Σε απολογία καλείται ο σταθμάρχης

ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΟΥ ΕΦΕΤΗ ΑΝΑΚΡΙΤΗ - ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΜΑΡΤΥΡΩΝ, ΝΕΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΣΥΓΓΕΝΩΝ ΚΑΙ ΝΕΕΣ ΠΡΟΘΕΣΜΙΕΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΡΙΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΗ ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΤΩΝ ΤΕΜΠΩΝ

Δημοσίευση: 08 Οκτ 2024 13:42

Σε συμπληρωματική απολογία αναμένεται να κληθεί ο 60χρονος Λαρισαίος σταθμάρχης βάρδιας, το βράδυ της σιδηροδρομικής τραγωδίας των Τεμπών στις 28 Φεβρουαρίου 2023.


Για πρώτη φορά μετά την πρόσφατη αποφυλάκισή του από τις Φυλακές Λάρισας, ο 60χρονος σταθμάρχης θα εμφανιστεί ενώπιον του Εφέτη Ανακριτή που ερευνά τις συνθήκες της σιδηροδρομικής τραγωδίας προκειμένου να απολογηθεί συμπληρωματικά, καθώς κατά τη σύλληψή του δεν είχε αποτυπωθεί επακριβώς το εύρος της τραγωδίας, καθώς η έρευνα των σωστικών συνεργείων βρισκόταν σε εξέλιξη και δεν ήταν ακόμη γνωστό πως ο αριθμός των νεκρών επιβαινόντων ανήλθε στους 57 και ο αριθμός των τραυματιών ξεπέρασε τους 180.
Ο σταθμάρχης αναμένεται να κληθεί σε συμπληρωματική απολογία - σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε» - εντός της τρέχουσας εβδομάδας και ενδεχομένως με δεδομένη την ογκώδη δικογραφία να αιτηθεί νέα προθεσμία προκειμένου να απολογηθεί.
Στο μεταξύ και στο πλαίσιο της Ανάκρισης η πρόεδρος της ΡΑΣ έλαβε χθες νέα προθεσμία για τις 15 Οκτωβρίου, όπως για την 1η και 7η Νοεμβρίου έλαβαν χθες προθεσμία για συμπληρωματική απολογία πρώην διευθύνοντες σύμβουλοι και γενικοί διευθυντές του ΟΣΕ σε βάρος των οποίων έχει ασκηθεί δίωξη.
Αυτή την εβδομάδα είναι προγραμματισμένο να απολογηθούν άλλοι τέσσερις, μεταξύ των οποίων αιρετοί και υπηρεσιακοί παράγοντες που παραπέμπονται για παράβαση καθήκοντος δια παραλείψεως, χωρίς να αποκλείεται το ενδεχόμενο και ορισμένοι εξ αυτών να ζητήσουν νέα προθεσμία.
Σε διαφορετική περίπτωση την ερχόμενη Πέμπτη και Παρασκευή, 10 και 11 Οκτωβρίου έχουν κληθεί σε απολογία άλλοι δύο, νυν και πρώην υπηρεσιακοί παράγοντες, ενώ για τις 21 και 22 Οκτωβρίου έχουν προγραμματιστεί οι απολογίες και τριών υπαλλήλων του Πυροσβεστικού Σώματος για τους οποίους ασκήθηκε δίωξη για παράβαση καθήκοντος (δια παραλείψεως).
ΝΕΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ
Στο πλαίσιο της Ανάκρισης χθες και μετά από αίτημα συγγενών θυμάτων, κατέθεσαν τρεις επιβάτες της επιβατικής αμαξοστοιχίας, ενώ έτερος συγγενής θύματος υπέβαλε αίτημα να επαναληφθεί ο έλεγχος βιολογικού υλικού που συγκεντρώθηκε τον Νοέμβριο του 2023 από τα συντρίμμια στο Κουλούρι. Τονίζοντας ότι δεν τηρήθηκε το πρωτόκολλο, τόσο κατά τη λήψη όσο και κατά τη συσκευασία του γενετικού υλικού, ο συγγενής θύματος ζητά να γίνει ο επανέλεγχος του βιολογικού υλικού, όχι από τη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών της ΕΛ.ΑΣ. αλλά από το Πανεπιστήμιο της Κρήτης ή από φορέα της Αγγλίας.
Στην κατάθεση των τριών μαρτύρων, περιγράφοντας μεταξύ άλλων την πυρόσφαιρα και τον απεγκλωβισμό τους, αναφέρθηκε με δηλώσεις του στα ΜΜΕ ο συγγενής θύματος Χρ. Κωνσταντινίδης όπως αναφέρθηκε στην έκθεση πραγματογνώμονα για τα ευρήματα στο ιδιωτικό οικόπεδο στα «Πηγάδια» και στην «παράνομη μεταφορά αρωματικών υδρογονανθράκων». Τέλος καταφέρθηκε κατά εκείνων οι οποίοι, όπως είπε «στα Μέσα Ενημέρωσης, καρπώνονται τη δουλειά των δικαστικών πραγματογνωμόνων».
Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass