«Βάζουμε θεμέλια για τη Λάρισα που θέλουμε»

Δήλωσε ο δήμαρχος Θαν. Μαμάκος - Περισσότερο πράσινο και νέες παιδικές χαρές

Δημοσίευση: 13 Οκτ 2024 13:05

Το σύμπλεγμα των νέων παιδικών χαρών, που βρίσκονται επί της οδού Αιόλου, επισκέφθηκε χθες ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Θανάσης Μαμάκος, όπου και έκανε σχετικές δηλώσεις τόσο για τα έργα των παιδικών χαρών σε όλη τη Λάρισα όσο και για τις δενδροφυτεύσεις. «Στην περιοχή της οδού Αιόλου μπαίνουν τα θεμέλια του οράματός μας για τη Λάρισα που θέλουμε» δήλωσε ο δήμαρχος και πρόσθεσε πως:

«Μια Λάρισα φιλική στην οικογένεια, τα παιδιά, τους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας. Μια πόλη με γειτονιές και συνοικίες περιποιημένες, νοικοκυρεμένες, γειτονιές και συνοικίες γεμάτες σημεία αναφοράς, συναντήσεων και δραστηριοτήτων - μα πάνω απ’ όλα με περισσότερο πράσινο.
Σε τούτην τη γειτονιά ολοκληρώνονται τα έργα για μια παιδική χαρά «πρότυπο», που θα αποτελέσει τον οδηγό για επιπλέον 14 παιδικές χαρές, που δημιουργούνται άμεσα, σε διαφορετικά σημεία της πόλης.
Πολύ σύντομα, θα είμαστε σε θέση να παραδώσουμε τον χώρο στους κατοίκους της περιοχής. Δίνουμε και μια μεγάλη «ανάσα» στην πόλη μας, με περισσότερο πράσινο.
Ξεκινάμε από τούτην την παιδική χαρά, με τη φύτευση συνολικά 55 δέντρων και έπεται συνέχεια.
Στον προγραμματισμό μας, για τη χειμερινή περίοδο ‘24-’25, προβλέπεται η φύτευση περίπου 1.500 δέντρων: Στην Ηρώων Πολυτεχνείου, στην Ιωαννίνων, στην κοίτη του Πηνειού και σε πολλά άλλα σημεία της πόλης μας.
Ευθύνη δική μας και ευθύνη κάθε δημόσιας αρχής είναι να εφαρμόζει πολιτικές και να υλοποιεί έργα, που υπερασπίζονται, πάνω απ’ όλα, τον δημόσιο χώρο.
Και αυτό είναι υπόθεση όλων μας, όχι μόνον της Δημοτικής Αρχής.
Οι δράσεις που σχεδιάζουμε και υλοποιούμε πιστεύω ότι μπορούν πραγματικά να προωθήσουν με θετικό τρόπο μια αλλαγή νοοτροπίας, μια αλλαγή στάσης στον τρόπο ζωής μας, που μαθηματικά θα οδηγήσει σε μια καλύτερη και αξιοβίωτη πόλη.
Με τις παρεμβάσεις μας στην καθαριότητα, την ανακύκλωση, το κυκλοφοριακό, το πράσινο, τη βιώσιμη κινητικότητα, αναβαθμίζουμε αισθητικά, αλλά και ουσιαστικά, την ποιότητα ζωής, σε κάθε γειτονιά, σε κάθε συνοικία. Με έργα».
ΔΕΝΔΡΟΦΥΤΕΥΣΕΙΣ
Εν τω μεταξύ, από τον Δήμο Λαρισαίων έγινε γνωστό το ακόλουθο πρόγραμμα των δενδροφυτεύσεων της χειμερινής περιόδου: Αντικαταστάσεις ξερών δέντρων στο πάρχο Χατζηχαλάρ (190 δέντρα). Πάρκο αιμοδοτών Χατζηχαλάρ (φυτεύτηκαν 10 δέντρα και θα φυτευτούν άλλα 30). Νέος χώρος πρασίνου επί της Θεοφράστου (125 δέντρα). Φύτευση των κενών δενδροδόχων στην Ιωαννίνων (περίπου 200 δέντρα). Ορφανοτροφείο στην Αιόλου (55 δέντρα). Ηρώων Πολυτεχνείου (250 δέντρα). Οδός Μανωλάκη (12 δέντρα). Οδός Ανθ. Γαζή (30 δέντρα). Πηνειός ποταμός (500 δέντρα). Επιπλέον, σε όλους τους υφιστάμενους χώρους πρασίνου (πλατείες κ.ά.) θα γίνουν αντικαταστάσεις ξερών δέντρων (περίπου 100).

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass