Δωρεά 5.712 ελληνικών σημαιών σε σχολεία της Θεσσαλίας

Από το ίδρυμα «Π. Γιαννακόπουλος» * Ξεκίνησαν οι πρόβες για τη μαθητική παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου

Δημοσίευση: 13 Οκτ 2024 10:30

Από αύριο Δευτέρα ξεκινά η διανομή χιλιάδων ελληνικών σημαιών, σε μαθητές και μαθήτριες της Α’ Δημοτικού, σε όλες τις σχολικές μονάδες της χώρας, ενόψει της επετείου της 28ης Οκτωβρίου. Οι σημαίες είναι δωρεά του Ιδρύματος «Παύλος Γιαννακόπουλος» -το κόστος των οποίων ανήλθε στις 38.000 ευρώ- προς την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση της χώρας, με στόχο την τόνωση της εθνικής υπερηφάνειας στους μαθητές και τις μαθήτριες.


Η δωρεά έγινε αποδεκτή από το Υπουργείο Παιδείας και ενημερώθηκαν και οι 58 Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της χώρας που τις παρέλαβαν την περασμένη Παρασκευή. Πρόκειται για σημαίες μικρών διαστάσεων 30x40 εκατοστά, με ξύλινο κοντάρι, που θα διανεμηθούν στα σχολεία προκειμένου να μοιραστούν στους μαθητές και στις μαθήτριες της Α’ Δημοτικού, την Παρασκευή 25 Οκτωβρίου, στη σχολική εορτή, για τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου.
Στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Θεσσαλίας θα διανεμηθούν συνολικά 5.712 ελληνικές σημαίες και συγκεκριμένα στον Νομό Λάρισας 2.383. Στα σχολεία η διανομή ξεκινά αύριο Δευτέρα και θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις 24 Οκτωβρίου, προκειμένου την επόμενη μέρα που πραγματοποιούνται οι καθιερωμένες σχολικές εορτές να διανεμηθούν στα πρωτάκια.
Ο ΦΕΤΙΝΟΣ ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ
ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΒΕΣ ΠΑΡΕΛΑΣΗΣ
Φέτος η επέτειος του εορτασμού του ΟΧΙ και της 28ης Οκτωβρίου χαρίζει στους μαθητές και τις μαθήτριες ένα γεμάτο τετραήμερο ξεκούρασης και αποχής από τα μαθήματα.
Η 28η Οκτωβρίου «πέφτει» Δευτέρα, οπότε εκείνη την ημέρα όλες οι σχολικές μονάδες θα παραμείνουν κλειστές και οι μαθητές κι οι μαθήτριες θα συμμετάσχουν στην παρέλαση. Η προβλεπόμενη μαθητική γιορτή θα τελεστεί υποχρεωτικά την Παρασκευή 25 Οκτωβρίου, με τους μαθητές και τις μαθήτριες να καλούνται να προσέλθουν υποχρεωτικά στα σχολεία και να παρακολουθήσουν το πρόγραμμα της σχολικής γιορτής.
Στο μεταξύ, ήδη από τις αρχές του μήνα όλες οι σχολικές μονάδες ξεκίνησαν πρόβες για τη μαθητική παρέλαση και τη σχολική γιορτή με τραγούδια, ποιήματα και μουσική, ενώ στα Δημοτικά κληρώθηκαν ήδη οι σημαιοφόροι και οι παραστάτες.
Σύμφωνα με την οδηγία του Υπουργείου, πάντα σε εναρμόνιση και με τις απαιτήσεις του ωρολόγιου προγράμματος, οι καθηγητές Φυσικής Αγωγής καλούνται να προπονήσουν τους μαθητές και τις μαθήτριες που θα συμμετάσχουν στην παρέλαση στον βηματισμό και την κίνηση των χεριών. Κάθε σχολείο συμμετέχει με δύο τμήματα (αγόρια – κορίτσια), όπου τα σχολεία στον Δήμο ή στην πόλη είναι περισσότερα από δέκα και από 2 μέχρι 4 τμήματα (2 αγόρια – 2 κορίτσια) όταν τα σχολεία είναι λιγότερα.
ΝΑΤΑΣΑ ΠΟΛΥΓΕΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass