Να στηριχτούν οι πληγέντες κτηνοτρόφοι από «Daniel»

* ΖΗΤΑ Ο Γ. ΛΑΜΠΡΟΥΛΗΣ

Δημοσίευση: 09 Οκτ 2024 16:33

Να στηριχτούν οι κτηνοτρόφοι που επλήγησαν από την κακοκαιρία «Daniel» ζητούν βουλευτές ΚΚΕ, μεταξύ των οποίων και ο Λαρισαίος Γ. Λαμπρούλης, καταθέτοντας στη Βουλή αναφορά το κείμενο της Ομάδας Πνιγμένων Κτηνοτρόφων από τον «Ντάνιελ», στο οποίο ζητούν, μεταξύ άλλων, να αποζημιωθούν στο 100% της αξίας του ζωικού κεφαλαίου που καταστράφηκε, να αποκατασταθούν οι σταυλικές εγκαταστάσεις και να αναπληρωθεί το χαμένο εισόδημα δύο ετών.

Σύμφωνα με το κείμενο της Ομάδας: «Δυστυχώς, μετά από τις εξαγγελίες που κάνατε σε συνάντηση με κτηνοτρόφους την Παρασκευή 27/9 στη Λάρισα και στις 2/10 στη Βουλή, φαίνεται να ξεχωρίζετε κτηνοτρόφους σε δύο κατηγορίες. Στους ικανοποιημένους και στους αδικημένους. Πρώτον, στους ικανοποιημένους κτηνοτρόφους που χάσανε τα ζώα τους από πανώλη και θα αποζημιωθούν με 250€ το ζώο και αποκατάσταση 100% της αξίας των ζώων που θανατώθηκαν, ακόμη και των ζώων που ήταν κάτω του ενός έτους. Δεύτερον, στους αδικημένους κτηνοτρόφους που χάσανε τα ζώα τους από την πλημμύρα «Ντάνιελ» με προκαταβολή αποζημίωσης από 75€ έως 120€ το ζώο και υπόλοιπο εκκαθάρισης 30€ απ’ ό,τι αναγγείλατε και γνωρίζαμε, και χωρίς αποζημίωση στα ζώα κάτω του ενός έτους και παραπέμποντας στο μέτρο 5.2 κι όχι στην αποκατάσταση του 100% της αξίας των ζώων που χάθηκαν. Έχουμε μπει στο δεύτερο έτος χωρίς εισόδημα, χωρίς ζώα, χωρίς στάβλους και χωρίς ζωοτροφές. 100% αδικία.
Ζητάμε: 1ον: 250€ αποζημίωση το ζώο όπως στην πανώλη. 2ον: 100% αποκατάσταση της αξίας των ζώων όπως στην πανώλη κι όχι στο 5.2 που έχουμε μπει στον δεύτερο χρόνο και δεν ισχύσει μέχρι τώρα. 3ον: Χαμένο εισόδημα για δύο χρόνια, όπως Κάρλα, Παγασητικός, δενδρώδεις καλλιέργειες που θα πάρουν για τέσσερα χρόνια κι έτσι είναι το σωστό. 4ον: Αποκατάσταση των σταυλικών εγκαταστάσεων και παροχή ζωοτροφών. 5ον: Αποζημίωση από τον ΕΛΓΑ των ζώων ενός έτους και κάτω τα οποία δε μας επέστρεφαν να δηλώσουμε στην καταμέτρηση των πνιγμένων. 6ον: Ένταξη σε πρόγραμμα επιδότησης εργατών για τις εργασίες που χρειαζόμαστε στους στάβλους, αντί για επιδόματα ανεργίας».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass