Ανακοινώθηκαν οι ζημιές από περσινές θεομηνίες

ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ ΤΑ ΠΟΡΙΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΕΛΓΑ * ΔΙΑΘΕΣΙΜΑ ΓΙΑ ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ 18 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Δημοσίευση: 09 Οκτ 2024 12:25

Στον Δήμο Λαρισαίων βρίσκεται από χθες ο πίνακας του ΕΛΓΑ με τα πορίσματα εκτίμησης των ζημιών από τις θεομηνίες του Σεπτεμβρίου 2023 στις καλλιέργειες παραγωγών της Λάρισας.


Τα πορίσματα αυτά είναι στη διάθεση των ενδιαφερόμενων παραγωγών για δέκα ημερολογιακές ημέρες, δηλαδή μέχρι τις 18/10/2024. Κάθε ενδιαφερόμενος παραγωγός μπορεί να πληροφορηθεί τα πορίσματα των πραγματογνωμοσυνών και όποιος διαφωνεί με αυτά, μπορεί να υποβάλει αίτηση επανεκτίμησης μέσα στην παρακάτω προθεσμία των δέκα (10) ημερολογιακών ημερών.
Τονίζεται ότι ο πίνακας αυτός περιέχει μόνον τα αποτελέσματα των επιτόπιων πραγματογνωμοσυνών που διενήργησαν οι γεωπόνοι εκτιμητές του ΕΛ.Γ.Α. στα αγροτεμάχια, όπως αυτά δηλώθηκαν από τους καλλιεργητές τους.
Σε καμία περίπτωση δεν εκφράζει την αποζημιώσιμη παραγωγή των ζημιωθέντων αγροτεμαχίων και το ύψος της αποζημίωσης που προκύπτει από αυτήν και δε δημιουργεί δέσμευση στον Οργανισμό για καταβολή αποζημίωσης.
Υπενθυμίζεται ότι απαραίτητη προϋπόθεση για την καταβολή της σχετικής αποζημίωσης είναι:
* Η εμπρόθεσμη υποβολή από τον παραγωγό Δήλωσης Καλλιέργειας/Εκτροφής, στην οποία θα αναφέρονται και οι ζημιωθείσες καλλιέργειες.
* Η εμπρόθεσμη καταβολή της αντίστοιχης ασφαλιστικής εισφοράς υπέρ ΕΛ.Γ.Α.
Μέσα στις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθεί και αντίστοιχη διαδικασία για τις υπόλοιπες Δημοτικές Κοινότητες και από τους αντίστοιχους ανταποκριτές (Κοιλάδα, Τερψιθέα, Μάνδρα, Φαλάνη).
Για τον ανταποκριτή του ΕΛΓΑ στη Δ./Τ.Κ. Λάρισας οι ενδιαφερόμενοι/-ες μπορούν να απευθύνονται στο τηλ. 2410-614.637.
Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι/-ες παραγωγοί-καλλιεργητές μπορούν να απευθύνονται και στο Τμήμα Αγροτικής Ανάπτυξης, τηλ. 2413-505.737, -734, -735.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass