Σύντομες ειδήσεις

Δημοσίευση: 10 Οκτ 2024 13:25

Ενοχος οδηγός σχολικού λεωφορείου

* ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΜΑΘΗΤΡΙΑΣ ΓΙΑ ΠΡΟΣΒΟΛΗ ΓΕΝΕΤΗΣΙΑΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ * ΤΗΝ ΕΝΔΕΙΑ
ΑΠΟΔΕΙΚΤΙΚΩΝ ΜΕΣΩΝ ΤΟΝΙΣΕ Η ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ, ΜΕ ΤΟΝ ΟΔΗΓΟ ΝΑ ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΑ ΤΗΝ ΠΡΑΞΗ

Ενοχος για προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας μιας 15χρονης κρίθηκε χθες από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Λάρισας ο οδηγός σχολικού λεωφορείου, ο οποίος συνελήφθη από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας, έπειτα από καταγγελία μαθήτριας της Α’ Λυκείου.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε», η 15χρονη μαθήτρια προχθές το πρωί, έχοντας επιβιβαστεί στο λεωφορείο προκειμένου να μεταβεί στο λύκειο όπου φοιτούσε, «πάγωσε» και τα «έχασε» όταν ο οδηγός, έχοντας κλείσει τις πόρτες του λεωφορείου και χωρίς εκείνη την ώρα να βρίσκεται εντός κάποιος άλλος μαθητής, προχώρησε σε πράξεις που περιγράφονται από την ανήλικη. Η μαθήτρια όταν αποβιβάστηκε από το λεωφορείο, κλαίγοντας σύμφωνα με τις περιγραφές, ανέφερε αμέσως στη διευθύντρια και τον υποδιευθυντή του λυκείου τις πράξεις του οδηγού. Η διεύθυνση του σχολείου ενημέρωσε τους γονείς της μαθήτριας όπως και την ΕΛ.ΑΣ., με αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας να συλλαμβάνουν τον οδηγό του λεωφορείου κατηγορούμενο για προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας.
Στο πλαίσιο της δίκης χθες, η 15χρονη μαθήτρια περιέγραψε τα γεγονότα, ενώ στην κατάθεσή του, ο πατέρας της αναφέρθηκε στην άσχημη ψυχολογική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η κόρη του μετά τα όσα βίωσε. «Ήρθε πολύ ταραγμένη στο σχολείο» τόνισε μεταξύ άλλων στην κατάθεσή του και ο υποδιευθυντής του σχολείου.
Μάρτυρες υπεράσπισης υπογράμμισαν πως ο κατηγορούμενος ποτέ δεν έδωσε αφορμή και πως «έπεσαν από τα σύννεφα» όταν πληροφορήθηκαν τη σύλληψή του. Με τον οδηγό κατά την απολογία του να τονίζει πως «αρνούμαι κατηγορηματικά» τα όσα ελέχθησαν σε βάρος του από τη 15χρονη, για να σημειώσει επίσης την έκπληξή του, λέγοντας ότι «και εγώ ρώτησα γιατί είμαι κατηγορούμενος», προσθέτοντας πως όταν πληροφορήθηκε τα όσα λέγονται «πήγα μόνος μου στην αστυνομία». «Δεν της είπα τίποτα, δεν έκανα τίποτα και δεν μπορώ να καταλάβω τον λόγο που τα λέει αυτά» υπογράμμισε με έμφαση ο οδηγός, με τον εισαγγελέα της έδρας να προτείνει την ενοχή του. Με την υπεράσπιση του οδηγού τονίζοντας την «αποδεικτική δυσχέρεια» και την «ένδεια των αποδεικτικών μέσων», καθώς δεν υπάρχουν άλλες μαρτυρίες πλην της κατάθεσης της 15χρονης, σημειώνοντας ότι πρόκειται για μια «πολύ λεπτή υπόθεση» ζήτησε την περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης μέσω ψυχολογικής και κοινωνικής έρευνας, όπως ζήτησε επίσης να καταθέσει και ο τελευταίος μαθητής που αποβιβάστηκε από το λεωφορείο. Αιτήματα που απορρίφθηκαν από τον εισαγγελέα της έδρας, με το Δικαστήριο να κρίνει ένοχο τον οδηγό επιβάλλοντας ποινή φυλάκισης 10 μηνών με τριετή αναστολή και τους όρους να μην εργάζεται με ανήλικα παιδιά, της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνιση στο Αστυνομικό Τμήμα ανά 15νθήμερο.
Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

 

 

Ημερίδα εκτροφής μηρυκαστικών ζώων

* ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 17 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ * ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ * ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ
ΖΩΟΤΕΧΝΙΑΣ-ΕΚΤΡΟΦΗΣ ΜΗΡΥΚΑΣΤΙΚΩΝ ΖΩΩΝ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Το Εργαστήριο Ζωοτεχνίας-Εκτροφής Μηρυκαστικών Ζώων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας διοργανώνει την 6η ημερίδα εκτροφής μηρυκαστικών ζώων, με κεντρικό θέμα «Δράσεις βελτίωσης και σταθεροποίησης των ποιοτικών χαρακτηριστικών του κρέατος των μηρυκαστικών», την Πέμπτη 17 Οκτωβρίου στις 10:00 στο αμφιθέατρο «Ησίοδος», στο κτήριο Αγροτεχνολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, στο Γαιόπολις (Π.Ο. Λάρισας – Τρικάλων). Στόχος της ημερίδας είναι η προώθηση της συνεργασίας μεταξύ εκτροφέων, επιστημόνων και επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται στον τομέα της εκτροφής μηρυκαστικών.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει μια σειρά εισηγήσεων από καθηγητές του τμήματος Επιστήμης Ζωικής Παραγωγής καθώς και παρουσιάσεις σχετικών ερευνητικών εργασιών.
Συγκεκριμένα, η πρώτη εισήγηση θα πραγματοποιηθεί από την αναπληρώτρια καθηγήτρια του τμήματος Ελένη Μαλισσιόβα, και θα αναφέρεται σε εκείνα τα χαρακτηριστικά του κρέατος που είναι επιθυμητά στους καταναλωτές. Στη συνέχεια ο αναπληρωτής καθηγητής Ανδρέας Φώσκολος, θα παρουσιάσει διατροφικές και διαχειριστικές στρατηγικές βελτίωσης της ποιότητας του κρέατος των μηρυκαστικών. Επίσης, θα παρουσιαστούν ερευνητικά αποτελέσματα που αφορούν την πάχυνση βούβαλων και αρνιών, αναδεικνύοντας τη σχέση μεταξύ της διατροφής των ζώων και της ποιότητας του παραγόμενου κρέατος, παρέχοντας πληροφορίες στους παραγωγούς για την επιλογή των σωστών διατροφικών πρακτικών. Σημειώνεται ότι την ημερίδα ενισχύουν σταθερά εταιρείες του κλάδου και συγκεκριμένα οι Αφοί Δρουμτσέκα, η Ενναλακτική Ζωοτροφών και η Nuprema.

 

 

Υποβλήθηκαν 642.356 αιτήσεις
ενίσχυσης στον ΟΠΕΚΕΠΕ

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Με την εκπνοή και της δεύτερης παράτασης, υπεβλήθησαν στον Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε., μέσω του gov.gr, συνολικά 642.356 οριστικές – παραδεκτές αιτήσεις της Ενιαίας Αίτησης Ενίσχυσης (Ε.Α.Ε.) έτους 2024, που ξεκίνησε στις 15/7/ 2024. Από αυτές, οι 20.304 αιτήσεις έχουν υποβληθεί στον Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. απ’ ευθείας από τους παραγωγούς μέσω της online διαδικασίας, ενώ μέσω των πιστοποιημένων Κέντρων Υποβολής Δηλώσεων (Κ.Υ.Δ.) έχουν υποβληθεί 622.052 οριστικές αιτήσεις.
Σύμφωνα με τον Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. «αξιοποιώντας την εμπειρία του έμψυχου δυναμικού του Οργανισμού και με την συνεργασία των πιστοποιημένων Κ.Υ.Δ., ολοκλήρωσε μια σύνθετη διαδικασία, πετυχαίνοντας τον στόχο που έθεσε: να υποβληθούν εγκαίρως οι ΕΑΕ 2024, ώστε ο Οργανισμός να προχωρήσει σε έγκαιρη και έγκυρη διαδικασία πληρωμών.
Επόμενος στόχος, που θέσαμε είναι η ολοκλήρωση της διαδικασίας αποσφαλμάτωσης των οριστικών αιτήσεων των παραγωγών και διορθώσεων, για ένα δεκαήμερο (έως και τις 15/10/24) προκειμένου για τη διεξαγωγή των απαιτούμενων διασταυρωτικών ελέγχων από τον Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε., ώστε βάση του χρονοδιαγράμματος πληρωμών που έχει ήδη ανακοινωθεί, να πραγματοποιηθεί η προκαταβολή της πληρωμής της Βασικής Εισοδηματικής Στήριξης για την Βιωσιμότητα, έτους 2024.
Ταυτόχρονα, ο Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. μέσα από δύσκολες αλλά απαραίτητες αποφάσεις, που έχουν περιληφθεί στο Σχέδιο Δράσης για την εξυγίανσή του και οι οποίες θεμελιώνουν τη βιωσιμότητά του και τη διαφάνεια και δικαιοσύνη στην καταβολή των ενισχύσεων στους παραγωγούς, αξιοποιώντας το διάστημα κατά το οποίο βρίσκεται σε επιτήρηση, με γοργά και ασφαλή βήματα διορθώνει σφάλματα του παρελθόντος και με σταθερά βήματα επανέρχεται στην κανονικότητα, ανακτώντας την αξιοπιστία του, βάζοντας στέρεες βάσεις για την απρόσκοπτη και ομαλή εφαρμογή του Σ.Σ. Κ.Α.Π., αφήνοντας πίσω του το παρελθόν, κάνοντας άλμα προς το μέλλον, πάντα προς όφελος των αγροτών και κτηνοτρόφων της χώρας».

 

 

Αποζημιώσεις στους καστανοπαραγωγούς

ΖΗΤΑΝΕ ΑΓΡΟΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΑΓΙΑΣ ΚΑΙ ΕΟΑΣΝΛ

«Καταγγέλλουμε τον αποκλεισμό της αποζημίωσης του καστάνου στην περιοχή της Αγιάς για τις απώλειες στην παραγωγή από τον Daniel» σημειώνουν σε κοινή ανακοίνωσή τους η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων νομού Λάρισας και οι Αγροτικοί Σύλλογοι της Αγιάς για το θέμα των αποζημιώσεων στους καστανοπαραγωγούς. Μεταξύ άλλων τονίζουν «Οι καστανοπαραγωγοί της Αγιάς αντιμετωπίζονται σαν αγρότες Β κατηγορίας με δύο μέτρα και σταθμά. Είναι απαράδεκτο να εξαιρούνται των αποζημιώσεων και να οδηγούνται σε οικονομική καταστροφή και ξεκλήρισμα. Ο αποκλεισμός τους εντάσσεται στη λογική του «διαίρει και βασίλευε» που εφαρμόζει και σε άλλες περιπτώσεις το Υπουργείο, και στόχο έχει να διαχωρίσει τους αγρότες, να σπείρει διχόνοια και να τραυματίσει την ενότητά μας. Διεκδικούμε και απαιτούμε οι καστανοπαραγωγοί του Δήμου Αγιάς να αποζημιωθούν για τον Daniel όπως έγινε και ορθώς με τους αντίστοιχους συναδέλφους στο Πήλιο. Διεκδικούμε να δοθεί το αντίστοιχο ποσό αποζημίωσης στα μήλα για να μην υπάρχουν ανισότητες και διαχωρισμός των αγροτών. Να δοθούν άμεσα οι αποζημιώσεις στους Αγιώτες παραγωγούς όπως έχουν δοθεί σε όλους τους δικαιούχους Θεσσαλούς αγρότες για τις καταστροφές του Daniel».

 

 

Πανελλήνιο Αντάμωμα Πελοποννησιακών Συλλόγων

* ΣΤΙΣ 12 ΚΑΙ 13 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Ο Σύνδεσμος Πελοποννησίων Ν. Λάρισας «Ο Μωριάς», στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 115 χρόνια παρουσίας του στη Λάρισα, διοργανώνει Πανελλήνιο Αντάμωμα Πελοποννησιακών Συλλόγων στις 12 και 13 Οκτωβρίου 2024. Θα συμμετάσχουν συνολικά 20 σύλλογοι με περίπου 250 μέλη. Το αντάμωμα θα ξεκινήσει το Σάββατο 12 Οκτωβρίου, στις 7 μ.μ., στο αμφιθέατρο της Πινακοθήκης - Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα, όπου τα χορευτικά των συλλόγων θα χορέψουν παραδοσιακούς χορούς της Πελοποννήσου με ζωντανή μουσική και τραγούδι από την ορχήστρα του Μωραΐτη και τραγουδιστή τον Παναγιώτη Λάλεζα. Η είσοδος είναι ελεύθερη. Η συνέχεια θα δοθεί στο κέντρο «Νεράιδα», 10ο χλμ. Λάρισας - Αμπελώνα, όπου θα πραγματοποιηθεί γλέντι. Η είσοδος στο κέντρο είναι με δήλωση συμμετοχής στα τηλέφωνα: 6943-481.448, 6973-587.955.
Την Κυριακή 13 Οκτώβρη, στις 9.30 μ.μ., θα γίνει επιμνημόσυνη δέηση στην πλατεία του Αγίου Βησσαρίωνος, στο άγαλμα του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη και κατάθεση στεφάνων από τους προέδρους των συλλόγων. Στη συνέχεια θα γίνει στους επισκέπτες ξενάγηση στο κέντρο της Λάρισας. Η εκδήλωση γίνεται με τη συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Θεσσαλίας και του Δήμου Λαρισαίων, και την ευγενική υποστήριξη της Δημοτικής Πινακοθήκης – Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα.

 

 

Προσφορές αξεσουάρ παρέλασης

* ΣΤΟ ΕΝΙΑΙΟ ΕΙΔΙΚΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ-ΛΥΚΕΙΟ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ

Γραβάτες και φουλάρια για τους μαθητές και τις μαθήτριες του Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου-Λυκείου Ελασσόνας, που θα παρελάσουν την 28η Οκτωβρίου, πρόσφεραν η οικογένεια της κ. Ανθής Κ. Κωνσταντούλα εις μνήμην του συζύγου της Κωνσταντίνου Κωνσταντούλα (γραβάτες και αξεσουάρ παρέλασης) και η κ. Μούτσιου Κατσάρα Βασιλική (φουλάρια για την παρέλαση των μαθητριών του σχολείου).

 

 

Σύσκεψη για υδατικό πρόβλημα και Αχελώο

* ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 21 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ  * ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Ευρεία σύσκεψη όπου θα τεθούν σε συζήτηση τα θέματα που συνδέονται με το υδατικό πρόβλημα της Θεσσαλίας και την τύχη των ημιτελών έργων του άνω Αχελώου, διοργανώνει η Περιφέρεια Θεσσαλίας, ώστε να συναποφασιστούν οι περαιτέρω ενέργειες. Στη σύσκεψη έχουν προσκληθεί να παρευρεθούν οι βουλευτές της Περιφέρειας Θεσσαλίας, οι Δήμαρχοι, Επιστημονικοί φορείς (ΤΕΕ/ΚΔΘ, ΓΕΩΤΕΕ/ΚΕ, Γεωπονικοί Σύλλογοι κ.α) καθώς και εκπρόσωποι Ομοσπονδιών και Αγροτικών Φορέων. Η σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 21 Οκτωβρίου στις 10 το πρωί στο αμφιθέατρο της Περιφέρειας Θεσσαλίας (Καλλισθένους και Θεοφράστου, Λάρισα).

 

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass