«Είχα ζητήσει την ένταξη υποψηφίων στο 2% εισαγωγής στα ΑΕΙ»

* ΔΗΛΩΝΕΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ

Δημοσίευση: 20 Σεπ 2024 14:21

Σχετικά με την απόφαση του υπουργού Παιδείας για τη χορήγηση ειδικής ποσόστωσης εισαγωγής σε υποψηφίους των περιοχών που επλήγησαν από την κακοκαιρία «Ντάνιελ» και την εξαίρεση από αυτήν υποψηφίων από τον Δήμο Ελασσόνας, ο δήμαρχος Ελασσόνας Νικ. Γάτσας σε ανακοίνωσή του υποστηρίζει, μεταξύ άλλων, τα εξής: «…Ο αποκλεισμός υποψηφίων από την ποσόστωση εισαγωγής στον Δήμο Ελασσόνας εγείρει θέματα αξιοπιστίας του συστήματος και θέματα ισότητας των υποψηφίων ακόμη και στην ίδια σχολική μονάδα. Ήδη από τον Φεβρουάριο είχα ζητήσει με επιστολή μου στον υπουργό Παιδείας την ένταξη όλων των υποψήφιων φοιτητών του Δήμου Ελασσόνας στην ειδική ποσόστωση εισαγωγής.

Το Υπουργείο Παιδείας γνώριζε ήδη από την αρχή την κατάσταση που επικρατούσε στα σχολεία της Θεσσαλίας και είχε τη δυνατότητα νομοθετικής πρωτοβουλίας, καθώς και χρονικό περιθώριο 12 μηνών για να αποκαταστήσει την αδικία. Είναι, επομένως, υποκριτικό να επικαλούνται κάποιοι την απόφαση του γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας για την κήρυξη έκτακτης ανάγκης, η οποία εκδόθηκε βάσει των εισηγήσεων της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Θεσσαλίας τις πρώτες κιόλας μέρες από τη θεομηνία και αφορά κυρίως τη δυνατότητα άμεσης επέμβασης κατά παρέκκλιση της πάγιας διαδικασίας και τη χορήγηση επιδομάτων πρώτης ανάγκης. Το Υπουργείο Ανάπτυξης έχει ήδη προσπεράσει την απόφαση και θα χορηγήσει χρηματικές ενισχύσεις σε πληγείσες επιχειρήσεις που βρίσκονται και σε κοινότητες που δεν κηρύχθηκαν σε έκτακτη ανάγκη. Το Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας έχει ήδη προσπεράσει την απόφαση και θα εγκρίνει επιχορηγήσεις για την αποκατάσταση ζημιών σε κοινότητες που δεν κηρύχθηκαν σε έκτακτη ανάγκη. Το Υπουργείο Υποδομών έχει ήδη προσπεράσει την απόφαση και θα υλοποιήσει έργα αποκατάστασης και σε κοινότητες που δεν κηρύχθηκαν σε έκτακτη ανάγκη. Το ίδιο πρέπει να κάνει και το Υπουργείο Παιδείας, για τους υποψήφιους των κοινοτήτων που δεν κηρύχθηκαν σε έκτακτη ανάγκη, λαμβάνοντας υπ’ όψιν τις συνθήκες που περιγράψαμε παραπάνω. Η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας έχει τη δυνατότητα ακόμη και σήμερα να το κάνει και την καλούμε να αποκαταστήσει την αδικία».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass