Ξεκινά η συνδετήρια πτέρυγα στο ΓΝΛ!

* ΥΠΟΓΡΑΦΗΚΕ ΧΘΕΣ Η ΣΥΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ * ΣΤΙΣ ΑΡΧΕΣ 2028 ΘΑ ΠΑΡΑΔΟΘΕΙ ΣΤΟΥΣ ΛΑΡΙΣΑΙΟΥΣ *ΔΗΜ. ΚΟΥΡΕΤΑΣ: ΕΦΤΑΣΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΤΟ ΕΡΓΟ

Δημοσίευση: 22 Οκτ 2024 13:40

«Πράσινο φως» για την κατασκευή της συνδετήριας πτέρυγας στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, που εκτιμάται ότι θα παραδοθεί στις αρχές 2028, άναψε χθες η Περιφέρεια Θεσσαλίας καθώς υπογράφτηκε από τον περιφερειάρχη Δημήτρη Κουρέτα και τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας η σύμβαση για την κατασκευή του έργου.

Πρόκειται για ένα έργο το οποίο αναμένεται να αναβαθμίσει σημαντικά τις παροχές υγείας στην περιοχή, προσφέροντας καλύτερες συνθήκες νοσηλείας και περίθαλψης στους πολίτες.
«Έφτασε η ώρα να ξεκινήσει το έργο, ένα έργο εμβληματικό για τη Λάρισα, προϋπολογισμού 11.3 εκατ. ευρώ. Η νέα πτέρυγα θα δώσει μια άλλη πνοή στη δημόσια υγεία την οποία ως περιφερειακή αρχή στηρίζουμε με πάθος» τόνισε σε δηλώσεις του ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, για να προσθέσει: «Εκτιμώ ότι το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης θα τηρηθεί και το έργο θα αποδοθεί πολύ σύντομα στους πολίτες. Να ευχαριστήσουμε και τις τεχνικές υπηρεσίες μας που έκαναν τα αδύνατα- δυνατά, όπως και τον εργολάβο. Είχαμε μια πάρα πολύ καλή συνεργασία για να φτάσουμε μέχρι εδώ».
Από την πλευρά του ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Γρηγόρης Βλαχάκης, αφού υπενθύμισε ότι το έργο εκκρεμούσε εδώ και πολλά χρόνια πρόσθεσε ότι «ως διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας θα ήθελα να ευχαριστήσω τον περιφερειάρχη Δημήτρη Κουρέτα για την αποφασιστικότητά του για το έργο και για τη χαρά που δίνει σήμερα σε όλους τους Λαρισαίους και κυρίως στους εργαζόμενους του Γενικού Νοσοκομείου που ασφυκτιούν όλα αυτά τα χρόνια μέσα σε ένα κτίριο το οποίο χρειάζεται ανανέωση, αναγέννηση και νέους χώρους».
Εκ μέρους της τεχνικής εταιρείας ο διευθύνων σύμβουλος της Τ.Ε.Σ. ΑΕ Ναούμ Πασσιάς ανέφερε ότι «από την πλευρά της τεχνικής εταιρείας έχω να τονίσω ότι θα παραδώσουμε ένα έργο έντεχνο, ολοκληρωμένο, λειτουργικό. Αυτό το εγγυόμαστε σαν εταιρεία».
Υπενθυμίζεται ότι η νέα συνδετήρια πτέρυγας περιλαμβάνει:
Υπόγειο Β’
αποδυτήρια προσωπικού, αποθήκες, αρχεία
Υπόγειο Α’
επέκταση των υπαρχόντων εξωτερικών ιατρείων και ενδοσκοπήσεις
Ισόγειο
Τεχνητός Νεφρός (20 θέσεων),
επέκταση Καρδιολογικής κλινικής- Μονάδα Εμφραγμάτων (8 κλινών)
Α’ όροφος
Χειρουργική Νοσηλευτική μονάδα (30 κλινών)
Β’ όροφος
Ορθοπεδική Νοσηλευτική μονάδα (30 κλινών)
Γ’ όροφος
Ουρολογική Νοσηλευτική μονάδα (14 κλινών). Παιδοχειρουργική Νοσηλευτική μονάδα (13 κλινών)
Δ’ όροφος
Εφημερεία, απολήξεις κλιμακοστασίων. Ο συνολικός αριθμός κλινών του κτιρίου Ν2 θα είναι 115.
Η συνολική προθεσμία εκτέλεσης του είναι 40 μήνες από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass