Ημέρα μνήμης προσφύγων Ανατολικής Ρωμυλίας

* Εκδηλώσεις χθες στη Φιλιππούπολη

Δημοσίευση: 20 Οκτ 2024 14:20

Μνημόσυνο για τους Ανατολικορωμυλιώτες προγόνους και αποβιώσαντα μέλη της Εξωραϊστικής Μορφωτικής Λέσχης Φιλιππούπολης τέλεσε στον ιερό Ναό της Αγίας Τριάδος χθες η Λέσχη, στο πλαίσιο του εορτασμού της «Ημέρας Τιμής και Μνήμης των Προγόνων», ενώ μετά το μνημόσυνο έγινε κατάθεση στεφάνων στο μνημείο για τους πρόσφυγες από την Ανατολική Ρωμυλία στην ομώνυμη πλατεία στη Φιλιππούπολη.

Στεφάνια κατέθεσαν η αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Λάρισας κ. Μαρία Γαλλιού, εκ μέρους του περιφερειάρχη Θεσσαλίας, κ. Δημητρίου Κουρέτα. Ο αντιδήμαρχος κ. Ανδρέας Ανδριτσόπουλος, εκ μέρους του δημάρχου Λαρισαίων, κ. Αθανάσιου Μαμάκου. Η πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Ανατολικής Ρωμυλίας – Βόρειας Θράκης κ. Μαρία Ασανιώτου. Η πρόεδρος Συλλόγου Αν. Ρωμυλίας Ν. Λάρισας κ. Τάνια Μεχτερίδου. Ο πρόεδρος του Μορφωτικού και Εκπολιτιστικού Συλόγου Κοιλάδας «Ο Φάρος» κ. Γεώργιος Παρασκευούδης. Ο πρόεδρος του Συλλόγου Ποντίων Λάρισας κ. Χρήστος Τοπαλίδης. Ο πρόεδρος της Λέσχης κ. Σιδέρης Δελαρούδης.
Την ημέρα τίμησαν με την παρουσία τους ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων και Πρασίνου κ. Χρήστος Τερζούδης, ο αναπληρωτής πρόεδρος της 1ης Κοινότητας κ. Αργύρης Ντεούδης, ο αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Ανατολικής Ρωμυλίας – Βόρειας Θράκης κ. Κων/νος Μοσχίδης, το μέλος του Δ.Σ. του Ιερού Ιδρύματος Ελλήνων Ανατολικής Ρωμυλίας «Αγία Τριάδα» κ. Μιχάλης Μπαλκουρανίδης, το μέλος του Συλλόγου Ανατ. Ρωμυλίας Ν. Λάρισας κ. Γεώργιος Μαριγκούδης, καθώς και απόγονοι των προσφύγων από την Ανατολική Ρωμυλία.
Μήνυμα απέστειλαν ο υφ. Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Χρήστος Κέλλας και ο βουλευτής ΝΔ κ. Καπετάνος Χρήστος, εκφράζοντας αισθήματα τιμής προς τους προγόνους μας.
Η ΕΜΛ Φιλιππούπολης -σε ανακοίνωσή της- ευχαριστεί τους συμμετέχοντες και τις συμμετέχουσες στον εορτασμό της Ημέρας Μνήμης και Τιμής των Προγόνων, μια προσπάθεια για τη διατήρηση της συλλογικής ιστορικής μνήμης.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass