«Ο Παύλος Φύσσας ζει…»

ΤΟΝΙΣΤΗΚΕ ΣΕ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΧΘΕΣ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Δημοσίευση: 19 Σεπ 2024 17:06

«Ο φασισμός και η ύπαρξη κομμάτων στην αστική πολιτική σκηνή που φαίνεται να ενοποιούν τους ανθρώπους με τη συγκεκριμένη ρητορική αποτελεί χαρακτηριστικό σύμπτωμα της εποχής μας.

Σε ευρωπαϊκό επίπεδο, πλέον βλέπουμε ακροδεξιά μορφώματα να καρπώνονται την οικονομική κρίση που βαραίνει τις πλάτες των καταπιεσμένων και να προσπαθούν να στρέφουν την οργή κατά των μεταναστών και των κατατρεγμένων» τονίσθηκε σε αντιφασιστική συγκέντρωση που έγινε χθες στην πλατεία Ταχυδρομείου.
Η συγκέντρωση διοργανώθηκε από την «Ντουγρού» με τη συμμετοχή μελών και άλλων συλλογικοτήτων και οργανώσεων με αφορμή τη θλιβερή επέτειο της συμπλήρωσης 11 χρόνων από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από μέλος της Χρυσής Αυγής.  
Οπως μεταξύ άλλων τονίστηκε στη συγκέντρωση «η ακροδεξιά πολιτική της τωρινής νεοφιλελεύθερης κυβέρνησης χρησιμοποιεί και τροφοδοτεί προς συμφέρον της την ακροδεξιά ρητορική, μεγαλώνοντας έτσι το εθνικό φρόνημα και εξοπλίζοντας έτσι ακόμα καλύτερα την Ευρώπη φρούριο. Ενισχύει φασιστικούς πυρήνες και συγκαλύπτει εγκλήματα κατά προσφύγων όπως οι απαγωγές στον Έβρο πέρσι το καλοκαίρι. Έτσι τα βίαια pushback τα οποία πραγματοποιεί καταπατώντας κάθε θεμελιώδες ανθρώπινο δικαίωμα γίνονται ακόμα πιο αποτελεσματικά.
Προσπαθούν με κάθε τρόπο να διασπάσουν την κοινωνική συνοχή των ταξικά όμοιων ανθρώπων, λειτουργώντας με αυτόν τον τρόπο σαν καταλύτης για το κεφάλαιο το οποίο παρελαύνει ελεύθερα σε όλα τα πεδία της κοινωνικής μας ζωής. Κεκαλυμμένοι με το πρόσχημα των πατριωτών βλέπουμε κόμματα ή και οργανώσεις να διεισδύουν παντού.
 Ένα τρανό παράδειγμα στον ελλαδικό χώρο είναι η απόπειρα δημιουργίας εθνικιστικού σωματείου 4Ε. Στην προκειμένη περίπτωση το σωματείο αυτό φαίνεται πως θα αναλάβει τον ρόλο της καταστολής του «εσωτερικού εχθρού», του κόσμου που αγωνίζεται για καλύτερες εργασιακές συνθήκες, ενάντια στην ακρίβεια και τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass