Πολυμηχάνημα στον στόλο καθαριότητας του Δήμου Αγιάς

* ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΟΧΗΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΑΠΟΦΡΑΞΗ – ΠΛΥΣΗ ΑΓΩΓΩΝ, ΑΝΑΡΡΟΦΗΣΗΣ ΛΥΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΠΛΥΣΗΣ ΚΑΔΩΝ * ΑΓΟΡΑΣΤΗΚΕ ΜΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΔΕΥΑ ΑΓΙΑΣ

Δημοσίευση: 03 Οκτ 2024 13:21

ΑΓΙΑ (Γραφείο «Ε»)
Του Νίκου Γουργιώτη
Στην αγορά ενός νέου υπερσύγχρονου μηχανήματος απόφραξης – πλύσης αγωγών και αναρρόφησης λυμάτων με σύστημα πλύσης κάδων προχώρησε η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης (ΔΕΥΑ) του Δήμου Αγιάς. Σύμφωνα με τον δήμαρχο Αγιάς και πρόεδρο της ΔΕΥΑ Αντώνη Γκουντάρα «Με αυτόν τον τρόπο αναβαθμίζονται οι επιχειρησιακές δυνατότητες του εργοταξίου του Δήμου, ούτως ώστε να ανταποκρίνεται ταχύτερα και αρτιότερα στις ανάγκες του δημότη και την προστασία της δημόσιας υγείας».

«Με σωστό προγραμματισμό, μεθοδευμένες και καίριες δράσεις» υπογραμμίζει ο δήμαρχος «η δημοτική αρχή και η διοίκηση της ΔΕΥΑ προχωρούν σε έργα επίλυσης των καθημερινών πρακτικών προβλημάτων που απασχολούν τους δημότες. Στόχος μας είναι να ανταποκρινόμαστε τόσο στις ανάγκες και τα αιτήματα της κοινωνίας, όσο και στις απαιτήσεις και τις προδιαγραφές που η σύγχρονη εποχή θέτει».
Η αγορά του μηχανήματος, αξίας 148.800 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ), έγινε με ιδίους πόρους της ΔΕΥΑ. Πρόκειται για ένα όχημα ευέλικτο, νέας αντιρρυπαντικής τεχνολογίας «EURO 6», 150Hp, κυλινδρισμού 2999 cm3, με κιβώτιο έξι ταχυτήτων εμπροσθοπορείας με «overdrive» και μίας ταχύτητας οπισθοπορείας.
Μπορεί να κινηθεί με πλήρες φορτίο σε δρόμο με κλίση τουλάχιστον 15%. Φέρει σύστημα ΑSR (Anti Spin Regulator), η δράση του οποίου κάνει την διαφορά στην ασφάλεια σε βρεγμένα ή ακόμα και σε παγωμένα οδοστρώματα. Η δεξαμενή καθαρού νερού είναι χωρητικότητας 1800 λίτρων, ικανή για την πλήρη πλύση-απολύμανση, εσωτερικά και εξωτερικά, 160 κάδων των 1100 λίτρων.
Διαθέτει σύστημα αναρρόφησης λυμάτων και ακάθαρτων νερών. Η δυνατότητα αναρρόφησης υγρών είναι 150 λίτρα ανά λεπτό. Το σύστημα αναρρόφησης συνδέεται στο σωλήνα υψηλής πίεσης νερού, ο οποίος έχει μήκος 15 μέτρα περίπου ώστε να μη χρειάζεται να προσεγγίζει το ίδιο το όχημα τα φρεάτια. Η διατομή του στομίου αναρρόφησης είναι 95 χιλιοστά και επιτρέπει την εισαγωγή μικροαπορριμμάτων.
ΠΛΥΣΗ ΚΑΔΟΥ ΣΕ 1,5 ΛΕΠΤΟ
Έχει τη δυνατότητα πλύσης κάδων απορριμμάτων σε στεγανό θάλαμο. Ο θάλαμος πλύσης κάδων είναι κλειστού τύπου, κατάλληλα διαμορφωμένος για να δέχεται ταυτόχρονα δύο κάδους των 120-240-360 λίτρων ή ένα κάδο των 1100-1100 λίτρων για στεγανή πλύση, αποκλείοντας οποιαδήποτε διαρροή νερού στον δρόμο. Το σύστημα είναι απολύτως κατάλληλο για την εσωτερική πλύση όλων των κάδων τυποποιημένων διαστάσεων χωρητικότητας από 80lt μέχρι 1.100lt, πλαστικών ή μεταλλικών. Λειτουργεί απρόσκοπτα με κρύο ή ζεστό νερό θερμοκρασίας πάνω από 90°C. Έχει τη δυνατότητα προγραμματισμού του χρόνου πλύσης των κάδων με χρονοδιακόπτη, ανάλογα με τις ανάγκες και τον βαθμό ρύπανσης των κάδων.
Ο συνολικός κανονικός χρόνος πλύσης (μέσα-έξω) για κάδους με φυσιολογική ρύπανση και με την προϋπόθεση ότι γίνεται τακτικά (εβδομαδιαία), ανέρχεται στο 1,5 λεπτό περίπου με ταυτόχρονη κατανάλωση 11-12 λίτρων καθαρού νερού. Ο χρόνος της εσωτερικής πλύσης ανέρχεται στο ένα λεπτό και χρησιμοποιεί 8 λίτρα νερού περίπου ανά κάδο των 1100λτ. Η ταχύτητα με την όποια εκτοξεύεται ο πίδακας νερού από τις κεφαλές ανέρχεται στα 700 χλμ/ώρα. Ο συνολικός χρόνος ανύψωσης και εναπόθεσης στο έδαφος ενός κάδου των 1100 λίτρων, μαζί με την εσωτερική και εξωτερική πλύση συντήρησης, ανέρχεται στο 1 – 1,5min λεπτό περίπου. Στον θάλαμο πλύσης υπάρχει το σύστημα εξωτερικής πλύσης των κάδων, χωρητικότητας από 80lt μέχρι και 1.100lt, μεταλλικών ή πλαστικών. Αυτό λειτουργεί δυνητικά μετά το πέρας της εσωτερικής πλύσης. Όλη η διαδικασία πλυσίματος γίνεται αυτόματα χωρίς διαρροές νερού στον δρόμο.
Ο χρόνος εξωτερικής πλύσης ενός κάδου χωρητικότητας 1.100 lt, φυσιολογικής ρύπανσης ανέρχεται στα 10 δευτερόλεπτα και η ποσότητα νερού που απαιτείται (ανά κάδο) στα 3,5 λίτρα. Πέραν της δυνατότητας απολύμανσης του κάδου μέσω της υψηλής θερμοκρασίας και πίεσης νερού, υπάρχει και η δυνατότητα χρήσης εγκεκριμένων και πιστοποιημένων βιοτεχνολογικών υγρών για την αποδόμηση λιπών και οσμών. Με στόχο την προστασία του περιβάλλοντος, η φιλοσοφία σχεδιασμού του είναι τέτοια ώστε το αναγκαίο έργο να επιτυγχάνεται με το μικρότερο δυνατό κόστος λειτουργίας και κατανάλωσης καυσίμου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass