Εκδήλωση για τη σχολική βία

* ΣΤΙΣ 12 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ * ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

Δημοσίευση: 04 Οκτ 2024 13:35

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας και το Πάρκο Καινοτομίας «Joist» συνδιοργανώνουν ενημερωτική εκδήλωση με θέμα «Σχολικό bullying:

O ρόλος της τεχνολογίας στην κατανόηση, εντοπισμό και αντιμετώπιση του προβλήματος». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 12 Οκτωβρίου και ώρα 10.30 π.μ. - 12.15 μ.μ., στο «Joist». Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Θεσσαλίας. Το φαινόμενο του σχολικού εκφοβισμού, είτε πραγματοποιείται διαδικτυακά είτε στον φυσικό χώρο των σχολείων, είναι μία από τις πιο ισχυρές παθογένειες που εντοπίζονται στα σχολεία παγκοσμίως, με ιδιαίτερα αρνητικές συνέπειες για την ψυχική και τη σωματική ασφάλεια των μαθητών.
Ποιες είναι οι διαστάσεις και οι μορφές του σχολικού εκφοβισμού;
Πόσα πολλά γνωρίζουν οι εκπαιδευτικοί και οι γονείς σε σχέση με το φαινόμενο;
Υπάρχει συγκεκριμένο θεσμικό πλαίσιο για τον εντοπισμό και την αντιμετώπιση του φαινομένου;
Υπάρχει εντός αυτού του πλαισίου περιθώριο πρόληψης, δράσης και αντίδρασης σε φαινόμενα σχολικού εκφοβισμού;
Ποιος είναι ρόλος της τεχνολογίας στην εξέλιξη του φαινομένου;
Πόσο ενημερωμένοι είναι οι εμπλεκόμενοι φορείς της εκπαίδευσης ώστε να εντοπίζουν και να αντιμετωπίζουν φαινόμενα εκφοβισμού και βίας;
Τα παραπάνω ερωτήματα είναι μερικά μόνο από αυτά που θα αναζητήσουν απαντήσεις, προτάσεις, λύσεις και διεξόδους σε ένα θέμα το οποίο χρήζει ιδιαίτερης προσοχής για την υγεία και ασφάλεια των μαθητών και μαθητριών.
Οι νέες τεχνολογίες και ο ψηφιακός μετασχηματισμός του εκπαιδευτικού τομέα δημιουργούν νέες συνθήκες και νέα δεδομένα στην εκπαίδευση, γεγονός που επηρεάζει σημαντικά και την εξέλιξη του φαινομένου της ενδοσχολικής βίας στη φυσική, αλλά και στην ψηφιακή της μορφή.
Η εκδήλωση απευθύνεται σε ομάδες δράσης ενδοσχολικού εκφοβισμού των σχολικών μονάδων, εκπαιδευτικούς Δευτεροβάθμιας και Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, προσωπικό σχολικών μονάδων, σχολικούς συμβούλους, γονείς, μαθητές και μαθήτριες 12-18 ετών.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass