Επιμνημόσυνη δέηση για τον Κωνσταντίνο Κατσίφα

* ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΒΟΡΕΙΟΗΠΕΙΡΩΤΩΝ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ «Ο ΠΥΡΡΟΣ»

Δημοσίευση: 23 Οκτ 2024 13:29

Ο Σύνδεσμος Βορειοηπειρωτών Θεσσαλίας «Ο ΠΥΡΡΟΣ» καλεί τους πολίτες της Λάρισας να παραστούν στην εξαετή επιμνημόσυνη δέηση για τη μνήμη του Κωνσταντίνου Κατσίφα, που θα τελεστεί την Κυριακή 27Οκτωβρίου στον Ι.Ν. Αγίας Μαρίνης μετά το πέρας της θείας λειτουργίας.


Στις 28 Οκτωβρίου 2018, ο Κωνσταντίνος Κατσίφας, μέλος της ελληνικής εθνικής μειονότητας, δολοφονήθηκε εν ψυχρώ από τα πυρά των Ειδικών Δυνάμεων της Αλβανικής Αστυνομίας (RENEA), κατά τη διάρκεια επετειακού εορτασμού για τους πεσόντες Έλληνες στρατιώτες του έπους του 1940, στο χωριό Βουλιαράτες, στην περιοχή της Βορείου Ηπείρου στην Αλβανία. Η δολοφονία του Κωνσταντίνου Κατσίφα είχε ως στόχο να τρομοκρατήσει τους Βορειοηπειρώτες ώστε να τραπούν σε φυγή και να εγκαταλείψουν τις πατρογονικές τους εστίες, αποσκοπώντας στον αφελληνισμό της περιοχής.
«Τιμώντας τη μνήμη του Εθνομάρτυρα Κωνσταντίνου Κατσίφα, του Ελληνόπουλου από τη Βόρεια Ήπειρο που θυσίασε τη ζωή του ανήμερα της Εθνικής εορτής της 28ης Οκτωβρίου, διεκδικώντας το δικαίωμα να υψώνει την Ελληνική Σημαία και να ζει Ελεύθερος ως Έλληνας στις υπό Αλβανική διοίκηση Βουλιαράτες της Δρόπολης, κρατάμε τη μνήμη του ζωντανή και προβάλουμε το παράδειγμά του» τονίζει σε ανακοίνωσή του ο πρόεδρος του Συνδέσμου Βορειοηπειρωτών Θεσσαλίας “ο Πύρρος» Οδυσσέας Μπόρος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass