Ενοχος για τον θάνατο της 54χρονης καπνεργάτριας

* ΚΡΙΘΗΚΕ 68ΧΡΟΝΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΤΡΙΜΕΛΕΣ ΠΛΗΜΜΕΛΕΙΟΔΙΚΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ

Δημοσίευση: 22 Οκτ 2024 13:00

Ένοχος για τον θάνατο μιας 54χρονης εργάτριας γης κρίθηκε χθες από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Λάρισας ένας 68χρονος από την Ελασσόνα.

Ο 68χρονος παραπέμφθηκε κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία από αμέλεια με αφορμή τον θάνατο της εργάτριας, η οποία τραυματίστηκε θανάσιμα όταν έπεσε από την καρότσα του αγροτικού αυτοκινήτου καθ’ οδόν για την καπνοκαλλιέργεια του κατηγορουμένου, ο οποίος καθώς κρίθηκε ένοχος, του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 18 μηνών με τριετή αναστολή.
Το δυστύχημα, σύμφωνα με την έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Ελασσόνας, σημειώθηκε στις 17.15 το απόγευμα της 28ης Αυγούστου και στο 11ο χλμ. της επαρχιακής οδού Ελασσόνας – Βερδικούσιας, όταν ο 68χρονος– κατά τη συνήθη πρακτική – μετέφερε εργάτες στην καρότσα του αγροτικού του αυτοκινήτου.  
«Παρά το γεγονός ότι τούτο απαγορευόταν» σημειώνεται στο κατηγορητήριο, επέτρεψε στην 54χρονη «να καθίσει στην ανοιχτή πόρτα της καρότσας του οχήματος που δεν είχε ούτε προστατευτικές προσθήκες (παραπέτια), ενώ η καρότσα δεν προοριζόταν και δεν ήταν κατάλληλη για την ασφαλή μεταφορά προσώπων, ενώ παράλληλα δεν προσάρμοσε την ταχύτητα του οχήματος και τον τρόπο οδήγησής του ώστε να καταστήσει ασφαλή τη μεταφορά όλων των επιβαινόντων στο όχημα, με αποτέλεσμα η αλλαγή της ταχύτητας που προκλήθηκε από την επιτάχυνση του οχήματος να δημιουργήσει επιπρόσθετη ορμή στο όχημα και η θανούσα, λόγω της δύναμης της αδράνειας, να εκτιναχτεί εκτός της καρότσας και να επιπέσει με δύναμη στη δεξιά κατά την κατεύθυνση του οχήματος πλευρά του οδοστρώματος και να υποστεί βαρύτατη κρανιοεγκεφαλική κάκωση, συνεπεία της οποίας ως μόνης ενεργούς αιτίας επήλθε ακαριαία ο θάνατός της, αποτέλεσμα το οποίο ο κατηγορούμενος δεν προέβλεψε από έλλειψη προσοχής, την οποία όφειλε κατά τις περιστάσεις ως μέσος συνετός οδηγός να επιδείξει και μπορούσε σύμφωνα με τις προσωπικές του γνώσεις, ικανότητες και δυνατότητες να καταβάλει».
Τα γεγονότα περιέγραψε χθες κατά την απολογία του ο κατηγορούμενος, όπως και άλλοι μάρτυρες με τις καταθέσεις τους, ενώ με αφορμή και την «ομολογημένη πράξη» από τον κατηγορούμενο, όπως τόνισε ο εισαγγελέας της έδρας πρότεινε την ενοχή του. Με το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Λάρισας να κρίνει ένοχο τον 68χρονο, επιβάλλοντας ποινή φυλάκισης 18 μηνών με τριετή αναστολή.
Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass