«Κάτι κινείται» στην Αβερώφειο Σχολή

*ΔΡΟΜΟΛΟΓΟΥΝΤΑΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ, ΔΗΛΩΣΕ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ Θ. ΜΑΜΑΚΟΣ ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΩΝ. ΤΣΙΑΡΑ

Δημοσίευση: 28 Σεπ 2024 14:31

Ζητήματα που αφορούν τις εξελίξεις αναφορικά με την Αβερώφειο Σχολή, το ΕΘΙΑΓΕ, αλλά και του παραγωγικού κόσμου της Λάρισας και της Θεσσαλίας, βρέθηκαν επί τάπητος στη συνάντηση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων Κώστα Τσιάρα και του δημάρχου Λαρισαίων Θανάση Μαμάκου χθες το μεσημέρι στο Δημαρχείο Λάρισας.

Τόσο ο κ. Τσιάρας όσο και ο κ. Μαμάκος αναφέρθηκαν στη στενή συνεργασία ανάμεσα στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων και τον Δήμο Λαρισαίων, αναφορικά με θέματα που άπτονται της αρμοδιότητας του Υπουργείου και αφορούν στην ενίσχυση του παραγωγικού τομέα, αλλά και στην αξιοποίηση δομών της Λάρισας, όπως η Αβερώφειος Σχολή και το ΕΘΙΑΓΕ.
«Η προσπάθεια της κυβέρνησης είναι επίπονη, όχι μόνο για να κλείσει τις πληγές, αλλά να σχεδιάσει, να προγραμματίσει και να υλοποιήσει έργα το επόμενο διάστημα, που θα δώσουν πνοή, τις επόμενες δεκαετίες, στον θεσσαλικό κάμπο και γενικά στην Περιφέρεια Θεσσαλίας.
Η προσπάθεια που έγινε αυτόν τον χρόνο, σε συνδυασμό με τα μεγάλα έργα που είτε ολοκληρώνονται στη φάση της διαγωνιστικής διαδικασίας είτε μπαίνουν σε μια συγκεκριμένη τροχιά υλοποίησης, αποδεικνύουν τη σοβαρότητα που αντιμετωπίζει η κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός τα θέματα αυτά, να κλείσουμε τα ζητήματα του παρελθόντος, αλλά και να δημιουργηθούν προοπτικές για το μέλλον της Θεσσαλίας.
Σχεδιάζονται πολλά, ειδικά από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, τα οποία μπορεί να έχουν σχέση με μια ολιστική προσέγγιση του πρωτογενούς τομέα, το πώς θα μπορέσουμε να ανακουφίσουμε τον αγροτικό κόσμο από το κόστος παραγωγής, πώς θα μπορέσουμε να κλείσουμε πληγές του παρελθόντος. Αλλά και για την προστιθέμενη αξία των προϊόντων του τόπου μας.
Συζητήσαμε κυρίως όμως το πώς θα σχεδιάσουμε την επόμενη μέρα αναφορικά με την εκπαίδευση, την επιμόρφωση του κόσμου του πρωτογενούς τομέα -με την Αβερώφειο Σχολή να μπορεί να διαδραματίσει έναν κρίσιμο ρόλο, το επόμενο διάστημα», σημείωσε, μεταξύ άλλων, ο κ. Τσιάρας.
ΔΡΟΜΟΛΟΓΟΥΝΤΑΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ
Στις εξελίξεις που δρομολογούνται αναφορικά με ζητήματα του πρωτογενούς τομέα στην περιοχή ευθύνης του Δήμου Λαρισαίων αρμοδιότητας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων αναφέρθηκε από την πλευρά του ο δήμαρχος Λαρισαίων Θανάσης Μαμάκος.
«Βρισκόμαστε σε πολύ καλό δρόμο, ώστε να δρομολογηθούν εξελίξεις εξαιρετικά θετικές για τον Δήμο Λαρισαίων, αρμοδιότητας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και ανανεώσαμε τη συνάντησή μας με τον Υπουργό, για το αμέσως επόμενο διάστημα, με συγκεκριμένα θέματα που θα τεθούν.
Η περιοχή μας έχει υποστεί τεράστιες καταστροφές το προηγούμενο διάστημα και είναι σημαντική η προσπάθεια που γίνεται από όλους τους φορείς για την ανακούφιση των ανθρώπων που έχουν πληγεί, τόσο για τα σπίτια όσο και για τις επιχειρήσεις τους. Τεράστιες ζημιές έχει υποστεί και ο αγροτικός μας κόσμος, τόσο από τις πλημμύρες όσο και από την πανώλη και διαπιστώνουμε ότι υπάρχει μια πολύ σωστή προσέγγιση, από την κυβέρνηση, στην προσπάθεια σύνθεσης μιας βιώσιμης λύσης.
Φαίνεται ότι σύντομα θα έχουμε εξελίξεις αναφορικά με την αξιοποίηση της Αβερώφειου Σχολής, ένα διαρκές αίτημα της πόλης μας και της τοπικής κοινωνίας», τόνισε ο κ. Μαμάκος.
Στη συνάντηση παρευρέθηκαν ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Χρήστος Κέλλας, ο γενικός γραμματέας Γιώργος Στρατάκος, ο διευθυντής του Πολιτικού Γραφείου του Υπουργού Ντίνος Κόκκινος και ο πρώην νομάρχης Λάρισας Λουκάς Κατσαρός.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass