Τίμησαν τον Αγ. Νικήτα στον Τύρναβο

ΟΙ ΕΦΕΔΡΟΙ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ

Δημοσίευση: 17 Σεπ 2024 15:01

Αρτοκλασία τελέστηκε την περασμένη Κυριακή στην Παναγία Φανερωμένη Τυρνάβου από τον πατήρ Δημήτριο, προς τιμήν του Αγίου Νικήτα προστάτη των εφέδρων αξιωματικών.

Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε το μέλος της Ανωτάτης Πανελληνίου Ομοσπονδίας Εφέδρων Αξιωματικών και μέλος του Δ.Σ. του Σ.Ε.Α.Ν. Λάρισας κ. Μιχάλης Φωκάς.
Μετά από πρόταση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνδέσμων Εφέδρων Αξιωματικών και την εισήγηση της Συνοδικής Επιτροπής επί της Θείας Λατρείας και του Ποιμαντικού Έργου, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος ενέκρινε το 2021 την ανακήρυξη του Αγίου Νικήτα ως προστάτη των Ελλήνων Εφέδρων Αξιωματικών.
Από τότε και κάθε χρόνο στις 15 Σεπτεμβρίου, ημέρα μνήμης του Αγίου, οι κατά τόπους Σύνδεσμοι Εφέδρων Αξιωματικών τιμούν τον προστάτη τους. Μάλιστα, η Εκκλησία της Ελλάδος έχει την ιδιαίτερη τιμή να έχει πολλούς κληρικούς, οι οποίοι υπηρέτησαν ως έφεδροι αξιωματικοί τη θητεία τους, αλλά και αρχιερείς, όπως τον Μητροπολίτη Μεσογαίας κ. Νικόλαο και τον Ποιμενάρχη μας, Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμο.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass