Είκοσι χρόνια δωρεάν μαθήματα ανώδυνου τοκετού στη Λάρισα

* ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ * ΤΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΑΝ 6.209 ΓΥΝΑΙΚΕΣ * ΣΕ ΠΟΛΛΑ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΖΥΓΟΙ ΤΟΥΣ

Δημοσίευση: 20 Σεπ 2024 14:41

Εκδήλωση για τα 20 χρόνια του προγράμματος ανώδυνου τοκετού και ψυχοπροφυλακτικής στη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Θεσσαλίας διοργανώθηκε χθες το πρωί στη Λάρισα.

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που όλο αυτό το διάστημα έχουν παρακολουθήσει 6.209 έγκυες γυναίκες και αρκετές, μάλιστα, με τη συμμετοχή των συζύγων τους, στο πλαίσιο του οποίου έμαθαν για τον ανώδυνο τοκετό, τη φροντίδα του βρέφους, καθώς και τον μητρικό θηλασμό. Με αφορμή αυτήν την επέτειο ο αντιπεριφερειάρχης Υγείας κ. Ευάγγελος Αποστόλου δήλωσε τα εξής: «Κλείνουμε είκοσι χρόνια ανώδυνου τοκετού. Στο συγκεκριμένο τμήμα έχουν μαθητεύσει πάρα πολλές εγκυμονούσες σε θέματα ανώδυνου τοκετού, θηλασμού και περιποίησης βρέφους. Οι συναδέλφισσες μαίες έχουν δώσει ένα μεγάλο κομμάτι της ζωής τους για να εκπαιδεύσουν τις εγκυμονούσες. Από όσο έχουμε δει, έχουν φτάσει τις 6.210 εγκυμονούσες. Είναι το μοναδικό τμήμα που λειτουργεί σε όλη την Ελλάδα σε αυτόν τον τομέα. Η Περιφέρεια Θεσσαλίας, ο περιφεριφερειάρχης κ. Κουρέτας και εγώ, είμαστε δίπλα στο τμήμα. Θέλουμε την κοινωνία της Λάρισας κοντά μας στη διάρκεια των εορτασμών για τα 20 χρόνια». Από την πλευρά της, η μαία και προϊσταμένη του τμήματος κ. Γεωργία Ντέλλα σημείωσε, μεταξύ άλλων, πως «το 2004 ξεκινήσαμε με τη συνάδελφο, κ. Νίκη Βλαχοστέργιου, μια πρωτοβουλία εθελούσια στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων μας, τη διεξαγωγή των μαθημάτων ανώδυνου τοκετού.
Δίνονται πολύτιμες συμβουλές για να εφαρμοστούν την ώρα του τοκετού και να προστατεύουν το σώμα τους από σωματικούς και ψυχικούς πόνους. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται εκτός από τον τοκετό στην περιποίηση του βρέφους και πολύ περισσότερο στον μητρικό θηλασμό, όπου οι μητέρες βρίσκουν τη στήριξή μας και σε οποιαδήποτε προβλήματα προκύψουν. Είτε διά ζώσης είτε διαδικτυακά». Αξίζει να σημειωθεί ότι η προσπάθεια αυτή, μοναδική πανελλαδικά σε Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας στη Λάρισα, συνεχίζεται δωρεάν.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass