Διακρατική συνάντηση για τη βιώσιμη κινητικότητα

* ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ

Δημοσίευση: 03 Οκτ 2024 14:01

Ο Δήμος Λαρισαίων συμμετείχε σε διακρατική συνάντηση του έργου «S.M.ALL - Sharing urban solutions towards Sustainable Mobility for ALL», που υλοποιείται στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος εδαφικής συνεργασίας URBACT IV. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στην πόλη του Druskininkai της Λιθουανίας και από τον Δήμο Λαρισαίων συμμετείχε ο αντιδήμαρχος Δημοτικής Αστυνομίας και Κυκλοφοριακών Παρεμβάσεων κ. Ευάγγελος Παπαλέξης, ο οποίος υπογράμμισε τη σημασία της συμμετοχής του Δήμου στη συγκεκριμένη διακρατική συνάντηση.

«Η συμμετοχή αυτή ενισχύει την εξωστρέφεια του Δήμου σε θέματα κινητικότητας και προσβασιμότητας, επιτρέποντας την ανταλλαγή γνώσεων και καλών πρακτικών με άλλες ευρωπαϊκές πόλεις. Αυτές οι καλές πρακτικές, τόνισε, μπορούν να προσαρμοστούν στη δική μας τοπική πραγματικότητα, συμβάλλοντας στην ανάπτυξη πιο βιώσιμων και προσβάσιμων αστικών υποδομών για τους πολίτες της Λάρισας», τόνισε χαρακτηριστικά σε δήλωση του ο κ. Παπαλέξης. Κατά τη διάρκεια της διήμερης διακρατικής συνάντησης, οι εταίροι του δικτύου είχαν την ευκαιρία να εξοικειωθούν με τις πρακτικές προσβασιμότητας στους δημόσιους χώρους της περιοχής, μέσα από μια σειρά παρουσιάσεων και επιτόπιων επισκέψεων. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην ανάλυση των υποδομών που διευκολύνουν την κινητικότητα των πολιτών, προωθώντας τη βιώσιμη αστική ανάπτυξη.
Παράλληλα, οι συμμετέχοντες έλαβαν μέρος σε μια τοπική δράση κινητικότητας, όπου είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν και να βιώσουν από κοντά τον τρόπο με τον οποίο οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της περιοχής κινούνται μέσα στην πόλη. Επιπλέον, οι εκπρόσωποι των εταίρων του δικτύου με την υποστήριξη του Επικεφαλής Εμπειρογνώμονα, παρουσίασαν την πρόοδό τους στην υλοποίηση του Ολοκληρωμένου Σχεδίου Δράσης του έργου.
Να σημειωθεί ότι, η επόμενη συνάντηση του δικτύου, θα λάβει χώρα στην πόλη της Λάρισας τον Νοέμβριο του 2024.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass