Νέα προθεσμία στις απολογίες

* Για τη σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη

Δημοσίευση: 07 Οκτ 2024 14:10

Νέα προθεσμία προκειμένου να απολογηθούν αναμένεται -σύμφωνα με πληροφορίες της «ΕτΔ»- να ζητήσουν και να λάβουν αυτήν την εβδομάδα ορισμένοι εκ των κληθέντων να απολογηθούν στο πλαίσιο της έρευνας που διεξάγει ο εφέτης-ανακριτής για τις συνθήκες της σιδηροδρομικής τραγωδίας των Τεμπών στις 28 Φεβρουαρίου 2023.

Υπενθυμίζεται πως για σήμερα έχουν κληθεί για συμπληρωματική απολογία τέσσερα πρώην διευθυντικά στελέχη του ΟΣΕ (για τα οποία έχει ήδη ασκηθεί δίωξη σε βάρος τους) με αφορμή στοιχεία που προέκυψαν κατά την ανάκριση για επιπλέον παραλείψεις τους. Όπως, για παράδειγμα, η εγκύκλιος της βραδυπορίας ή της λειτουργίας των ενδιάμεσων Σιδηροδρομικών Σταθμών με επιπλέον σταθμάρχες, πράξεις στις οποίας τα στελέχη του ΟΣΕ φέρονται πως δεν προχώρησαν, ενώ ήταν γνωστά τα προβλήματα από τις ελλείψεις στα συστήματα ασφαλείας.
Για σήμερα, επίσης, έχει κληθεί σε απολογία (έχοντας ήδη λάβει προθεσμία) και η πρόεδρος της ΡΑΣ, αλλά δεν είναι βέβαιο πως θα απολογηθεί τελικά, καθώς με αφορμή και την ογκώδη δικογραφία προβλέπεται να της δοθεί νέα προθεσμία εφόσον το αιτηθεί.
Για την ερχόμενη Πέμπτη 10 Οκτωβρίου έχουν λάβει προθεσμία για να απολογηθούν και άλλοι τέσσερις, μεταξύ των οποίων και υπηρεσιακοί παράγοντες (παραπέμπονται για παράβαση καθήκοντος διά παραλείψεως), αλλά ορισμένοι συνήγοροι σημειώνουν την ανάγκη παραχώρησης νέας προθεσμίας.  
Για την ερχόμενη Παρασκευή 11 Οκτωβρίου έχει λάβει προθεσμία για συμπληρωματική απολογία ένα ακόμα πρώην υψηλόβαθμο στέλεχος του ΟΣΕ, ενώ για τις 21 και 22 Οκτωβρίου έχουν προγραμματισθεί οι απολογίες και τριών υπαλλήλων του Πυροσβεστικού Σώματος, για τους οποίους ασκήθηκε δίωξη για παράβαση καθήκοντος (διά παραλείψεως).
Β.Κ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass