Αγωνία για το παλιό ξενοδοχείο «Νέον»

* ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ * ΤΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ * ΤΙ ΑΠΑΝΤΑ ΤΟ ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ

Δημοσίευση: 16 Οκτ 2024 13:30

Την αγωνία τους για την κατάσταση που επικρατεί στο κτίριο όπου παλιά λειτουργούσε το ξενοδοχείο «Νέον», αλλά και για την τύχη του ίδιου του κτίσματος, καθώς το θεωρούν ιδιαίτερο, εκφράζουν μέσω της «Ε» κάτοικοι της περιοχής του Σιδηροδρομικού Σταθμού.


Το εν λόγω κτίριο που βρίσκεται στη μία γωνία της πλατείας ΟΣΕ, ακριβώς απέναντι από τον σταθμό, ανήκει στο Γηροκομείο της Λάρισας, το οποίο από την πλευρά του σημειώνει πως κάνει ό,τι είναι δυνατόν για τη σωστή διαχείριση του ζητήματος.
Σύμφωνα με τον πρώην πρόεδρο του συνοικιακού συμβουλίου της περιοχής, κ. Θανάση Κουκόσια, εκεί πριν από χρόνια, στο ισόγειο, λειτουργούσε πρακτορείο υπεραστικών λεωφορείων για όλη την Ελλάδα, «που έδινε ζωή στην περιοχή και διευκόλυνε το επιβατηγό κοινό». Υπήρχαν, βέβαια, και κυκλοφοριακά προβλήματα, όπως θυμάται, «αλλά τότε οι αρμόδιοι προτίμησαν να διώξουν το πρακτορείο, παρά να ρυθμίσουν ή να λύσουν το κυκλοφοριακό, όπως έγινε πρόσφατα με τη μονοδρόμηση έστω της Παλαιολόγου».
Στο ισόγειο για πολλά χρόνια λειτουργούσε παράλληλα και ένα καφέ-μπαρ το οποίο, όμως, έκλεισε. «Με την απομάκρυνση του πρακτορείου και το κλείσιμο του καφέ-μπαρ αργότερα, περίπου τον Αύγουστο του 2021, το κτίριο παρουσιάζει εμφανή προβλήματα στο εξωτερικό του. Και οι τρεις πλευρές του έχουν μετατραπεί σε δημόσια ουρητήρια - αφοδευτήρια...» λέει απογοητευμένος ο κ. Κουκόσιας και συμπληρώνει πως «τις νύχτες έχουμε μετατροπή χρήσης των εξωτερικών χώρων σε υπνωτήρια και ό,τι «άλλο» μπορεί να σκεφτεί κανείς. Μερικοί κάνουν και την μπουγάδα τους κι άλλοι έχουν μόνιμο, χρόνια τώρα, χώρο στάθμευσης».
Η «Ε» βρέθηκε χθες στον χώρο καταγράφοντας ανθρώπους που μένουν πλέον εκεί κάτω από την τέντα, μπροστά από την είσοδο του πρώην πρακτορείου-ξενοδοχείου. Ωστόσο, ο κ. Κουκούσιας ισχυρίζεται πως τα βράδια κάποιοι εισέρχονται στους χώρους και διαμένουν μέσα εκεί. «Κάτι τέτοιο αν συνεχιστεί, ίσως να δημιουργήσει άλλα προβλήματα, πιο μεγάλα» σημειώνει.

ΤΟ ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ
Το εν λόγω κτίριο ανήκει στο Γηροκομείο της Λάρισας, με τον κ. Κουκόσα να ρωτάει αν η διοίκηση του Γηροκομείου γνωρίζει την κατάσταση και τι λέει ο Δήμος γι’ αυτό.
«Οι περίοικοι διαμαρτύρονται και ζητούν μέτρα. Πέρασαν τρία χρόνια χωρίς το Γηροκομείο να εισπράξει ούτε ένα ευρώ. Δεν έχει ανάγκη τα χρήματα; Ενοικιαστήριο, πάντως, τόσο καιρό δεν είδαμε, ούτε διαβάσαμε. Κυκλοφορεί δε και η φήμη ότι στη θέση του νεοκλασικού κτιρίου θα ανεγερθεί πολυκατοικία», κάτι που σύμφωνα με τον κ. Κουκόσα θα αποτελεί άλλη μια πληγή στην ομορφιά της πόλης, καθώς χάνεται ο χαρακτήρας της παλιάς Λάρισας. Καταλήγοντας, πάντως, καταθέτει την πρόταση να δοθεί το «Νέον» σε κάποιον να το λειτουργήσει, έστω και με συμβολικό ενοίκιο, καθώς αυτό θα φέρει διαρκή συντήρηση, αλλά και κάποια έσοδα.
Η «Ε» επικοινώνησε με τη διοίκηση του Γηροκομείου Λάρισας, η οποία ξεκαθάρισε πως σε καμία περίπτωση δεν έχει αφήσει στην τύχη του το κτίσμα. Εξήγησε πως τα πάντα έχουν κλειδωθεί για να μην υπάρξει είσοδος άσχετων ατόμων μέσα σε αυτό. Σημειώθηκε, ακόμα, πως φυσικά και είναι στις προθέσεις του να υπάρξει εκμετάλλευση, όμως τέτοιες διαδικασίες θέλουν χρόνο για να υπάρξει το καλύτερο δυνατόν αποτέλεσμα.
ΚΩΣΤΑΣ ΓΚΙΑΣΤΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass