«Αφαντη η Δημοτική Αρχή Αγιάς στο Σκλήθρο»

* ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΩΣΤΑΣ ΧΟΥΤΖΙΟΥΜΗΣ * ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ ΔΡΟΜΟΙ, ΕΛΛΕΙΨΗ ΦΩΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ

Δημοσίευση: 19 Σεπ 2024 13:00

ΑΓΙΑ (Γραφείο «Ε»)
Του Νίκου Γουργιώτη
Την παραμέληση του χωριού του και των αναγκών του από τη Δημοτική Αρχή Αγιάς καταγγέλλει ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Σκλήθρου Κωνσταντίνος Χουτζιούμης.

Σε επικοινωνία του με την «Ε», εξέφρασε την αγανάκτησή του γιατί όπως τονίζει «εδώ και οχτώ μήνες που ανέλαβε κοινοτάρχης, ούτε μία φορά δεν ανταποκρίθηκε ο δήμαρχος Αντώνης Γκουντάρας στις εκκλήσεις του για κάποια συνάντηση όπου θα μπορούσε δια ζώσης να του θέσει κάποια σοβαρά ζητήματα που απασχολούν το χωριό και τους κατοίκους του».
«Το Σκλήθρο είναι το τελευταίο χωριό στο νότιο τμήμα του Δήμου Αγιάς και δυστυχώς είναι το τελευταίο χωριό όσον αφορά τις υποχρεώσεις του Δήμου προς αυτό» δηλώνει ο κ. Χουτζιούμης και συμπληρώνει «Στο θέμα του δημοτικού φωτισμού, ακόμη να ολοκληρωθεί η πολυαναμενόμενη αντικατάσταση λαμπτήρων, που υλοποιείται μέσω προγράμματος σε όλα τα διαμερίσματα του Δήμου, η αποκομιδή σκουπιδιών δεν εκτελείται όπως πρέπει λόγω απαρχαιωμένου στόλου, και οι αγροτικοί δρόμοι είναι επιεικώς απροσπέλαστοι».
«Όταν το χωριό ήταν αυτόνομη Κοινότητα «όλοι οι αγροτικοί δρόμοι ήταν πεντακάθαροι από τον Μάιο» λέει με νοσταλγία και προσθέτει. Από τη στιγμή που μας βάλανε στους ενοποιημένους Δήμους, πρώτα Μελιβοίας και στη συνέχεια Αγιάς, το 70% τον αγροτικών δρόμων έχουν γίνει δύσβατοι και το 30% έχουν κλείσει παντελώς.
Φτάσαμε στα μέσα του Σεπτέμβρη και ακόμη δεν έχει εμφανιστεί ούτε ένα μηχάνημα για τον καθαρισμό τους. Ο δήμαρχος από τον Ιανουάριο, εμάς τους προέδρους μάς είχε προειδοποιήσει ότι εάν δεν πάρει λεφτά για να πληρώσει τους εργολάβους των χωματουργικών μηχανημάτων λόγω Ντάνιελ, να μην περιμένουμε τίποτα. Στο Σκλήθρο η μόνη ζημιά που έγινε λόγω Ντάνιελ ήταν είκοσι μέτρα ασφάλτου στον Προφήτη Ηλία.
Οι αγροτικοί δρόμοι ήταν ήδη σε απελπιστική κατάσταση. Πολλές φορές ο δήμαρχος τόνισε στα Δημοτικά Συμβούλια ότι οι πρόεδροι των χωριών θα πρέπει να εξετάσουν το γεγονός τι ανταποδοτικά έχει το κάθε χωριό. Το ζητούμενο είναι ότι ο καταμερισμός των κρατικών κονδυλίων, όπως για δασικούς, αγροτικούς, κτηνοτροφικούς δρόμους γίνεται ισόποσα σε κάθε χωριό. Οι αγροτικοί δρόμοι είναι ένα σημαντικό εργαλείο για εμάς τους αγρότες και συμβάλλουν άμεσα στην τοπική οικονομία».
Πέραν όμως των προβλημάτων αυτών, ο κ. Χουτζιούμης κατακρίνει τον δήμαρχο Αγιάς ότι απαξιώνει τους προέδρους και σημειώνει ότι «στους 8 μήνες της θητείας μου, παρατήρησα την απαξίωση του δημάρχου ως προς τον θεσμό του προέδρου, και το λέω αυτό τεκμηριωμένα διότι έχω ζητήσει συνάντηση μαζί του από τα τέλη Ιανουαρίου και μέχρι στιγμής δεν με έχει δεχθεί. Ο πρόεδρος είναι σε άμεση επαφή με τους δημότες, με τους παραθεριστές, με τους επισκέπτες του χωριού του. Έτσι, και ο δήμαρχος για να ξέρει τι ακριβώς συμβαίνει, ποια είναι τα τρέχοντα προβλήματα, θα πρέπει να είναι σε άμεση επικοινωνία με τον πρόεδρο, και όχι να γίνεται επικοινωνία μέσω μηνυμάτων. Ο θεσμός του προέδρου δεν πρέπει να απαξιώνεται από τον δήμαρχο». «Σημαντικότερο από το να κάνεις κάτι» λέει ο κ. Χουτζιούμης «είναι το να γνωρίζεις τι πας να κάνεις. Εγώ, ως πρόεδρος του Σκλήθρου, θα σταθώ με το κεφάλι ψηλά ως προς τα βιοποριστικά, βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα, προβλήματα του χωριού μου και των κατοίκων».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass