Μνημόσυνο για τα θύματα της Μικρασιατικής Καταστροφής

Στην Αγία Παρασκευή Φαρσάλων από τον Μητροπολίτη κ. Τιμόθεο

Δημοσίευση: 23 Σεπ 2024 13:41

ΦΑΡΣΑΛΑ (Γραφείο «Ε»)
Μνημόσυνο για την ανάπαυση των ψυχών όλων των πεσόντων της Μικρασιατικής Καταστροφής πραγματοποιήθηκε χθες στον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής Φαρσάλων. Το μνημόσυνο τέλεσε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης κ. Τιμόθεος.

Εκ μέρους του Συλλόγου Μικρασιατών Φαρσάλων, ο κ. Μανταλιάς Κωνσταντίνος, υποψήφιος διδάκτωρ ΕΚΠΑ, μεταξύ άλλων ανέφερε: «Στη μνήμη όσων χάθηκαν και στη μνήμη όσων ήρθαν εδώ βασανισμένοι, ξεχασμένοι, για να μας εξιστορήσουν τα όσα πραγματικά έγιναν εκεί, στη δική μας αξέχαστη Ανατολή, προσφέραμε αυτό το μνημόσυνο από την καρδιά μας. Σαν φέτος κλείνουν 100 χρόνια προσφυγιάς, απομάκρυνσης και ορφάνιας από την πατρογονική εστία σχεδόν ενός εκατομμυρίου Μικρασιατών και εγκατάστασης στη μητέρα Ελλάδα. Η ακούσια αποχώρηση από την πατρίδα συνοδεύεται από έντονα συναισθήματα. Κι αυτό διότι η πατρίδα παρουσιάζεται να μην είναι παρά ο τόπος που κάποιος ζει, έχει πεθαμένους προγόνους, είναι το προϊόν του μόχθου του, οι προσδοκίες του, όπου εξελίσσεται μια καθημερινότητα με τα μικρά και τα μεγάλα της αιτήματα».
Αγιασμος στο Σπιτι της Αγαπης
Ακολούθως, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμόθεος τέλεσε την ακολουθία του Αγιασμού για την έναρξη της λειτουργίας του «Σπιτιού Αγάπης» Φαρσάλων στον χώρο, που στεγάζεται στην πόλη. Ο Σεβασμιότατος ευχαρίστησε τους ιερείς για τη διακονία που επιτελούν στο «Σπίτι Αγάπης» Φαρσάλων και τις εθελόντριες κυρίες που καθημερινά δίνουν το είναι τους για να έχουν ένα ζεστό πιάτο φαγητού αναξιοπαθούντες.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass