Ζημιογόνος ο ισολογισμός του 2023

*ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ ΧΘΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ ΜΕ ΖΗΜΙΑ 3,2 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ *«ΗΤΑΝ ΛΟΓΩ ΝΤΑΝΙΕΛ» ΕΞΗΓΗΣΕ Ο ΠΡΩΗΝ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΘΑΝΟΣ ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΣ

Δημοσίευση: 16 Οκτ 2024 13:06

Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία και με την αρνητική ψήφο της Λαϊκής Συσπείρωσης ο ισολογισμός του 2023, με τα καθαρά αποτελέσματα χρήσης για το 2023 να δείχνουν ζημιά ύψους 3.213.375 ευρώ. Πρόκειται, όπως διευκρινίστηκε από τον δήμαρχο κ. Θανάση Μαμάκο, για μια λογιστική απεικόνιση και όχι απολογισμό έργων και δράσεων που έγινε το προηγούμενο διάστημα. Την παράθεση των οικονομικών στοιχείων έκανε ο αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Αχιλλέας Κέλλας, εξηγώντας πως πρώτη φορά παρουσιάζεται ζημιά για τον Δήμο σ’ αυτήν τη μορφή.

Ο πρώην αντιδήμαρχος Οικονομικών, επί θητείας Καλογιάννη, κ. Θάνος Αδαμόπουλος στάθηκε στις επιπτώσεις του Ντάνιελ, τονίζοντας πως ήταν καταστροφικές.
«Ένα φαινόμενο που επηρέασε οικονομικά όλους τους Δήμους που χτύπησε όπως και της Λάρισας. Ο Δήμος ποτέ δεν είχε ζημιά ξανά με εμάς. Δυστυχώς ο Ντάνιελ ήταν ένα φαινόμενο που μας επηρέασε σημαντικά. Από μελέτη που έκανα με τους άλλους Δήμους ήταν το ίδιο» και έγινε πιο αναλυτικός λέγοντας μεταξύ άλλων πως ενώ αυξήθηκε το κόστος μισθοδοσίας, οι επιχορηγήσεις για κάλυψη δαπανών μειώθηκαν. Επίσης παρατήρησε πως υπήρξε μεγάλη μείωση εισπράξεων ανταποδοτικών εσόδων, ενώ δεν είχαμε έσοδα από το παζάρι. Παράλληλα δεν λειτούργησε η κοινωφελής εργασία και έγιναν προσλήψεις για να καλυφθούν τα κενά. Μίλησε ακόμα και για αύξηση υλικών, κόστους ρεύματος και μεγάλα κόστη λειτουργίας σε δομές. Κατέληξε λέγοντας πως η αυτοδιοίκηση είναι φτωχός συγγενής και σάκος του μποξ.
Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Δεληγιάννης στάθηκε στο θέμα της «Μετα-αλήθειας» εξηγώντας πως η δημοτική αρχή κάνει παιχνίδι επικοινωνιακό. Από την πλευρά του ο κ. Σούλτης σημείωσε πως οι Δήμοι καλούνται να πληρώσουν τα σπασμένα, ενώ ο κ. Διαμάντος ζήτησε να είμαστε διεκδικητικοί ως Δήμος.
Εκ μέρος της Λαϊκής Συσπείρωσης ο κ. Πέτρος Κρίκης είπε πως ο ισολογισμός μπορεί να έχει λογιστικό αποτύπωμα, όμως έχει και πολιτική από πίσω, χαρακτηρίζοντας την πολιτική των τελευταίων δημοτικών αρχών φορολεηλασία. «Το ζήτημα δεν είναι το έλλειμμα, αλλά πού πήγε το έλλειμμα. Ο Δήμος μπήκε μέσα για να αντιμετωπίσει τον Ντάνιελ. Αυτό δείχνει πως το κράτος είναι εχθρικό απέναντι στον πολίτη και η Λάρισα παραμένει εκτεθειμένη σε τέτοια φαινόμενα. Όλα γίνονται με τη λογική κόστος-όφελος» κατέληξε.
Στην τοποθέτησή του ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Θανάσης Μαμάκος είπε πως δεν πρέπει να υπάρχουν αποκλειστικά οράματα για την πόλη. «Επειδή κάποια στιγμή διοίκησαν κάποιοι δεν πρέπει να νομίζουν ότι για πάντα η πόλη θα είναι υπόχρεη σ αυτούς. Αυτό δεν ισχύει. Όλοι είμαστε περαστικοί από αυτές τις θέσεις».
Μετά τη συζήτηση για τον ισολογισμό ακολούθησε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου κατά τη διάρκεια της οποίας υπήρξε και συζήτηση για το θέμα της συναυλίας των Τεμπών, με τον κ. Δεληγιάννη να λέει πως δεν μεταδόθηκε στη Λάρισα όπως έγινε σε πολλούς Δήμους στη χώρα. Πρότεινε μάλιστα ως Δήμος να πάρουμε πρωτοβουλία για τη δεύτερη επέτειο να υπάρχει ένα σημαντικό γεγονός στην πόλη που έζησε με μεγάλη ένταση αυτήν την τραγωδία. Ο κ. Μαμάκος απαντώντας σε αυτό το χαρακτήρισε προσπάθεια για στιγμιαία εκμετάλλευση, εξηγώντας πως η Λάρισα έχει ανθρώπινο και αλληλέγγυο πρόσωπο με όλα αυτά που γίνονται καθημερινά από τις υπηρεσίες του Δήμου. Για τα Τέμπη εξήγησε πως θα προχωρήσει η κατασκευή του μνημείου που είχε ανακοινωθεί.
Κ.Γ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass