Μεγάλη η προσφορά των ραδιοερασιτεχνών στην πολιτική προστασία

*Δήλωσε ο δήμαρχος Λαρισαίων Θ. Μαμάκος στην 27η Πανελλήνια Συνάντηση Ham Fest Λάρισας, στη Σκεπαστή

Δημοσίευση: 14 Οκτ 2024 13:30

Ραδιοερασιτεχνικοί σύλλογοι, μεμονωμένοι ραδιοερασιτέχνες, επαγγελματίες του είδους, παλαιοπώλες, πωλητές βινυλίων από όλη την Ελλάδα συναντήθηκαν χθες στη Σκεπαστή Αγορά της Νεάπολης, στο πλαίσιο της 27ης Πανελλήνιας Ραδιοερασιτεχνικής – Ραδιοσυλλογικής Συνάντησης Ham Fest Λάρισας.

Οι ραδιοερασιτέχνες, αλλά και οι επισκέπτες που βρέθηκαν στον χώρο είχαν την ευκαιρία να δουν μηχανήματα και υλικά, να γνωρίσουν τι σημαίνει ραδιοερασιτεχνισμός και ποια είναι η συμβολή του στην κοινωνία και ιδιαίτερα στην πολιτική προστασία. Ο δήμαρχος Λαρισαίων βρέθηκε χθες το πρωί στο 27ο Ham Fest Λάρισας για να δηλώσει ότι η Δημοτική Αρχή στηρίζει και αναγνωρίζει το έργο τους, αλλά και να ευχαριστήσει τους ραδιοερασιτέχνες για την προσφορά τους την περίοδο όπου η πόλη και η Θεσσαλία δοκιμάστηκαν (πλημμύρες, σεισμοί). Ακόμη, ο κ. Μαμάκος σημείωσε ότι οι ραδιοερασιτέχνες βρίσκονται πάντα στην πρώτη γραμμή τόσο στις δύσκολες όσο και στις ευχάριστες στιγμές, όπως σε αθλητικές διοργανώσεις, και ανακοίνωσε ότι σύντομα η Δημοτική Αρχή θα υλοποιήσει μια δράση σε συνεργασία με την Ένωση Ραδιορασιτεχνών. «Οι ραδιοερασιτέχνες προσφέρουν πάντα χωρίς ιδιοτέλεια και εμείς θα είμαστε πάντα στο πλευρό τους. Μας βοηθούν στα δύσκολα και στα εύκολα και τους οφείλουμε ευγνωμοσύνη. Τα φυσικά φαινόμενα που τα τελευταία χρόνια έπληξαν όχι μόνο την περιοχή μας, αλλά και πολλές περιοχές της χώρας, δοκιμάζοντας τις επικοινωνίες, αποτελούν περίτρανη απόδειξη ότι η προσφορά των εθελοντών ραδιοερασιτεχνών συνεχίζει να είναι απόλυτα απαραίτητη και κάθε προσπάθεια για την περαιτέρω ανάπτυξη αυτής της δραστηριότητας είναι επιβεβλημένη» σημείωσε, μεταξύ άλλων.
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Ένωσης Ραδιοερασιτεχνών κ. Θανάσης Κακαδιάρης αναφέρθηκε στον θεσμό του Ham Fest που χρόνο με τον χρόνο ελκύει ακόμα περισσότερους επισκέπτες που θέλουν να γνωρίσουν τον ραδιοερασιτεχνισμό ως χόμπι, αλλά και τον κοινωνικό του ρόλο.
Ν. ΠΟΛΥΓΕΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass