Σύντομες ειδήσεις

Δημοσίευση: 25 Σεπ 2024 13:25

Παράσταση διαμαρτυρίας αγροτών
ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 27 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Παράσταση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιήσουν στη Λάρισα την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου το απόγευμα, όπου και θα βρίσκεται κυβερνητικό κλιμάκιο πολλών υπουργών, αλλά και ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ, οι αγρότες της Αγιάς

Η μετάβαση στη Λάρισα θα γίνει μαζικά με τα αυτοκίνητά τους, από την Αγιά στις 5:30 το απόγευμα.
Να σημειωθεί ότι προχθές πραγματοποιήθηκε σύσκεψη Αγροτικών Συλλόγων και Συνεταιρισμών του Δήμου Αγιάς, οι οποίοι εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους, αρνούμενοι να αποδεχθούν το ότι η κυβέρνηση δεν τους αποζημίωσε για τη ζημία που υπέστησαν μήλα και κάστανα, για τα οποία το γειτονικό Πήλιο, για το ίδιο αίτιο και για την ίδια ζημία, έλαβε σημαντική οικονομική στήριξη. Επίσης εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους για τα «μηδενικά» πορίσματα αποζημιώσεων που εξέδωσε ο ΕΛΓΑ για τις καλλιέργειές τους από τις περσινές πλημμύρες.

 

 

Επετειακή εκδήλωση για τα 50 χρόνια ΟΝΝΕΔ

Από τη Θεσσαλία ξεκινούν οι επετειακές εκδηλώσεις για τον εορτασμό των 50 χρόνων από την ίδρυση της ΟΝΝΕΔ και συγκεκριμένα οργανώνεται εκδήλωση την Τρίτη 1 Οκτωβρίου στις 19:00 στη Λάρισα, στην αίθουσα εκδηλώσεων Δ.Ε.Υ.Α.Λ.

 

 

Εκλεβε ποτά από σούπερ μάρκετ

ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Συνελήφθη προχθές το απόγευμα στη Λάρισα από προστρέξαντες αστυνομικούς του Τμήματος Άμεσης Δράσης Λάρισας, ένας ημεδαπός άνδρας, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπές από σούπερ μάρκετ.
Ειδικότερα, λίγο νωρίτερα, ο δράστης εισήλθε σε σούπερ μάρκετ της πόλης και αφαίρεσε τρεις φιάλες αλκοολούχου ποτού, τις οποίες απέκρυψε στο εσωτερικό του ρουχισμού του. Οι αφαιρεθείσες φιάλες κατασχέθηκαν από την κατοχή του δράστη και ακολούθως αποδόθηκαν σε υπεύθυνο του καταστήματος.
Από την περαιτέρω έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας προέκυψε ότι, ο δράστης, κατά το χρονικό διάστημα από 5-01-2024 έως 21-09-2024 στη Λάρισα, προέβη σε είκοσι περιπτώσεις κλοπής από καταστήματα σούπερ μάρκετ, κατά τις οποίες αφαίρεσε συνολικά σαράντα φιάλες διάφορων αλκοολούχων ποτών.

 

 

Μνημόσυνο για τον ήρωα παπα-Θανάση
ΣΤΗ ΒΕΡΔΙΚΟΥΣΙΑ

Επιμνημόσυνη δέηση προς τιμήν του ήρωα Ιερέα Αθανασίου Παπαθανασίου θα τελεστεί την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2024, στον ναό του Προφήτη Ηλία, στη Βερδικούσια. Στην ίδια εκδήλωση θα κατατεθούν στεφάνια στην προτομή του ήρωα, ενώ θα ακολουθήσει δεξίωση στην αίθουσα εκδηλώσεων του ιερού ναού, όπου και θα προβληθεί απόσπασμα ταινίας, που αφορά στη ζωή και τη δράση του ήρωα ιερέα. Τα γυρίσματα της ταινίας αναμένεται να ολοκληρωθούν έως το τέλος του 2024.
Επίσης θα γίνει αναφορά στην απελευθέρωση του χωριού από τους Τούρκους, που έγινε στις 5 Οκτωβρίου 1912, καθώς και ενημέρωση για την επανάσταση στη Βερδικούσια στις 7 Απριλίου 1854. Την εκδήλωση διοργανώνει ο Μορφωτικός Σύλλογος του χωριού «Ομόνοια».

 

 

Εκδήλωση για επιλογή επαγγέλματος

Το Ινστιτούτο Ψυχοκοινωνικής Ανάπτυξης (Ι.Ψ.Α.) διοργανώνει εκδήλωση για τον επαγγελματικό προσανατολισμό και την αναζήτηση επαγγέλματος με τίτλο «Επαγγελματικός προσανατολισμός υψηλών απαιτήσεων και προσδοκιών σε μία νέα εποχή εξελίξεων».
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2024, στις 11:00 π.μ., στο αμφιθέατρο του Πάρκου Καινοτομίας «JOIST», επί της οδού Βαλτετσίου και Τριπόλεως. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

 

 

Επετειακή εκδήλωση για την ίδρυση του ΕΑΜ

Το Παράρτημα Λάρισας της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ θα πραγματοποιήσει εκδήλωση την Παρασκευή 27 Σεπτέμβρη 2024 και ώρα 10 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο Λάρισας, για να τιμήσει την ίδρυση του ΕΑΜ που έγινε στις 27 Σεπτέμβρη 1941. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει: Παρουσίαση των μνημείων – τόπων θυσιαστηρίων αγωνιστών και αγωνιστριών 1941 -1950 Νομού Λάρισας. Ομιλία από τον πρόεδρο του Παραρτήματος Θανάση Σερδένη. Κατάθεση στεφανιών στην πλατεία Τάκη Γαργαλιάνου.

 

Ενημέρωση για πρώτες βοήθειες

ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΣΩΤΗΡΙΟ

Το κινητό κλιμάκιο πλημμυροπαθών – ΕΠΑΨΥ, σε συνεργασία με την Εθελοντική Ομάδα Διάσωσης και Υγειονομικών Αποστολών (ΕΟΔΥΑ) και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Σωτηρίου, θα πραγματοποιήσει εκδήλωση με θέμα τις «Πρώτες βοήθειες ψυχικής και σωματικής υγείας», στο Πολιτιστικό Κέντρο –Κοινότητα, στο Σωτήριο του Δήμου Κιλελέρ, σήμερα Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου, στις 5 μ.μ.
Οι επαγγελματίες του κινητού κλιμακίου θα αναλύσουν ζητήματα σχετικά με την παροχή πρώτων βοηθειών ψυχικής υγείας μετά από τραυματικά γεγονότα, όπως η πλημμύρα, και συνέπειες αυτών, όπως το μετατραυματικό στρες, ενώ οι εθελοντές της ΕΟΔΥΑ θα προβούν σε ενημέρωση αναφορικά με την παροχή πρώτων βοηθειών σωματικής υγείας.
Μετά την εκδήλωση θα χορηγηθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης των πρώτων βοηθειών.

 

Μαθήματα ραδιοερασιτεχνών

Η Ένωση Ραδιοερασιτεχνών Θεσσαλίας από αύριο Πέμπτη και κάθε Πέμπτη, στις 18:00, θα πραγματοποιεί δωρεάν μαθήματα στα εγγεγραμμένα μέλη, για την απόκτηση Πτυχίου Ραδιοερασιτέχνη, εν όψει των επικείμενων εξετάσεων Β’ Περιόδου 2024. Οι ενδιαφερόμενοι/-ες μπορούν να επικοινωνούν με τον πρόεδρο της Ένωσης, Κακαδιάρη Αθανάσιο, στο τηλέφωνο 6980-986.549.

 

Αιμοδοσία στο Αβέρωφ

Εθελοντική αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί από τις «Αλησμόνητες Πατρίδες», τον Δήμο Λαρισαίων και το Τμήμα Αιμοδοσίας του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, την 1η Οκτωβρίου, από τις 3 το μεσημέρι μέχρι τις 6 το απόγευμα, στο Κέντρο Εκπαίδευσης και Πολιτισμού για τις ευπαθείς ομάδες, στην οδό Γαριτσίου 17, στο Αβέρωφ.

 

Πανηγυρίζει η Μονή Ιωάννου του Θεολόγου

ΣΤΟ ΖΑΡΚΟ

Η Ιερά Μονή Ιωάννου του Θεολόγου Ζάρκου πανηγυρίζει τη Μετάσταση του Προστάτη Αγίου.
Σήμερα Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2024 και ώρα 6:30 μ.μ. θα ψαλεί μέγας πανηγυρικός Εσπερινός μετά θείου κηρύγματος και αρτοκλασίας, χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης κ.κ. Χρυσοστόμου.
Αύριο, Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2024, από 7:30 π.μ. έως 10:00 π.μ., θα ψαλεί ο Όρθρος και στη συνέχεια θα τελεστεί Θεία Λειτουργία. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας (5:00 μ.μ.) θα ψαλεί ο Εσπερινός και η παράκληση του Αγίου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass