Πανελλήνια γιορτή τρούφας

*ΑΠΟ 10 ΩΣ 12 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΜΕΤΕΩΡΩΝ *ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ *ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΤΡΟΥΦΟΚΥΝΗΓΟΙ ΚΑΙ ΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΕΣ

Δημοσίευση: 25 Σεπ 2024 14:20

Η 2η Πανελλήνια Γιορτή Τρούφας θα πραγματοποιηθεί από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων και Μουσείο Μανιταριών, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τον Δήμο Μετεώρων, από την Πέμπτη 10 Οκτωβρίου ως και το Σάββατο 12 Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα: Την Πέμπτη 10 Οκτωβρίου, στην αίθουσα Νίτσα Λιάπη στις 19:00, θα γίνει το πρώτο σεμινάριο με θέμα την «Καλλιέργεια τρούφας», με ομιλητές τους κορυφαίους γνώστες και καλλιεργητές τρούφας, την κυρία Νόλα Κατερίνα και τον κύριο Μυλωνά Βασίλη.
Στο επόμενο σεμινάριο, της ίδιας ημέρας, ο κύριος Τσίλης Νίκος, εκπαιδευτής σκύλων και τρουφοκυνηγός, θα αναφερθεί στην εκπαίδευση σκύλων για την ανεύρεση τρούφας, στις πιο ενδεδειγμένες φυλές κλπ.
Το Σάββατο 12 Οκτωβρίου στην ίδια αίθουσα θα γίνουν δύο σεμινάρια. Στις 18:45 ο κύριος Καουνάς Βασίλης, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου Μανιταρόφιλων Ελλάδος, θα αναφερθεί στα κυριότερα είδη τρούφας που συναντάμε στη χώρα μας, ενώ στις 19:15 η κυρία Όλγα Γκορτζή, καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, θα αναφερθεί στη διατροφική αξία των μανιταριών και της τρούφας, καθώς και στη σύνδεσή τους με την εμπορική τους αξία και τη θέση τους στην αγορά.
Πρόκειται για τέσσερα σεμινάρια πολύ εξειδικευμένα, τα οποία θα απαντήσουν σε μία σειρά από απορίες και ερωτήματα, που βοηθούν όλους όσους θέλουν να ασχοληθούν με το αντικείμενο αυτό.
Να σημειώσουμε ότι καθ’ όλη τη διάρκεια της γιορτής, καλλιεργητές τρούφας, εκπαιδευτές σκύλων και τρουφοκυνηγοί, θα βρίσκονται στην πλατεία, σε ειδικό χώρο, προκειμένου να μοιραστούν τις γνώσεις τους με κάθε ενδιαφερόμενο.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass