Σύντομες Ειδήσεις

Δημοσίευση: 27 Σεπ 2024 13:00

Εκδηλώσεις για την Παναγία Γοργοϋπηκόου

* ΞΕΚΙΝOΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΠΑΡΕΚΚΛΗΣΙ ΑΓΙΑΣ ΕΙΡΗΝΗΣ ΧΡΥΣΟΒΑΛΑΝΤΟΥ

Εξαήμερες λατρευτικές εκδηλώσεις οργανώνει η Ιερά Μητρόπολη Λαρίσης και Τυρνάβου και ο ιερός ναός Αγίων Δώδεκα Αποστόλων Εργατικών Κατοικιών Γιάννουλης, στη μνήμη της Παναγίας Γοργοϋπηκόου, η εικόνα της οποίας διεσώθη και παρέμενε στη θέση της, άθικτη, παρά το μένος των υδάτων, από τις καταστροφικές πλημμύρες που έπληξαν την ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας και ιδιαιτέρως των Εργατικών Κατοικιών Γιάννουλης Λάρισας, πέρυσι τον Σεπτέμβριο.

Το πρόγραμμα έχει ως εξής: Σήμερα Παρασκευή, 6:00 μ.μ.: Μεταφορά εικόνας, εσπερινός και αρτοκλασία.
Αύριο Σάββατο 28/9: 7:00 π.μ.: θεία λειτουργία, 7:00 μ.μ.: εσπερινός, μεταφορά εικόνος στον ναό Αγίου Γεωργίου Γιάννουλης.
Κυριακή 29-9, 7:00 π.μ.: Αρχιερατική θεία λειτουργία στον ναό Αγίου Γεωργίου Γιάννουλης (μονοκλησία) και επιστροφή εικόνος στο παρεκκλήσιο Αγίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου. 7:30 μ.μ.: Παράκληση Γοργοϋπηκόου.
Δευτέρα 30-9, 7:00 π.μ.: θεία λειτουργία και 9:00 μ.μ. - 12:30 μ.μ.: αγρυπνία.
Τρίτη1-10 9:00 π.μ.: Παράκληση αγιασμός του μηνός Οκτωβρίου, 7:00 μ.μ. ιερό ευχέλαιο.
Τετάρτη 2-10, 10:00 π.μ.: Παράκληση, μεταφορά εικόνας.
Όλες οι ακολουθίες θα τελεστούν στο παρεκκλήσι Αγίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου.

 

Αιμοδοσία στο Αβέρωφ

Εθελοντική αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί από τις «Αλησμόνητες Πατρίδες», τον Δήμο Λαρισαίων και το Τμήμα Αιμοδοσίας του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, την 1η Οκτωβρίου, από τις 3 το μεσημέρι μέχρι τις 6 το απόγευμα, στο Κέντρο Εκπαίδευσης και Πολιτισμού για τις ευπαθείς ομάδες, στην οδό Γαριτσίου 17, στο Αβέρωφ.

 

Ομιλία για την άνοια

* ΣΤΟ ΜΑΚΡΥΧΩΡΙ

Το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Τεμπών σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου και με τα ΚΑΠΗ διοργανώνει ομιλία με θέμα «Συμπτώματα, στάδια, αίτια, διαχείριση με σκοπό την ευαισθητοποίηση των πολιτών για τη νόσο», τη Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2024 και ώρα 18:30  στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου «Αντλιοστάσιο» Μακρυχωρίου.
Ομιλητής θα είναι ο κ. Κωνσταντίνος Παντελής, ψυχολόγος του Κέντρου Κοινότητας BSc, MSc, MA.
Το Κέντρο Κοινότητας χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο στο πλαίσιο του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος Θεσσαλίας 2021-2027.

 

Συνέλευση υπαλλήλων ΥπΕΘΑ

Ο Σύλλογος Υπαλλήλων Υπουργείου Εθνικής Άμυνας (ΥπΕΘΑ) Θεσσαλίας καλεί τα μέλη του στην εκλογοαπολογιστική συνέλευση η οποία θα πραγματοποιηθεί στον χώρο συγκεντρώσεων του 303 ΠΕΒ, τη Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου στις 9 το πρωί.

 

Ενημέρωση για το αλάτι

* ΑΠΟ ΤΗΝ 11η ΤΟΜΥ ΦΙΛΙΠΠΟΥΠΟΛΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

Η διεπιστημονική ομάδα των ΤΟΜΥ Φιλιππούπολης και Γιάννουλης Λάρισας την ερχόμενη Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου θα βρίσκεται στην πλατεία Νεάπολης, όπου θα ενημερώνει τους πολίτες για τις βλαβερές επιπτώσεις από την υψηλή πρόσληψη του αλατιού, για το πώς μπορεί κάποιος να αναγνωρίσει εάν ένα τρόφιμο έχει υψηλή περιεκτικότητα σε αλάτι, ενώ θα δώσουν πρακτικές συμβουλές για τη μείωση πρόσληψης αλατιού.

 

Αιτήσεις για άδεια γεωργικού ελκυστήρα

Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για τη χορήγηση άδειας οδήγησης γεωργικού ελκυστήρα στον Δήμο Τυρνάβου. Οι ενδιαφερόμενοι πολίτες μπορούν να προσέρχονται στο ΚΕΠ Δήμου Τυρνάβου, προκειμένου να καταθέσουν τη σχετική αίτηση προσκομίζοντας τα απαραίτητα δικαιολογητικά.
Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων είναι έως τις 7 Οκτωβρίου 2024.
Για περισσότερες πληροφορίες και διευκρινίσεις σχετικά με τα δικαιολογητικά οι ενδιαφερόμενοι/-ες μπορούν να απευθύνονται στο ΚΕΠ και στα τηλέφωνα 2492-350.300 και 2492-350.306.

 

Εγγραφές εθελοντών στην ΕΟΥΔΑ

Εγγραφές εθελοντών πραγματοποιούνται στην Εθελοντική Ομάδα Διάσωσης και Υγειονομικών Αποστολών (ΕΟΥΔΑ).
Η ΕΟΔΥΑ είναι ενταγμένη στο ¨Μητρώο Εθελοντικών Οργανώσεων Πολιτικής Προστασίας¨ και είναι η πολυπληθέστερη Εθελοντική ομάδα στη Θεσσαλία, με πληθώρα επιχειρησιακών δράσεων σε συμβάντα καταστροφών.
Η στελέχωσή της είναι εθελοντική και μέλη της μπορούν να γίνουν άνδρες και γυναίκες που έχουν συμπληρώσει το 18ο και δεν έχουν υπερβεί το 60ό έτος της ηλικίας τους.
Για πληροφορίες επικοινωνήστε στα τηλέφωνα 6971.641.664 και 6981.577.846 στο email: info@eodia.gr στο facebook eodia 2017, ή στο www.eodia.gr.

 

Απεργούν οι φορτοεκφορτωτές

* ΣΤΙΣ 3 ΚΑΙ 4 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Η Ομοσπονδία Φορτοεκφορτωτών Ελλάδος προχωρά σε 48ωρη πανελλαδική απεργία στις 3 και 4 Οκτωβρίου. Σύμφωνα με τη ΓΣΕΕ, ο συγκεκριμένος κλάδος αντιμετωπίζει αρκετά και χρόνια προβλήματα.
Η Ομοσπονδία τους διεκδικεί, μεταξύ άλλων, την έκδοση γενικού ενιαίου κανονισμού εργασίας διεξαγωγής των φορτοεκφορτωτικών εργασιών λιμένος, καθώς και την έκδοση κανονισμού εργασίας διεξαγωγής ανάλογων εργασιών ξηράς. Η ΓΣΕΕ βρίσκεται στο πλευρό των συναδέλφων και ζητά από τα συναρμόδια Υπουργεία την άμεση επίλυση των εργασιακών προβλημάτων τους.

 

Εκλογές στον Πανθεσσαλικό Σύλλογο Καλαρρυτινών

* ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 6 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ, ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Ο Πανθεσσαλικός Σύλλογος Καλαρρυτινών «Οι Καλαρρύτες» οργανώνει εκλογοαπολογιστική γενική συνέλευση την Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2024 και ώρα 11:00 πρωινή στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων της Ηπειρωτικής Εστίας (οδός Καρδίτσης 139, Λάρισα).
Τα θέματα ημερήσιας διάταξης είναι τα εξής: Λογοδοσία Διοικητικού Συμβουλίου. Οικονομικός απολογισμός έτους 2024. Ανακοίνωση έκθεσης Ελεγκτικής Επιτροπής. Προϋπολογισμός έτους 2025. Προτάσεις μελών. Διάφορα. Αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου και Ελεγκτικής Επιτροπής.
Σε περίπτωση μη απαρτίας η γενική συνέλευση θα επαναληφθεί την αμέσως επόμενη Κυριακή, 13 Οκτωβρίου 2024, την ίδια ώρα, στον ίδιο χώρο και με τα ίδια θέματα.

 

Εκδήλωση για επιλογή επαγγέλματος

* ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 6 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΣΤΟ ΠΑΡΚΟ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ «JOIST» ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Το Ινστιτούτο Ψυχοκοινωνικής Ανάπτυξης (Ι.Ψ.Α.) διοργανώνει εκδήλωση για τον επαγγελματικό προσανατολισμό και την αναζήτηση επαγγέλματος με τίτλο «Επαγγελματικός προσανατολισμός υψηλών απαιτήσεων και προσδοκιών σε μία νέα εποχή εξελίξεων».
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2024, στις 11:00 π.μ., στο αμφιθέατρο του Πάρκου Καινοτομίας «JOIST», επί της οδού Βαλτετσίου και Τριπόλεως. Η είσοδος είναι ελεύθερη.
Απευθύνεται σε μαθητές και μαθήτριες Γυμνασίου και Λυκείου, σε γονείς, εκπαιδευτικούς και νέους ενήλικες. Περιλαμβάνει ομιλίες επαγγελματιών και επιστημόνων, διακεκριμένων στην επιστήμη τους, το επάγγελμά τους και την αγορά εργασίας σε εθνικό, αλλά και διεθνές επίπεδο.
Θα συζητηθούν ζητήματα όπως: Τι γίνεται με τις δεξιότητες;
Πόσο δεδομένη είναι η επιτυχής επαγγελματική αποκατάσταση με γνώμονα μόνο τις σπουδές, σε μια εποχή ραγδαίων κοινωνικοοικονομικών και τεχνολογικών εξελίξεων, όπως η τηλεργασία και ο ερχομός της Τεχνητής Νοημοσύνης στη ζωή μας;
Τι σημαίνει οι προσωπικές μας προσδοκίες, σχετικά με μια ελπιδοφόρα επαγγελματική πορεία, να ματαιώνονται; Ποιο είναι το μέλλον των επαγγελμάτων; Τι σημαίνει να αλλάζω επάγγελμα ή να μην ασκώ το επάγγελμα, για το οποίο έχω σπουδάσει;
Για όλα τα παραπάνω, οι ομιλητές και οι ομιλήτριες θα μεταφέρουν τις προσωπικές τους εμπειρίες, θα δώσουν πληροφορίες και θα απαντήσουν σε σχετικά ερωτήματα.
Ομιλητές/τριες κλήθηκαν να είναι οι εξής: Αθανάσιος Μαμάκος Δικηγόρος, Δήμαρχος Δήμου Λαρισαίων, Μαρία Κουτσαύτη Σύμβουλος Διαχείρισης Σταδιοδρομίας, Ιδρύτρια και Διευθύνουσα του Κέντρου Συμβουλευτικής Προσανατολισμού και Εκπαίδευσης «Σ.Ε.Π.&Ε.- Career Associates», Θεόφιλος Καραχάλιος γιατρός Χειρούργος Ορθοπεδικός, Καθηγητής Ορθοπεδικής και Πρόεδρος Ιατρικής Σχολής, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, Κέλλυ Γεροστέργιου Προϊσταμένη Τμήματος Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και ΒΝΣ στην εταιρεία ΔΥΠΑ Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης πρώην ΟΑΕΔ, Λάμπρος Κούρτης Ph.D, Μηχανολόγος Μηχανικός, Ιδρυτής και Επιστημονικός Υπεύθυνος Startup Chronicles, Χρήστος Γιακουβής Γενικός Γραμματέας του ΣΘΕΒ, ιδιοκτήτης του εκπαιδευτικού οργανισμού «Δυναμική», Πανταζής Πανταζούδης MSc., Αξιωματικός ΕΛ.ΑΣ., Ψυχολόγος, Ψυχοθεραπευτής, Χρήστος Παναγούλης MSc., Γεωπόνος - Σύμβουλος Γεωργικών Επιχειρήσεων, Γεν. Γραμματέας Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Γεωπόνων (Π.Ο.Σ.Γ.), Κυριακή Σπανού πρώην Καλλιτεχνική Διευθύντρια Θεσσαλικού Θεάτρου, Σκηνοθέτης, Μεταφράστρια, Συγγραφέας και Θεατρολόγος, Λευκοθέα Βαΐτση MSc., Δ/νση μηχ/σης Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Σοφία Κύρμπα MBA Στέλεχος Τραπεζικού Καταστήματος, Απόφοιτος Φιλοσοφικής Σχολής, Παναγιώτης Καρακίτσιος Πολιτικός Μηχανικός Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, Founder, CEO, Geomiso.

 

Αντιδρούν στο «λουκέτο» μονάδων της ΔΕΗ

* ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΔΕΗ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Το κλείσιμο των μονάδων της ΔΕΗ σε Μεγαλούπολη και Πτολεμαΐδα θα συζητηθεί σε συνάντηση που οργανώνει το Πολιτιστικό Κέντρο ΔΕΗ Λάρισας με τα Διοικητικά Συμβούλια των συνταξιούχων και της ΕΤΕ ΔΕΗ τμήμα Λάρισας, στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου, την Τρίτη 1 Οκτωβρίου και ώρα 12 το μεσημέρι.

 

Βραδιά ερευνητή

* ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ * ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας διοργανώνει για μία ακόμα χρονιά τη «Βραδιά του ερευνητή», σήμερα Παρασκευή, από τις 18:00 έως τις 22:00, στον Μύλο του Παππά, στη Λάρισα.
Οι διοργανωτές προσκαλούν το κοινό να γνωρίσει τον μαγευτικό κόσμο της έρευνας. Στο πλαίσιο της «Βραδιάς του Ερευνητή», επιστήμονες και ερευνητές θα συστήσουν τον κόσμο στην έρευνα με διαδραστικά πειράματα, ερευνητικά παιχνίδια και καλλιτεχνικά δρώμενα. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

 

Eκδήλωση για την ίδρυση του ΕΑΜ
Το Παράρτημα Λάρισας της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ θα πραγματοποιήσει εκδήλωση σήμερα Παρασκευή 27 Σεπτέμβρη 2024 και ώρα 10 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο Λάρισας, για να τιμήσει την ίδρυση του ΕΑΜ που έγινε στις 27 Σεπτέμβρη 1941.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass