ΕΚΛ.

Χθες βρέθηκαν στον χώρο με πανό και σταμάτησαν τις εργασίες των μηχανημάτων. Με αφορμή τις εξελίξεις ο πρόεδρος του ΕΚΛ κ. Γιάννης Σκόκας δήλωσε τα εξής από το σημείο: «Η Δημοτική Αρχή του κ. Μαμάκου έστειλε τα μηχανήματα του Δήμου προκειμένου να προχωρήσει το σχέδιό της για να γίνει πάρκινγκ το οικόπεδο που προορίζεται για να γίνει το νέο Εργατικό Κέντρο. Αυτό το αναφέρει ακόμη και στο συμβόλαιό του, πως παραχωρήθηκε από τη Δημοτική Αρχή Λαμπρούλη. Έστειλε ο Δήμος τα μηχανήματα σε μια απαράδεκτη μεθόδευση για να ξεκινήσουν οι εργασίες. Έχουμε πει ξανά και το επαναλαμβάνουμε πως δεν πρόκειται ως Εργατικό Κέντρο, μαζί με τα σωματεία μας και με τους φορείς της πόλης, να επιτρέψουμε να γίνει αυτό το έγκλημα σε βάρος του λαού της πόλης. Να βάλουν χέρι σε ένα οικόπεδο που είναι λαϊκή περιουσία. Που είναι περιουσία των εργαζομένων. Γι’ αυτόν τον σκοπό και γι’ αυτόν τον λόγο έχει παραχωρηθεί εδώ και πολλά χρόνια στον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας. Απαιτούμε να αποχωρήσουν τα μηχανήματα και να σταματήσει κάθε άλλη τέτοιου είδους ενέργεια. Θα μας βρίσκουν συνεχώς μπροστά τους. Απευθυνόμαστε στους εργαζόμενους να οργανωθούν απέναντι στην πολιτική και τις επιλογές της Δημοτικής Αρχής που τους οδηγεί σε χειρότερη θέση συνεχώς» κατέληξε ο κ. Σκόκας.
Στον χώρο βρέθηκαν και δύο αντιδήμαρχοι. Ο κ. Βαγγέλης Παπαλέξης και ο κ. Χρήστος Τερζούδης. Είχαν συνομιλία με τους εκπροσώπους του ΕΚΛ και των σωματείων και τους εξηγούσαν πως έχει την άδεια παραχώρησης για να μετατραπεί σε πάρκινγκ. Οι εκπρόσωποι του ΕΚΛ, όμως, διαφωνούσαν με αυτό λέγοντας πως ο χώρος είναι για να γίνει το νέο Εργατικό Κέντρο.
Σήμερα, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να υπάρξει επίσημη τοποθέτηση της Δημοτικής Αρχής.
Κ. ΓΚΙΑΣΤΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass