Τίμησαν την επέτειο της Μάχης του Σαρανταπόρου

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ 1η ΣΤΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΧΑΝΙ ΧΑΤΖΗΓΩΓΟΥ

Δημοσίευση: 10 Οκτ 2024 13:35

Την 112η επέτειο της Μάχης του Σαρανταπόρου τίμησε η 1η Στρατιά/ EU- OHQ με εκδηλώσεις ενταγμένες στο πλαίσιο της διατήρησης της ιστορικής μνήμης των Βαλκανικών Πολέμων.

Στο πλαίσιο αυτό διοργανώθηκε εορταστική εκδήλωση στο αμφιθέατρο της 1ης Στρατιάς/ EU- OHQ «Αντγου Θωμά Αδάμου». Η εκδήλωση άνοιξε με χαιρετισμό που απηύθυνε ο διοικητής της 1ης Στρατιάς Δημόκριτος Κωνσταντάκος για να ακολουθήσουν ομιλίες από τον πρώην Υπουργό Προστασίας του Πολίτη και επίτιμο Α/ΓΕΣ στρατηγό ε.α. Χαράλαμπο Λαλούση και τον συνταγματάρχη (ΠΖ) Δημήτριο Τσαρούχα της 1ης Στρατιάς/ EU- OHQ.
Οι προσκεκλημένοι της εκδήλωσης ξεναγήθηκαν σε έκθεση φωτογραφικού αρχείου και κειμηλίων. Στο ίδιο πλαίσιο ήταν ενταγμένη και η εκδήλωση που διοργανώθηκε χθες στο Μνημείο του «Στρατιωτικού Μουσείου Βαλκανικών Πολέμων – Χάνι Χατζηγώγου». Η εκδήλωση περιλάμβανε επιμνημόσυνη δέηση, ανάγνωση ιστορικού της Μάχης, προσκλητήριο Νεκρών και κατάθεση στεφάνου, ενώ ακολούθησε περιήγηση στους χώρους του Μουσείου.

Gallery άρθρου

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass