Καταναλώστε άφοβα αμνοερίφια

ΣΥΣΤΑΣΕΙΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΣΦΑΓΕΙΩΝ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Δημοσίευση: 09 Οκτ 2024 12:15

«Πράσινο φως» για την ελεύθερη κατανάλωση αμνοεριφίων και αιγοπροβάτων από εγκεκριμένα σημεία λιανικής πώλησης κρέατος δίνει η Διεύθυνση Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Θεσσαλίας μετά τη σταδιακή αποκατάσταση της εύρυθμης λειτουργίας των εγκαταστάσεων σφαγείων σε ολόκληρη την Περιφέρεια Θεσσαλίας.


Με ανακοίνωσή της περιγράφει την εξέλιξη της επιζωοτίας της πανώλης των μικρών μηρυκαστικών στην Περιφέρεια αναφέροντας τα εξής:
«Η Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων παρέμεινε ελεύθερη της νόσου.
Οι Π.Ε. Καρδίτσας και Τρικάλων ανήκουν πλέον στην Περαιτέρω Απαγορευμένη Ζώνη (έγινε άρση των μέτρων στις ζώνες προστασίας και επιτήρησης). Συγκεκριμένα, η μετακίνηση των αιγοπροβάτων και των αμνοεριφίων είναι ελεύθερη για οποιονδήποτε λόγο (σφαγή, πάχυνση και αναπαραγωγή) εντός των Π.Ε. Καρδίτσας και Τρικάλων και εντός της Περαιτέρω Απαγορευμένης Ζώνης της Π.Ε. Λάρισας, όπως περιγράφεται παρακάτω. Από τη ζώνη αυτήν απαγορεύεται η μετακίνηση σε άλλες ελεύθερες Π.Ε.
Η Π.Ε. Λάρισας, στην περιοχή της Ελασσόνας μεταπίπτει λόγω της μη εμφάνισης νέων κρουσμάτων τις τελευταίες 54 ημέρες, σε Ζώνη Περαιτέρω Απαγόρευσης κατόπιν κατάργησης των Ζωνών Προστασίας και Επιτήρησης που περιλάμβαναν τα Δ.Δ. Μαγούλας, Πραιτωρίου, Αμουρίου, Δομένικου, Μεσοχωρίου, Βλαχογιαννίου, Βερδικούσιας (Αμπέλια, Παλιάμπελα, Παλιάσκα, Βαρκό), Παλαιοκάστρου, Συκιάς (Ανάληψη), Ευαγγελισμού, Αγιονερίου, Κεφαλόβρυσου, Στεφανόβουνου, Αετοράχης, Λεύκης, Γαλανόβρυσης, Καλυβίων και Μεγάλου Ελευθεροχωρίου του Δήμου Ελασσόνας και το Δ.Δ. Δαμασίου του Δήμου Τυρνάβου.
Στην παραπάνω ζώνη η μετακίνηση των αιγοπροβάτων και αμνοεριφίων είναι ελεύθερη για οποιονδήποτε λόγο (σφαγή, πάχυνση και αναπαραγωγή), εντός της Π.Ε. Λάρισας και εντός των περαιτέρω απαγορευμένων ζωνών των όμορων Π.Ε. (Καρδίτσας και Τρικάλων). Από τη ζώνη αυτήν απαγορεύεται η μετακίνηση σε άλλες ελεύθερες Π.Ε.
Κατόπιν των ανωτέρω και μετά τη σταδιακή αποκατάσταση της εύρυθμης λειτουργίας των εγκαταστάσεων σφαγείων σε ολόκληρη την Περιφέρεια Θεσσαλίας, η Διεύθυνση Κτηνιατρικής διαβεβαιώνει τους καταναλωτές ότι μπορούν να προμηθεύονται άφοβα σφάγια αμνοεριφίων και αιγοπροβάτων από εγκεκριμένα σημεία λιανικής πώλησης κρέατος».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass