Βρέθηκαν έλαια σιλικόνης στους μετασχηματιστές

*ΕΝ ΑΝΑΜΟΝΗ ΤΟΥ ΠΟΡΙΣΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΤΟΥ ΕΜΠ *ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΓΙΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΕΣ ΑΠΟΛΟΓΙΕΣ ΣΕ 10 ΠΡΩΗΝ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΟΥ ΟΣΕ

Δημοσίευση: 28 Σεπ 2024 14:51

Εν αναμονή του πορίσματος του καθηγητή του Εργαστηρίου Τεχνολογίας Καυσίμων και Λιπαντικών, της Σχολής Χημικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ) βρίσκεται ο εφέτης ανακριτής που ερευνά τα αίτια της σιδηροδρομικής τραγωδίας των Τεμπών.

Στο πλαίσιο της έρευνας του καθηγητή του ΕΜΠ ως προς τις συνθήκες κάτω από τις οποίες εκδηλώθηκε η φωτιά μετά τη μετωπική σύγκρουση των δύο αμαξοστοιχιών, υπάλληλοι της Χημικής Υπηρεσίας παρουσία του εφέτη ανακριτή, δικαστικών πραγματογνωμόνων και ιδιωτών πραγματογνωμόνων κατηγορουμένων, εκπροσώπων συγγενών θυμάτων της ΕΛ.ΑΣ. και της Π.Υ. βρέθηκαν χθες το πρωί στο Κουλούρι (φωτ.) και, μετά από αίτημα του πανεπιστημιακού καθηγητή, πραγματοποίησαν δειγματοληψία ελαίου σιλικόνης από τα συντρίμμια των μετασχηματιστών των δύο αμαξοστοιχιών.
Σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε», στον μετασχηματιστή της εμπορικής αμαξοστοιχίας βρέθηκε ικανή ποσότητα ελαίων σιλικόνης, ενώ μικρότερη ποσότητα βρέθηκε στον μετασχηματιστή της επιβατικής αμαξοστοιχίας.
Τα δείγματα αυτά θα αποσταλούν στο Εργαστήριο του ΕΜΠ προκειμένου ο καθηγητής το επόμενο διάστημα να περαιώσει την έρευνά του και να παραδώσει την πραγματογνωμοσύνη.
ΔΕΚΑ ΠΡΩΗΝ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΟΥ ΟΣΕ
Στο μεταξύ, και στο πλαίσιο της ανάκρισης που διενεργεί ο Εφέτης, δέκα πρώην στελέχη του ΟΣΕ σε βάρος των οποίων έχει ασκηθεί δίωξη κακουργηματικού χαρακτήρα, καλούνται για συμπληρωματική απολογία. Μάλιστα, δύο εξ αυτών προσήλθαν χθες στον Ανακριτή από τον οποίο και έλαβαν προθεσμία για το τέλος Οκτωβρίου.
Νωρίτερα και στις 7 Οκτωβρίου έχει κληθεί να απολογηθεί η πρόεδρος της ΡΑΣ, στις 10 Οκτωβρίου θα απολογηθούν 4 αιρετοί και υπηρεσιακοί παράγοντες, ενώ στις 21 και 22 Οκτωβρίου, θα απολογηθούν στέλεχος και 3 υπάλληλοι της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.
Χθες, τέλος, ο συγγενής θύματος Χρ. Κωνσταντινίδης (φωτ.) με δηλώσεις του στα ΜΜΕ έθεσε θέμα για τη συμμετοχή στη διαδικασία ενός εκ των δικαστικών πραγματογνωμόνων, ενώ αναφέρθηκε και στη χθεσινή δειγματοληψία στο Κουλούρι, δηλώνοντας ότι δεν περιλαμβάνεται στον κατάλογο του 2023.
Υπενθυμίζεται πως οι δύο δικαστικοί πραγματογνώμονες ορίστηκαν από την Τροχαία Λάρισας για τη διερεύνηση των αιτιών του δυστυχήματος στις 28 Φεβρουαρίου 2023 από τον κατάλογο των δικαστικών πραγματογνωμόνων του 2023, κατάλογο που αμφισβητεί ο κ. Κωνσταντινίδης, ως προς τον έναν εκ των δύο.
Υπενθυμίζεται επίσης πως ο κ. Κωνσταντινίδης στο πρόσφατο παρελθόν μεταξύ άλλων είχε μηνύσει και τους δύο δικαστικούς πραγματογνώμονες, μήνυση η οποία ως προς το σκέλος των πραγματογνωμόνων τέθηκε στο αρχείο.
Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

Gallery άρθρου

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass