Πλούσιες εκδηλώσεις για τον Αγιο Δημήτριο

Σε Νέα Σμύρνη, Καστρί Αγιάς, Τσαριτσάνη

Δημοσίευση: 21 Οκτ 2024 8:30

Το Σάββατο 26 Οκτωβρίου πανηγυρίζει ο Ιερός Ναός του Αγίου Δημητρίου στη συνοικία Νέας Σμύρνης Λάρισας και έχουν προγραμματιστεί πλούσιες θρησκευτικές εκδηλώσεις για όλη την εβδομάδα.


Το πρόγραμμα έχει ως εξής:
Σήμερα Δευτέρα 21/10/2024, 07:30: Όρθρος, Θεία Λειτουργία.
20:30: Ιερά Αγρυπνία. Τους ύμνους θα αποδώσει η χορωδία «Χορός αγγελικός», με χοράρχη τον πρωτοψάλτη και καθηγητή Βυζαντινής Μουσικής, κ. Γεώργιο Καραγιαννάκη.
Τρίτη 22/10/2024, 18:00: Εσπερινός.
Τετάρτη 23/10/2024, 07:30: Όρθρος, Θεία Λειτουργία. 18:00: Εσπερινός.
Πέμπτη 24/10/2024, 07:30: Όρθρος, Θεία Λειτουργία. 18:00: Εσπερινός.
Παρασκευή 25/10/2024, 07:30: Όρθρος, Θεία Λειτουργία.
18:30: Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός προεξάρχοντος του Μητροπολίτου Λαρίσης και Τυρνάβου κ.κ. Ιερωνύμου.
Σάββατο 26/10/2024
07:30: Όρθρος και Πανηγυρική Θεία Λειτουργία μετ’ αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος. Τους ύμνους θα αποδώσει η χορωδία «Χορός αγγελικός».
17:30: Μεθέορτος Εσπερινός και περιφορά των Αγίων Εικόνων με τη συμμετοχή της Φιλαρμονικής του Δήμου Λαρισαίων.
Κυριακή 27/10/2024, 07:30: Όρθρος, Θεία Λειτουργία.
17:00: Μέγας Εσπερινός της Αγίας Σκέπης και Δέηση εις την Υπεραγία Θεοτόκο. Κατόπιν αναχώρηση της Ιεράς Εικόνος της Ζωοδόχου Πηγής στην έδρα της στα Μύρα της Λάρισας. Ο ναός είναι ανοιχτός από το πρωί έως αργά το βράδυ. Το κοινό μπορεί να εξυπηρετείται με το αστικό Νο 1.
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Η 3η Δημοτική Κοινότητα του Δήμου Λαρισαίων και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Φίλων και Κατοίκων Νέας Σμύρνης του Δήμου Λαρισαίων, στο πλαίσιο των θρησκευτικών εκδηλώσεων που θα γίνουν στη συνοικία για τον εορτασμό του Αγίου Δημητρίου, διοργανώνουν πολιτιστική εκδήλωση την Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2024 και ώρα 19:30 στην πλατεία Καραϊσκάκη (πλατεία Αγίου Δημητρίου Νέας Σμύρνης). Στην εκδήλωση θα χορέψουν το παιδικό τμήμα Π.Σ. Νέας Σμύρνης, το τμήμα ενηλίκων Π.Σ. Νέας Σμύρνης, ο Σύλλογος Λουτριωτών Λάρισας και Περιχώρων «Η Γκορτσοπούλα» και ο Πανθεσσαλικός Σύλλογος Σπηλιωτών «Ο Κίσσαβος».

ΣΤΟ ΚΑΣΤΡΙ ΑΓΙΑΣ
ΑΓΙΑ (Γραφείο «Ε»)
Εορτή του Αγίου Δημητρίου του Μυροβλύτη το Σάββατο 26 Οκτωβρίου, και το Καστρί του Δήμου Αγιάς, τιμώντας τον προστάτη και πολιούχο του, διοργανώνει τα «Δημήτρια», με πλούσιες θρησκευτικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις.
Την Τετάρτη 23 Οκτωβρίου, στις 5:00μ.μ. , θα γίνει υποδοχή των χαριτόβρυτων ιερών λειψάνων του Αγίου Δημητρίου, ενώ στη συνέχεια θα τελεστεί και το ιερό μυστήριο του ευχελαίου.
Την Παρασκευή 25 Οκτωβρίου, στις 6:30 μ.μ., προεξάρχοντος του Αρχιερατικού Επιτρόπου Αγιάς π. Αθανασίου Μακρή, θα ψαλεί ο μέγας πανηγυρικός εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας, θείου κηρύγματος, των εγκωμίων του Αγίου και λιτάνευσης της ιεράς εικόνας και των ιερών λειψάνων.
Στο τέλος θα δοθεί φαγητό σε όλους τους προσκυνητές, με τις ευγενείς προσφορές των κατοίκων του χωριού. Η βραδιά θα ολοκληρωθεί με μουσικοχορευτική εκδήλωση, στην οποία θα συμμετέχει ο Σύλλογος Σαρακατσαναίων επαρχίας Αγιάς.
Το πρωί του Σαββάτου 26 Οκτωβρίου, στις 7:30, θα τελεσθούν ο όρθρος και η πανηγυρική θεία λειτουργία προεξάρχοντος του Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου π. Νικοδήμου Αγαθονίκου, καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Αγίου Παντελεήμονος Αγιάς.

ΣΤΗΝ ΤΣΑΡΙΤΣΑΝΗ
Η Ιερά Μονή Βαλέτσικο Τσαριτσάνης γιορτάζει τη Μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου στις 26 Οκτωβρίου, καθώς και την επέτειο του Θαύματος του Αγίου, το απόγευμα της 28ης και το πρωί της 29ης Οκτωβρίου, με τις δέουσες θρησκευτικές εκδηλώσεις. Κατά τον Πανηγυρικό Αρχιερατικό Εσπερινό της 28ης Οκτωβρίου θα λάβει χώρα υποδοχή της ιεράς εικόνας Παναγίας της Βαλετσιώτισσας, η οποία και θα ενθρονιστεί μόνιμα στο μοναστήρι....

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass