Στο Σκλήθρο η 9η Γιορτή Μανιταριού

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 27 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Δημοσίευση: 09 Οκτ 2024 11:30

Η 9η Γιορτή Μανιταριού διοργανώνεται στα Σκλήθρο την Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2024 από τον Πολιτιστικό Εξωραϊστικό Σύλλογο Σκλήθρου και τον Σύλλογο Μανιταρόφιλων Θεσσαλίας, με την υποστήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας και του Δήμου Αγιάς.


Μια γιορτή για τους λάτρεις της φύσης και των μανιταριών. Μανιταρόφιλοι και φίλοι του δάσους θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τα άγρια μανιτάρια, να απολαύσουν τη βόλτα τους στο δάσος, να ανταλλάξουν εμπειρίες και γνώσεις για τα αυτοφυή άγρια μανιτάρια, που τόσο απλόχερα μας δίνει η φύση, αλλά και μανιτάρια καλλιέργειας. Διάθεση, ένα καλάθι και ένα μαχαίρι είναι ο εξοπλισμός που απαιτείται για την εύρεση μανιταριών. Στις 9 το πρωί στο σημείο πλάστιγγα στον δρόμο Ελάφου Σκλήθρου, θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση των ομάδων αναζήτησης μανιταριών. Στις 11:15 π.μ. οι ομάδες θα συγκεντρωθούν στο Πολιτιστικό Κέντρο του Σκλήθρου (Δημοτικό σχολείο), όπου θα γίνει ταυτοποίηση των μανιταριών που θα συλλεχτούν. Θα ακολουθήσει στις 12:00 μ. ομιλία για τα μανιτάρια και τη θέση τους στη γαστρονομία. Παράλληλα, στον χώρο του Πολιτιστικού Κέντρου οι επισκέπτες θα μπορούν να προμηθευτούν καφέ, τσάι και χειροποίητες πίτες από μέλη του συλλόγου. Στις 13:00 οι μαθητές κι οι μαθήτριες της σχολής του ΟΑΕΔ θα προσφέρουν εδέσματα με μανιτάρια και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σκλήθρου θα προσφέρει μανιταρόσουπα και ψητά μανιτάρια, που για την παρασκευή τους θα έχουν φροντίσει μέλη του συλλόγου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass